מה זאת אומרת שרוצים לשנות את שיטת הממשל בישראל ?
ולמה רוצים לשנות אותה?
תודה..
מה זאת אומרת שרוצים לשנות את שיטת הממשל בישראל ?
ולמה רוצים לשנות אותה?
תודה..
|
|
ראית איך הבחירות בארצות הברית מתקיימות ככה רוצים לעשות בארץ משטר של נשיא ופרלמנט
אה אז שלא יהיה ראש ממשלה?
ומתי מתחיחם את זה? מהבחירות הבאות?
לדעתי לא צריך לשנות בכלל, פשוט להעלות את אחוז החסימה או להגביל את מספר המפלגות, כי הרי הם קולות אבודים, שתיים שלושה מפלגות לא יותר.
אם שמת לב אנחנו כבר שבוע אחרי בחירות וממשלה חדשה אפילו לא מתקרבת... זאת בהחלט שיטת ממשל דפוקה! להעלות את אחוז החסימה צריך, אבל להגביל את מספר המפלגות - אני אישית חושב שצריך אבל יקומו אנשים ויגידו שזה לא דמוקרטי להגביל כזה דבר..
לא צריך לשנות כלום מלבד להעלות את אחוז החסימה בעוד 3 אחוזים..
אני לא יודע בדיוק מה הכוננה של שינוי שיטת ממשל אולי באמת רוצים להעלות את אחוז החסימה או אולי פשוט לשנות את מהשיטה הפרלמנטרית לשיטה נשיאותית או שיטת פרלמנטרית נגיד כמו אנגליה שזה לפי אזורים.
הבעיה שכבר ניסו לעשות משטר מעורב וזה לא הלך כל כך טוב.
אחוז החסימה זה כמה קולות צריך בשביל שהמפלגה תיהיה בכנסת..
כיום אחוז החסימה הוא 2% שזה בערך שכדי להכנס לכנסת צריך משהו כמו 2 חברי כנסת ( תלוי במספר הבוחרים )
במידה ויעלו את אחוז החסימה ל 5% אז יצטרכו לפחות 4 חברי כנסת כדי להכנס לכנסת, וזה יגרום לכך שאנשים לא יצביעו למפלגות קטנות, ובמקום זה יצביעו למפלגות שיכולות להגיע לכנסת..
אה אז ברמת צריך לעלות..למה לא מעלים?
ואם ישנו את שיטת הממשל, מה יהיה עם הנשיא שמעון פרס?
לא נראה לי ישנו לממשל נשיאותי, וישאירו את זה פרלמנטרי, הם רק ישנו את דרך ההצבעה לכנסת.
ובקשר ללמה לא מעלים, זה בגלל שככה המפלגות הקטנות שכוללות את הערבים לא יוכלו להיכנס לכנסת,
ואם הערבים לא יוכלו להיכנס יתחילו פה מלא עתירות לבג"צ על אי דמוקרטיה, בגלל שאין לערבים יצוג בכנסת.