שלום לכולם
אני מעדיף להשאיר את זהותי לא גלויה אז תסלחו לי אם אני לא אפרט את שמי.
אשמח אם תקראו הכולו תתנו את דעתכם ע המקרה ואם אתם מסכימים אם דעותי ואם להשתמט זה הפתרון(לא להיבהל תקראו)
אז ככה הכל התחיל במהלך הצו הראשון באוגוסט 08 אני כחולה אסטמה מלידתי הגעתי וביקשתי שיורידו לי פרופיל על אסטמה. הצבא כמובן לא האמין לי למרות ששלחתי להם לתיק האישי שלי כי בעבר איבדתי את ההכרה ממחסור בחמצן 3פעמים ואושפזתי בבית חולים מהתקפי אסטמה לפחות 10 פעמים במהלך חיי. בנוסף יש לי מה שנקרא Pes Planus שזזה כף רגל שטוחה מה שמכביד עליי ומשפיע על כאבים גדולים מאוד בגב. בסוף הצו הראשו שלי קיבלתי פרופיל 72. משום שמצבי הבריאותי אינו מתאים לקרבי ביקשתי מספר פעמים להורדת הפרופיל ולפני חודשיים אישרו לי והורידו לי לפרופיל 64 ואני חייב לציין שאינני מבלף והבעיות הרפואיות הללו באמת מכבידות עליי וקשה לי ואני נאלץ להתמודד איתם יום יום.
מכיוון שרק לפני חודשיים הורידו לי לפרופיל עורפי אז נאלצתי למלות מנילה חדשה בתל השומר ולא יכולתי לבחור תפקידים קדם צבאיים מכיוון שאת מיונים סיימו במהלך יולי אוגוסט ולאחר מכן בנובמבר. למזלי במנילה היו לי תפקידים כמו שירות בחיי האויר, שירות במערך הטכני של חיי האויר, קצונה יהודית, ופקח טיסה, כמובן שהיו גם תפקידים כמו שיטור צבאי שירות בתי הסוהר ועוד. בגלל שחייבו אותי לבחור לפחות 4 אז בחרתי ראשון מערך טכנ חייל האויר, לאחר מכן פקח טיסה, לאחר מכן חייל האויר ולסיום שיטור צבאי למרות שלא רציתי זאת.
עכשיו אני עובר לנושא אחר לפני שאני ממשיך.
בעבר התמיינתי ללהקות צבאיות ותזמורת צה"ל. ישלי נסיון רב בתחום המוסיקה אני לומד פיתוח קול על 5 שנים והופעתי לצד יהודית רביץ, יצחק קלפטר, עמוס בן דוד, שרית חדד, גלעד ויטל(חבר בשוטי הנבואה) ועוד מספר אומנים. השתתפתי בעונה האחרונה בכוכב נולד באחת העונות האחרונות והגעתי לרבע גמר ומשום כך בחרתי לא לגלות את שמי מקווה שאתם סולחים לי על זה. את המיונים ללהקות לא עברתי משום שלא היו לי פרוטקציות באותה תקופה. זה התבטא בכך שהלכתי עם חב שהיו לו פרוטקציות ולא נתנו לשיר 4 שירים ולי נתנו לשיר כ10 שניות מהשיר הראשון.
לאחר העונה הציאו לי לנסות להגיש בקשה חוזרת להתקבל ללהקות וחשבתי שככה אני יכול לתרום הכי הרבה בצבא. מוסיקה זה החיים שלי ואני הייתי מוכן לעשות הכל על מנת להיכנס למדור. לצערי דחו את בקשתי ומשום כך כתבתי מכתב ללשכת גיוס על המצב שלי ושאני רוצה לעשות תפקיד משמעותי בהתאם לפרופיל שלי. ביקשתי לגשת למיונים בנושא המחשבים שבו אני מצטיין מאוד (קיבלתי 100 סופי ב5 יחידות מחשבים) במודיעין וכן בחיל האויר. לצערי לא חזרו אליי ולאחר מספר שבועות טענו "כי לא קיבלו את המכתב".
ועכשיו בחזרה לנושא המרכזי.
תאריך הגיוס שלי הוא 1.2.09 ואתמול קיבלתי מכתב שבו רשום לי שלפי רצונותי התקבלתי לשיטור צבאי (מ.צ.).
אינני רוצה בתפקיד זה ולא מוכן לשרת כשוטר צבאי. תעוד בגרות מלאה עשיתי וקיבלתי ממוצע של 116.8 שאני חושב זה יפה יחסית. במוסיקה עשיתי 10 יחידות (מגמה+רסיטל בשירה) וקיבלתי ציון סוי 100 פלוס צל"ש שזה נותן עוד בונוס ומשאיר רושם כביכול. תעודת הבגרות שלי מורכבת מ35 יחידות בסה"כ הכול שידוע שהמינימום לתעודת בגרות הוו 21 יחידות. כשביררתי את הקב"א שלי עם ידידה שעובדת בתל השומר הי אמרה לי שקיבלתי54 ושהדפ"ר שלי היה 90 שזה הכי גבוהה. עכשיו אני לא מנסה להישמע שחצן או משהו אבל אני מניח שאני יכול לעשות שירות הרבה יותר משמעותי בשביל שני הצדדים מאשר שיטור צבאי ולאו דווקא בלהקות צבאיות אלה גם במחשבים.
אני חייב לציין שאני באמת רוצה לתרום למדינה ולצבא אבל הצבא לא משתף איתי פעולה והוא הוריד לי את המוטיבציה להתגייס לרמה של אפס ואנילא מגזים. אני יודע שיש פה הרבה אנשים שמאמינים כי כל גבר צריך להיות קרבי אבל השאלה שלי היא כאחד שעובד כל כך הרבה שנים במוסיקה או הצטיין במחשבים לא צריך לנצל את הפוטנציאל שבו לצרכים האלה במקום לשים אותו בתפקיד שסלחו לי הביטוי הוא סתם יעביר פז"ם ויהיה בדיכאון.
אני באמת לא יודע מה לעשות והגיוס הוא בעוד שבוע ואני כבר שבוז ואני לא חשבתי שאגיע לזה אבל אני במקרה הכי גרוע אולי אשתמט....ואני לא רוצה להישתמט. רציתי לדעת מה דעתכם על הסיפור ומה יש לכם להגיד לי ואולי להמליץ מה לעשות. מקווה שאני לא מעצבן אף אחד ושתגלו הבנה במקרה אני ממש מיואש
תודה מראש וסליחה על המגילה

ציטוט ההודעה