אני מפתח פרוטוטייפ (אבטיפוס) למשחק מלא. כרגע, עד שיהיה לי את המימון הדרוש, ניתן לקרוא לזה מוד- אבל מכיוון שכל המודלים של הקבוצה וכל התסריט והעיצוב שלי אין פה שום קשר למשחק המקורי. בנוסף אני במגעים עם Crytek לקבל גרסת בדיקות של המנוע, כך שהמשחק לגמרי יהפוך לפרוטוטייפ.
המשחק נקרא Petrograd- זהו שם בידיוני שהמצאתי, אין כל קשר לשום עיר אמיתית (הערת העורך: למעשה, זה היה שמה של סט. פיטרסבורג בין השנים 1914 ל- 1924) . מדובר בעיר פועלים תעשייתית באזור מזרח אירופה, כשלילה אחד כל אזרחי העיר (כ-200,000 תושבים) נעלמו לחלוטין.
כוחות של המשטרה ולאחר מכן גם הצבא המקומי הגיעו למקום כדי לחקור את התעלומה, וגם הם נעלמו. מכיוון שהיה חשש ללוחמה לא-קונוונציונלית, קראו ל-CDC האמריקאי - צוות מיוחד להתמודדות מול לוחמה כזו. זמן קצר לאחר שהצוות נכנס לעיר, השידור החי שלהם נקטע ונותק כל קשר עמם, גם הם פשוט נעלמו.
זה הזמן לקרוא ל"יחידה", שאחד מחבריה הוא הדמות שאנחנו משחקים, מומחה חדירה בחשאי, כדי לברר מה קרה לצוות האמריקאי- ולעיר כולה.
יש לציין שיהיה לשחקן מאוד מעניין לגלות את האמת, זה ידרוש ממנו לנצל את כל כישוריו המיוחדים.....