מה זה? :]
מה זה הדבר הזה "ליבות" כל היום אני שומע מחברים שלי "יאוו איזה מחשב סוס 4 ליבות" ואפחד מהם לא יודע מה זה בכלל .. :X
אני אומר להם מה זה אומרים לי " לא יודע משהו טוב "
אפשר הסבר בבקשה?
מה זה? :]
מה זה הדבר הזה "ליבות" כל היום אני שומע מחברים שלי "יאוו איזה מחשב סוס 4 ליבות" ואפחד מהם לא יודע מה זה בכלל .. :X
אני אומר להם מה זה אומרים לי " לא יודע משהו טוב "
אפשר הסבר בבקשה?
|
|
מ א ו ש ר
הודעה זאת נכתבה על ידי חבר בצוות התמיכה של פורום אטרף. ניתן לסמוך על תוכן הודעה זאת.
נגיד יש לך מעבד Quad(ארבע ליבות) אז כאילו 4 מעבדים בעלי ליבה אחת
מעבדי QUAD הם לא טובים למישחקים, המישחקים לא יודעים לנצל טוב את 4 הליבות
מה שכרגע עדיף למישחקים הוא מהגירסא CORE 2 DOU (שני ליבות)
נ.ב.
אל תקשיב לחברים המפגרים שלך.
נערך לאחרונה על ידי -Dor-; 04-01-2009 בשעה 14:33.
כל שכבה של סיליקון(או הנוזל הזה) ששמים באינטל נקראת ליבה.
כל שכבה ממהירה את מהירות המעבד.
נ.ב
חחחחחח חברים דפוקים רצח יש לך.
מ א ו ש ר
הודעה זאת נכתבה על ידי חבר בצוות התמיכה של פורום אטרף. ניתן לסמוך על תוכן הודעה זאת.
והשטות הזאת שכתבת זה לא נקרא להיות דפוק רצח?
הליבות.. מה שנקרא הם יחידות עיבוד.
במידה וניקח מעבד נתיחס אליו כאל מוח המחשב.
נניח וניקח את מוח המחשב ונחלק אותו לשני חלקים נפרדים שכל אחד מהם חזק בידיוק כמו חלק אחד
עכשיו נניח והמחשב רוצה לחשב שני חישובים נפרדים שלמעבד ליבה אחת היה לוקח שניה לחשב כל אחד מהחישובים הנ"ל
הרי שלמעבד שלו שני ליבות יקח בידיוק חצי מהזמן. שכן כל ליבה תתעסק במקביל על חישוב אחר.
לכן הזמן שיקח יהיה שניה לשני החישובים.
כמובן שלא ניתן להגדיל את מספר הליבות עד אינסוף. מכמה סיבות..
א' הגבלת מקום.. ככל שנכניס יותר ליבות, הן יהיו קטנות יותר, משמע פחות טרנזיסטורים, משמע פחות כוח עיבוד לכל ליבה.. ככה שהיתרון בריבוי ליבות ינוגד בחיסרון של הקטנת כוח הליבה.
כמו כן יש הגבלה תוכנתית לריבוי ליבות.
על מנת שתוכנה תוכל לנצל את ריבוי הליבות עליה להיכתב בצורה שמתאימה לשליחת שני פקודות במקביל.
מה שמשנה את הרכב התוכנה..
לכן אגב מרובעי ליבות לא תמיד חזקים יותר מדו ליבתיים..
שכן בתוכנות שלא תומכות ב4 ליבות הדו ליבתיים מנצחים, שכן כל ליבה בפני עצמה חזקה יותר מליבה אחת של ה ארבע ליבתי.
נערך לאחרונה על ידי MuGi; 04-01-2009 בשעה 20:15.