|
|
Sony-EricssonW902Walkman
הקדמה: מכשיר הסוני אריקסון W902 החדש שרשת סלקום משווקת הוא ה- Walkman הראשון עם מצלמת 5 מגה פיקסל ומגיע עם זיכרון של 8GB בערכה. חוץ מזה הוא כמו כל סוני אריקסון ממוצע אחר: מרכז המדיה שהפך פופולארי, ממשק A200 ובסך הכול כל שאר הדברים זהים למכשירי סוני אריקסון כיום. מעבר לכך הוא מכשיר מוזיקה לא רע בכלל, עם מקשי מוזיקה ייעודים ונגן מוזיקה מצוין.
עיצוב והנדסה: עיצוב הסוני אריקסון W902 הוא עיצוב ''מגניב''. ממש לא העיצוב הכי יפה שראיתי, אבל בהחלט נראה נאה, עם מעטפת המזכירה עור. לא כולם יאהבו את העיצוב של המכשיר, ויש כאלה שיעדיפו יותר את העיצוב של אחיו ה- C902. הוא מכשיר עגלגל במקצת, וזה מה שאני אוהב בו. מבחינה הנדסית, הוא לא מושלם שוב. המקשים שלו אמנם מרווחים יחסית לאחיו ה- C902 אבל הם קשים מעט ללחיצה. איכות החומרים של ה- W902 טובה דווקא, הוא לא עמיד במיוחד לנפילות לפי הבדיקה שלי. איכות החומרים שסוני אריקסון השתמשו בהם יציבים וחזקים ומרגישים איכותיים. מכסה הבטרייה האחורי קשה להוצאה. המימדים של ה- w902 לא קטנים, והוא מכשיר גדול מהממוצע ל- Bar. הוא ארוך, אבל נוח להאחזה ביד. הוא לא מרגיש כבד במיוחד.
יתרונות עיצוב: עיצוב ''מגניב'', עגלגל ונאה, איכות בנייה וחומרים טובה, נוח להאחזה ביד.
חסרונות עיצוב: עיצוב מעט שנוי במחלוקת, מקשים מעט קשים ללחיצה, מכסה הבטרייה קשה, מימדים גדולים מעט.
מסך ואיכות תצוגה:מסך ה- W902 הוא מסך איכותי בגודל גדול יותר מאחיו ה- C902. מבחינת נתונים הוא ממוצע מאוד: 2.2'' אינצ', 262K צבעים, רזולוציית QVGA הפופולארית, מבחינת איכות תמונה הוא ברמה מצוינת. איכות התצוגה טובה מאוד וחדה כמו ב- C902, היא צבעונית ו''חיה'', לפחות במקומות סגורים. איכות המסך מול אור שמש ישיר דוהה, מה שמקשה מעט על השימוש. כמו כן, חסר למסך מעט בהירות.
יתרונות מסך: איכות תצוגה טובה מאוד בגודל 2.2'' אינצ', צבעונית וחדה.
חסרונות מסך: חסר מעט בהירות, דוהה מול אור שמש ישיר.
מצלמה:מצלמת הסוני אריקסון W902 זה בעצם מה שמבדיל אותו ממכשירי Walkman אחרים. מדובר במצלמת 5 מגה פיקסל הכוללת פלאש מסוג מיוחד של סוני אריקסון עם geo-tagging ו- AF, אכן מצלמה די משוכללת. ממשק הצילום זהה לכל מכשירי סוני אריקסון (למעט ה- W980 וה- W760I ועוד כמה מכשירים) , אבל הוא מעט נחות מהממשק של ה- C902 בצילום (האייקונים למגע), הוא נוח לשימוש ומצלם מהר. איכות התמונות של ה- W902 טובה+ למצלמות 5 מגה פיקסל ומצוינת יחסית למצלמות של סוני אריקסון. השוואתי את תוצאות הצילום על מכשיר ה- N95 וה- N95 גבר עליו, מה שכן: הוא גבר בהרבה על איכות המצלמה של ה- G900 בעלת ה- 5 מגה פיקסל. הפלאש המובנה מצליח להציל תמונות בלילה אבל הוא ממש לא עוצמתי כמו של ה- K850 למשל (Xenon). צילום הוידיאו של ה- W902 איכותי ומפתיע, אבל הרזולוציה נמוכה. המצלמה לשיחות וידיאו טובה יחסית למצלמות מסוגה.
