קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [ג'ודו] מידע על אומנויות לחימה
    על ידי or4u בפורום ספורט כללי
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 10-03-2011, 21:01
  2. תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 14-04-2006, 01:19
  3. תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 16-03-2006, 21:34
  4. Gindis\מפקד צבאות - קצת מידע
    על ידי FireSide בפורום משחקי פעולה וספורט כללי
    תגובות: 39
    הודעה אחרונה: 14-02-2006, 08:40
  5. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 06-09-2005, 16:18
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

[קצת מידע] אומנויות לחימה ולמי הן מתאימות

ברירת מחדל [קצת מידע] אומנויות לחימה ולמי הן מתאימות

ישנם המון סוגים של אומנויות לחימה ולפעמים אדם שרוצה להתחיל לא יודע באיזו אומנות לבחור. בדיון הזה אני אנסה לתת לכם מידע שיעזור בהתליך הבחירה או סתם מידע להרחבת הידע הכללי למי שמתעסק כבר (אשריך אם כן). אני כמובן לא אכתוב את כל המידע על האומנות קודם כל כי זה לא נדרש ודבר שני זה לא מעט
    .
    נתחיל עם האומנות הכי פופולרית.
    קונג פו (Kung Fu)- האומנות שמוכרת לכולם מהסרטים של ברוס לי, ג'קי צ'אן, ג'ט לי ואחרים היא אומנות לחימה סינית שהחלה בסין העתיקה בקרב החיילים הסינים. בעיקרון קונג פו הוא שם כולל לכל הסגנונות שנכללים באומנות וזה לא המקום לפרט (אני כמובן לא יודע את הכל כי אני לא ממש מתעסק בקונג פו).
    בקונג פו הדגש הוא יותר על פורם מאשר על יעילות. כלומר, קודם כל לעשות את התרגיל יפה ורק אז לעשות אותו באופן שבאמת יגרום נזק (אקרובטיקה נדרשת).
    ישנן עמידות שונות בקונג פו, סגנונות לחימה שמזכירים תנועות של חיות (למי שראה קונג פו פנדה), כמובן שאין את הדברים הנ"ל באומנויות אחרות.
    האומנות כוללת את כל הסגנונות בעיקרון. אגרופים, בעיטות, בריחים, קרקע, הטלות וכו'.
    נעשה שימוש גם בנשקים למיניהם, ובראשם הנונצ'קו המפורסם (אלוף העולם הוא ישראלי אגב).
    למי זה מתאים:
    מי שרוצה להתעסק הרבה בבעיטות, אגרופים והפלות מגניבות ופחות בהתגוששות וקרבות קרקע. אם יש לך יכולת אתלטית מלכתחילה ואת/ה לא צריך/ה לפתח אותה יכול להיות שזוהי האומנות בשבילך (למרות שכולם מבינים שהבעיטות באוויר וכו' בקונג פו זה רק בשביל העין ולא יעיל כמו בעיטות רגילות).

ג'ודו - אני אכליל בהסבר הזה גם ג'יאו ג'יטסו יפני וברזילאי.
    אומנות לחימה שהיא לא ללכת מכות אלא היאבקות. הטלות, קרבות קרקע וכד', מוכר לכולם מהאולימפיאדות.
    ג'יו ג'יטסו ברזילאי מתמקד בעיקר בלחימה על קרקע, עם שימוש בבריחים, חניקות וריתוקים למיניהם כשהמטרה בקרב היא להגיע להכנעה. ג'יו ג'יטסו היא אומנות נורא טכנית שמבוססת על רעיון שאדם יכול לגבור על תוקף חזק יותר בעזרת שימוש בטכניקה טובה.
    למי זה מתאים:
    מי שאוהב להילחם בהתגוששות ולא להעיף בעיטות לכל עבר (אסור בג'ודו כמובן).

אגרוף תאילנדי (Muay Thai) - אומנות לחימה תאילנדית שמתמקדת בבעיטות, אגרופים, ברכיות ומרפקים. מכות נטו. מוכרת מסרטיו של טוני ג'א (Tony Jaa),מהסרטים קיקבוקסר, מUFC וכד', שם האיגרוף התאילנדי מהווה חלק חשוב מהלחימה. באגרוף תאילנדי אין דגש על הגנות והמטרה היא יותר לשבור ליריב את הפנים ולקוות שהוא לא יעשה לך אותו דבר.
    למי זה מתאים:
    שוב, בשיטה ההגנות לא כל כך מפותחות כמו בקונג פו לדוגמא, פשוט לבעוט, להביא אגרופים וכו'. אם נשמע לך טוב, בכבוד.

קראטה(Karate) - עוד אומנות יפנית שפותחה לצרכי הגנה עצמית. פירוש המילים קרה טה הוא יד ריקה. מאפייני האומנות הם בעיטות, אגרופים, מרפקים, בלימות, ברכיות ובכלל שימוש ביד ריקה (ללא נשק), למרות זאת ישנם נשקים שנעשה אימון איתם. השיטה מוכרת כמובן מהסרטים קראטה קיד. קלאסה.
    למי זה מתאים:
    מי שרוצה להגן על עצמו ובדרך לשפר גמישות זריזות וכוח. אין אקרובטיקה כמו בקונג פו.

טאקוואנדו (Taekwando) - אומנות לחימה קוריאנית שהיא בעצם הספורט הלאומי של דרום קוריאה. גם האומנות זו היא תחרות באולימפיאדה.
    בעיקרון האומנות מתרכזת בבעיטות, בעיטות ועוד בעיטות.לראיה מגני הראש בקרבות. דיי משעמם לטעמי.
    למי זה מתאים:
    למי שאוהב להרים את הרגליים ולהוריד הרבה פעמים ברצף.

נינג'יטסו (Ninjutsu) - אומנות לחימה יפנית שמבוססת על העיקרון שהכל מותר בקרב (אם תילחמו באחד שלומד נינג'יטסו אל תתפלאו אם הוא יתלוש לכם את האוזניים או את הביצים). לפי השם כמובן רואים שהאומנות הייתה דרך הלחימה של הנינג'ות ביפן. האומנות מכילה כל מיני סגנונות ביניהם התגוששות (עמידה וקרקע,בריחים), לחימה עם נשקים, התגנבות והסוואה (נינג'ות אחרי הכל), לחימה רגילה (בעיטות אגרופים וכד') ועוד כל מיני דברים שלא ממש תקפים לימינו.
    למי זה מתאים:
    למי שרוצה לטעום הכל מהכל.

חלק מהמידע נלקח מוויקיפדיה.
    אולי אני אעדכן תנושא בהמשך, נראה איך יתפתח העניין.
    שאלות וכד', בכבוד.
    אגב, יוטיוב הנבלות הורידו מלא סרטוני הדרכה טובים שראיתי, חלאות.

2. קישורים ממומנים

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0

תקח מאיןציקלופדיה יותר מצחיק

נחמד אבל זה נראה לי יותר קשור לפורום מאמרים ,
    תודה על המידע

מה קשור פורום מאמרים?:|
    ספאמר אלרט

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 19:17.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,161 | הודעות: 8,173,748 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect