תגידו אני רוצה להתקבל לאחת היחידות הכי קרביות (מטכל שייטת שלדג אגוז וכו.. )
עכשיו עוד שבוע שבועים יש לי צו ראשון .. מה אני אומר להם ?
וגם איך אני מעלה את הקבא שלי ?
ומורידים על 1וחצי 2 מספר בעיינים ? או פלטפוס ?
תגידו אני רוצה להתקבל לאחת היחידות הכי קרביות (מטכל שייטת שלדג אגוז וכו.. )
עכשיו עוד שבוע שבועים יש לי צו ראשון .. מה אני אומר להם ?
וגם איך אני מעלה את הקבא שלי ?
ומורידים על 1וחצי 2 מספר בעיינים ? או פלטפוס ?
|
|
אין ממש קשר בין הרעיון אישי לקבלה שלך לאחת מהיחידות המובחרות...
אם אתה רוצה קבא יותר גבוה תראה להם שיש לך הרבה מוטיבציה ותענה על השאלות לעניין.
בראיום אישי ישאלו אותך מה אתה רוצה לעשות, פשוט תגיד את זה.
פלטפוס מוריד וגם ראייה, תלוי בחומרה.
ד"א מטכ"ל, שייטת 13 ושלדג הם לא בדיוק היחידות הכי פעילות שיש
אומנם הם הכי מקצועים ומיומנים אבל לא הכי פעילים
אומרים שדובדבן הכי פעילים.
אף אחד לא יכול לדעת כמה שייטת וכל שאר הסיירות פעילות, כי לא שומעים על זה, ואין כזה דבר גם הכי קרבי, למעשה, אם מדברים במונחים כאלה יחידות כמו גולני כאילו יותר קרביות, יש יותר כוח אש, והרבה יותר נפגעים והרוגים. אבל פחות מיומנות(חוץ מלתפקיד המוגדר שלהם).
ועוד פעם, אי אפשר להשוות לדובדבן נניח שעוסקים בפעילות יום יומית, וקשה גם להגדיר הכי מיומנים, כל יחידה הכי מיומנת בתחום הספציפי שלה.
השייטת מיומנת בפלישות ומבצעים ממוקדים מהים, מטכ"ל במבצעים ממוקדים בדרכים אחרות והבאת מודיעין, ו2 היחידות האלה לא מיומנות במה שדובדבן עושה כמו שדובדבן לא במה שהן.
וגם חטיבות כמו גולני, הם הכי מיומנות בתחומי כיבוש שטח והשתלטות(על שטח), מה שסיירות לא עושות לדוגמא.
אין דבר כזה הכי קרבי שיש לכל דבר יש יעוד .
יש אנשים שבעינהם שיריון זה הכי קרבי שיש , כאלה שיגידו סיירות וכאלה שיגידו שהגדודים דופקים הכי הרבה עבודה .
אין פה הכי קרבי או פחות קרבי השאלה זה מה אתה רוצה לעשות , הרבה פעילות , פעילות חשאית , מסתערבים , פעילויות מחוץ לארץ , שיריון , חי"ר זה כבר בחירה שלך .
על פלטפוס מורידים פרופיל(אבל יכול להיות שזה גם רק סעיף)
עם מספר 1.5 שייטת אתה לא יכול בדוק. סביר להניח שגם מטכ"ל ושלדג. לדובדבן אתה יכול להגיע עם המספר הנ"ל . יש מצב אתה מקבל חריג יום סיירות
ועכשיו כמה המלצות שלי:
אם אתה רוצה הרבה אקשן וכוח אש- פשוט לך לצנחנים. אם אתה יותר בקטע של כוחות מיוחדים - גם תלך לצנחנים ותשקיע בגיבוש יח"טיות . ככה שאם לא תעבור את הגיבוש יח"טיות-תיפול עדיין במשהו טוב- לא סתם יש דרישות קבלה גבוהות יחסית רק בשביל להתקבל לחטיבה עצמה.