אני מעוניין להתחיל לשמור עיניים, עכשיו אני רוצה לדעת מה מותר ומה אסור
האם אסור לי לגמרי לא להביט בבחורה?
ומה קורה עם בחורה ניגשת לדבר איתי ?
לכל מי שיש מידע בנושא אשמח לשמוע.
תודה!
אני מעוניין להתחיל לשמור עיניים, עכשיו אני רוצה לדעת מה מותר ומה אסור
האם אסור לי לגמרי לא להביט בבחורה?
ומה קורה עם בחורה ניגשת לדבר איתי ?
לכל מי שיש מידע בנושא אשמח לשמוע.
תודה!
|
|
אחי הרגת אותי ברור שמותר להסתכל על בחורה רק אם היא צנועה
ואם היא מתחילה לדבר אל תגיד לה שאתה לא מדבר עם בנות
שמע אסור לך פשוט להסתכל לה בעיניים.
אני מכיר מישהו שאם משהי באה לדבר איתו ["לצורך" כמובן] הוא פשוט מסתכל לריצפה ולא בעיניים שלה.
אם אתה רוצה להיות חרדי אל תסתכל לה בעניים אבל לא נראה לי באתה רוצה
בעיקרון עד כמה שאני יודע, צריך לעשות הכל כדי לא לחשוב על דברים שאתה לא אמרו לחשוב עליהם על פי התורה.
אם אתה ממש חרדי , מקפיד וכל זה אז תסתכל לריצפה כשעומדת
מולך בחורה.
שמע, אני בתוור אדם עם רקע דתי [חרדי] ליפני שחזרתי בשאלה היה אסור לגעת בבנות לדבר כמובן שמותר אבל אפילו לחיצת יד אסור:\ להסתכל עליה מותר רק אם היא "סגורה" כאילו לובשת כיסוי ראש ושמלה אבל לפי התורה אין חוק שאומר לך שאסור לך להסתכל עליה.
כל המבינים ובעלי הרקע, אל תבלבלו לו תמח.
אין כזה דבר חרדי יותר חרדי פחות, כל יהודי מאמין אמור להקפיד על כל התורה, ולשמור נגיעה מבת שזה אומר גם לא ללחוץ לה יד או לגוע לה בכתף בכדי שהיא תסתובב זה לא חומרה זה הלכה מדאורייתא.
לגבי שמירת העיניים יש בזה עניין להחמיר אבל אני לא ממש למדתי את העניין, בכל מקרה אתה לא מסתכל לה בעיניים כשהיא מדברת איתך, פשוט מדבר לריצפה שהיא מולך.
אחי אני דתי ואבא שלי דתי אז אל תבלבל לי את המוח אסור לגעת בה וגם אסור ללחוץ לה את היד אבל מותר להסתכל עליה בעניים אם היא צנועה
ואפשר להיות דתיים כמו שהיתכוון הקב"ה ולהיות אנשים טובים אחד לשני.
ולא לבזבז זמן על פרשוניות לפה ולפה העם מותר להיסתכל לבחורה בעניים או לא.
צורת הדיבור שלכם היא הפגיעה הראשונה בכבוד האדם שחשוב גם על פי התורה מאשר כבוד אלוהים.
קודם כל תטפלו בזה.. אחרי זה תחשבו מה אדון בורא עולם ביקש לגבי היתבוננות במין היפה :]
נערך לאחרונה על ידי MuGi; 30-12-2008 בשעה 12:22.
מה שאלמוג אומר זה נכון גם לפי התורה, שנאמר "דרך ארץ קדמה לתורה "
ןNEK, אני דתי בידיוק כמוך, אבל זה לא עניין של חרדי או לא, זה מנהג טוב שאולי הוא לא חובה מן הדין ואולי כן אני לא ממש יודע אני אוכל לברר, אבל זה דבר שקיים.
יש כאלה שנוהגים שלא להסתכל לבחורה בעיניים אני לא יודע למה.