ירון פריד על חטאה הגדול של נסרין ועל התוכנית המוצלחת של טייכר וזרחוביץ', שמסתתרת אי שם בלוח השידורים כמו איזה סוד
"אם זאת המציאות, שואה תחול שוב". הדוברת: נסרין גנדור, מתמודדת ערביה ב"הישרדות" שלא שרדה והודחה בגלל ערביותה, בניגוד לכל נאומי ההגנה העצמית של מדיחיה. יש לקוות שלא "הישרדות" היא שתביא לשואה – לא מגיע לה כזה כוח - אבל החפיפה הפתאומית בין הבלי הריאליטי באיי הפנינה והמציאות המתלקחת כאן אצלנו בשכונה, היתה מעיקה בהחלט.
גנדור היא אשה מרשימה ומעוררת התפעלות. העברית שלה מושלמת, ועולה על זו של רבים ממתחריה היהודים. לפעמים היא אפילו אומרת שירה. "כפול העצב מפני שאני אוהבת אותך", הגיבה על דבריו המתנשאים של מתמודד שהטיף לה להפנים שהיא חלק מ"קונפליקט אדיר", העיד על עצמו: "אני תמיד מגן על החלש" ואז נעץ את סכין ההדחה בגבה. ולא שגנדור היתה החלש הזקוק להגנה. חטאה הראשון היה בעוצמתה המאיימת, בגאוותה ובערכה האבסולוטי הגבוה. חטאה השני, החמור יותר, היה בתמימותה.
היא האמינה, ממש האמינה, שמדובר במשחק, ואפילו משחק הוגן; שתינתן לה הזדמנות שווה, שהיא תיבחן על פי תרומתה לקבוצה, ולרגע לא העלתה בדעתה שהקבוצה לא תרצה בה מלכתחילה בגלל "שונותה", שונות שבה סירבה להכיר עד הרגע האחרון ("איזה צ'יפ השתילו לי במוח ששונה מהצ'יפ שלכם?" שאלה ולא נענתה). "עד כמה מסוכנים הדברים האלה שנאמרים על ידי עם הספר", סיכמה את המלים החלולות שעטפו את פצצות השנאה שהושלכו עליה. השבט אמר את דברו וכיבה את הלפיד של גנדור, אך לא אותה עצמה. עם הספר חי בסרט רע. מי ישרוד אחרון? תלוי איזה צ'יפ השתילו לכם במוח. או באיזה אי בחרתם לנחות.
תוכנית נונסנס מופרעת, מתחרעת, מנותקת מהמתרחש, שכולה רוח שטות אלטרנטיבית נועזת בדרכה ורוב הזמן מבריקה? קנינו. יהורם גאון בגירסה העברית המחופפת ל"הוטל קליפורניה" ("האורחן של גבי ויונה") וערן צור משבית שמחות בספינת תענוגות שורצת ערסים (בחיקויים משובחים של ערן זרחוביץ' ושרון טייכר)? סטיבן הוקינג מחפש חנייה? ניצולת תרדמת מהאייטיז מגישה פינת המלצות שקפאה בזמן, ונערת אצבע (יש דבר כזה) מצילה מעפילים ומאוננת על א.ד. גורדון וי.ל פרץ? חופשי. בואו בהמוניכם וספרו לחבריכם. איזה כיף. איזה יופי. דל תקציב, עשיר בהמצאה, מתפוצץ מכשרון ולרגעים אפילו נוגע ללב ( האם יש חיים על המאדים? האם אנחנו לבד ביקום? זרחוביץ': "אני לבד ביקום"). טוב לימי רגיעה, מעולה לתקופת מלחמה. חבל שמסתירים את התוכנית כמו איזה סוד, אבל כל מי שיציץ – ירוויח.
קרדיט לMOUSE...
מה דעתכם?

ציטוט ההודעה