מחר יש לי מבחן על לולאות for , whille
ממ מישהו יכול לעזור לי להבין מה ההבדל בינהם ומה צריך לעשות בלולאות while?
וגם לולאות בתוך השני while for
אני אשמח עם מישהו יכול להביא לי כל מיני תוכניות ולהסביר לי מה היא עושה.
תודה.
מחר יש לי מבחן על לולאות for , whille
ממ מישהו יכול לעזור לי להבין מה ההבדל בינהם ומה צריך לעשות בלולאות while?
וגם לולאות בתוך השני while for
אני אשמח עם מישהו יכול להביא לי כל מיני תוכניות ולהסביר לי מה היא עושה.
תודה.
|
|
מממ תראה אני לא כזה גאון בC# אני רק מתחיל..
אבל מהידע שלי משפות אחרות
for הוא בעצם מין לולאה כמו מערך
למשל בפסקל אתה רושם
for A:= 1 to 100 Do
אז הוא מריץ את המשתנה A
100 פעמים
while אין לי מושג
for:
לולאה שמוגדרת מראש - כלומר אתה יודע כמה פעמיים היא תתבצע, את הלולאה את רושם במקרים שבהם מוגדרת לך מספר הפעמיים שאתה צריך לעשות את אותו חלק קוד, לדוגמא:
בכיתה יש 50 תלמידים ואתה צריך לקלוט לכל תלמיד את הציון ---> 50 פעם הלולאה תתבצע כדי לקלוט לכל תלמיד את הציון שלו.
אתה מקבל מערך של 100 איברים ואתה צריך למצוא את האיבר המקסימלי/מינמלי אתה חייב לעבור על כל המערך--->100 פעם.
ודברים כאלה מוגדרים.
while:
לולאה שיכולה להחליף את for כי כל מה שfor עושה היא גם יודעת לעשות אבל זה סתם לתחכם וסתם להקשות עלייך. שימוש בלולאה זאת היא במקרים שבהם לא מוגדרת מספר הפעמיים שאתה צריך לעבור על אותו חלק קוד אבל פה מופיע הנתון הבאה שלא יופיע בfor והוא זקיף {כך הוא נקרא}, כלומר תנאי שאם הוא יתקיים יתבטל הפעולה של הלולאה.
לדוגמא: אתה צריך לקלוט לכל השכבה ציון במחשבים, המורה שמקליד את הציונים אינו ידוע כמה תלמידים יש בשכבה {סתם שאלה לא הגיונית, רק זה על לי בראש חחחח} אז מי שבנה את התוכנה עובר שתכניס ציון -1 הלולאה תתבצע ותסיים לעדכן את המערכת.
זה ההבדל המשמעותי בניהם שfor מספר פעולתה מוגדר מראש וwhile לא יודעים כמה פעמיים תתבצע אבל פה נכנס לתמונה הזקיף שיודע לעצור אותה.
מקווה שעזרתי.
אין הבדל מהותי בין שני הלולאות הללו, ההבדל בניהם זה רק צורת הרישום
תהיו בריאים, את ההודעה של GANGSTER לא היה לי כוח לקרוא אבל,
while היא לולאת תנאי.
לולאת while מאפשרת חזרה על הקוד שנמצא בבלוק שלה, כל עוד התנאי שבסוגריים מתקיים, כלומר, מחזיר ערך של TRUE.
תחביר:
for לולאת תנאי עם מבנה נפוץ שאמור לחסוך לך זמן ובלגן בקוד.קוד:while(condition) { your code }
בעצם מה שיש פה, הגדרת משתנה, התנאי, וצורת ההתקדמות.קוד:for(int i=1; i>=1; i--) { Console.Write(i); }
כל לולאת WHILE אפשר להמיר בקלות ללואת FOR דוגמא:
משתמשים בלולאות על מנת לחזור על פעולה מסויימת מספר רב של פעמים, חיסכון של זמן, מקום, בלגן ועוד...קוד:int i=1; while(i>=1) { Console.Write(i); i++; }