היי. אולי אתם לא מכירים אותי כי אני לא ממש פעיל בפורום הזה, אבל אם יש פה שחקני WoW שמשחקים בשרתים הרשמיים, אבקש מהם לחתום על העצומה שפתחתי.
איך עובד המכשיר?
במכשיר יש שעון, כשאתם לוחצים על כפתור, הוא מחשב את הזמן מרגע יציאת המשחק עד לרגע הזה, ואת התוצאה משנה לקוד לפי אלגוריתם, ייחודי לכל מכשיר, כך שלא ניתן לצפות מראש איזה קוד יופיע לכם בצג המכשיר. מכיוון שהחישוב מתבצע לפי דקות, הקוד שקיבלתם זמין לכם רק לדקה הקרובה, והוא מופיע על צג המכשיר וגם בשרתי blizzard. כשתתחברו בהצלחה למשתמש שלכם, תופיעה לכם הודעה נוספת, ובה תתבקשו להזין את הקוד שמופיע על צג המכשיר. אין שום חיבור לUSB, שום שליחת נתונים מחוץ למכשיר. אין דרך לפרוץ אותו, אם פותחים את המכשיר הוא "מתעדה" ונהרס.
שאלה: איך השרתים של בליזארד יודעים בדיוק איזה קוד ייצא כל פעם שאני לוחץ על הכפתור בלי שיהיה להם שום קשר כלשהו למכשיר עצמו.
תשובה: מספר סידורי. לכל מכשיר יש מספר מסוים. אוקיי, בוא אתן דוגמא יותר טובה:
יומולדת שלי ברביעי לאפריל 1986. מהדקה הזאת (10:06) עברו
22 שנים זה: 11563200 דקות.
לזה מוסיפים 8 חודשים (מתחיל לספור מאפריל) שזה 357120 (בערך, כי הפעם הכפלתי ב8 חודשים ולא בכל חודש 31 ימים)
מוסיפים לזה 21 ימים (25 פחות 4 ימים) מתחילת החודש: 30240
סך הכל, מאז שנולדתי, עברו 11950560.
את התוצאה, לפי אלגוריתם שקיים רק למכשיר הזה משנים את המספר שקיבלנו ואז יוצא הקוד.
בוא נגיד, שהאלגוריתם יהיה:
מספר ראשון משנים ל5. כל ספרה 0 משנים לg, כל ספרה 2 משנים לy, כל ספרה 9 משנים לu, כל ספרה 1 משנים לk וכו וכו וכו. יוצא לנו הקוד הבא, שאותו אנחנו נצטרך להכניס כסיסמא שניה:
5ku5g56g
אני שוב מדגיש, כל התהליך הזה מתבצע על ידי המכשיר עצמו והשרת בחברת blizzard, והשרת אצלם מבצע את התהליך הזה לכל מכשיר בנפרד.
מילות העצומה
Blizzard Authenticator, זהו מוצר שמאפשר למשתמשי המשחק World of Warcraft להגן על החשבון באפשרות מכשיר קטן (הדומה לflash disk). כל שבוע אפשר לראות בפורומים השונים, אם זה gamer או vgames, נפתח לו עוד דיון עם קורבן נוסף שנפרץ לו המשתמש. כדי למנוע זאת, אנו שחקני המשחק מבקשים מחנויות בארץ לייבא את המכשיר Blizzard Authenticator. הסיבה לכך כי המשלוח לצרכן בודד עולה פי עשר מהמוצר עצמו. אם צרכן אירופאי מבזבז 6 אירו, אנחנו צריכים לשלם עליו 66 אירו - 360 שח.
אפשר לראות בחנויות השונות מוכרות מוצרי wow כגון: מקלדות zboard, פדים, מדריכים למשחק, אך את המוצר, שלדעתי הכי חשוב לכל שחקן WOW, לא מוכרים. בתגובה מאחת החנויות קיבלתי את התשובה הבאה: "בזמנו, כשהמוצר יצא ניסינו לעניין את הלקוחות במוצר אך לצערינו אין לאנשים בארץ עניין במוצר".
קשה להבין למה החנויות מייבאות פדים ומדריכים, אבל את המוצר הכי חשוב - שיגן על חשבונכם, הם מזניחים. וכאן אתם נכנסים לתמונה רבותי, בואו נשנה את זה, ונגרום לחנויות המשחקים לייבא סוף סוף את blizzard authenticator!
קישור לעצומה
http://www.atzuma.co.il/petition/zeev/1