יתרונות מצלמה: איכות צילום טובה במיוחד, מצלמה משוכללת (פונקציות: AF, פלאש, geo-tagging), ממשק צילום איכותי ומהיר, צילום וידיאו איכותי, מצלמה טובה לשיחות וידיאו.
חסרונות מצלמה: מצלמה נחותה ממצלמת ה- N95, רזולוציית וידיאו נמוכה.
מולטימדיה:מבאס לדעת שסוני אריקסון לא שינו כלום מבחינת מולטימדיה: מדובר בנגן המדיה ה''חדשני'' של סוני אריקסון, שמלווה אותם כבר זמן ממושך. הכול אותו דבר, אבל עדיין מדובר בנגן חדשני ופלאשי, שהמהירות מעט שופרה. בנגן: חיישני תנועה, אקולייזר וכל הדברים הרגילים של נגן מדיה. מדובר בנגן מדיה מצוין לטעמי, וגלריית התמונות בו נהדרת ופלאשית. למכשיר 25MB פנימי (נמוך מאוד) והרחבה באמצעות כרטיסי M2 של סוני אריקסון (עד 8GB) בערכה מצורף כרטיס 8GB (כל הכבוד). הרדיו FM המובנה פשוט וחביב.
יתרונות מולטימדיה: נגן מדיה מצוין, גלריית תמונות (מובנה בנגן מדיה) מצוינת, חיישני תנועה, זיכרון 8GB בערכה.
חסרונות מולטימדיה: סוני אריקסון לא שינו כלום בנגן המדיה.
ממשק ותפעול: לצערי גם בממשק הוא סוני אריקסון שגרתי. ממשק A200 הרגיל והחביב של סוני אריקסון, עם ערכות נושא מובנות חמודות מאוד ופלאשיות שמלווה את סוני אריקסון מתחילת דרכה. לממשק פונקציות רגילות כמו בכל ממשק של סוני אריקסון, והוא חמוד ופשוט לתפעול. הוא מותאם בעיקר לצעירים.
יתרונות ממשק ותפעול: ממשק פשוט, ידידותי, פלאשי מאוד, פונקציות חמודות, ערכות נושא מובנות חביבות.
חסרונות ממשק ותפעול: סוני אריקסון לא שינו\חידשו דבר בממשק.
ביצועי קול וסאונד:איכות הסאונד של ה- W902 בספיקר עצמו היא לא מה שציפיתי ממכשיר Walkman. היא אמנם סבירה, אבל לא איכותית כמו ב- W980. הספיקר המובנה מספק בשיחות עוצמה טובה יחסית ואיכות ממוצעת גם, בשיחות הרגילות המכשיר מספק עוצמה טובה ואיכות מצוינת, משני הצדדים. הרמקול במוזיקה מספק עוצמה סבירה יחסית ואיכות טובה מאוד ונקייה. איכות האוזניות המצורפות טובה מאוד אפילו מצוינת, והעוצמה טובה גם היא.
יתרונות סאונד: איכות סאונד טובה בשיחות רגילות, האוזניות איכותיות.
חסרונות סאונד: ספיקר לא מרשים, כנ''ל לגבי הספיקר במוזיקה.
סוללה:הסוללה של ה- W902 היא סוללה מצוינת. מספיקה לעד כ- 24 שעות מוזיקה ומפתיעה מאוד. היא הספיקה לי לשלושה ימים בשימוש ממוצע+, נתון מעולה. זמן השיחה ב- W902 הוא זמן סביר במיוחד, כנ''ל לגבי זמן ההמתנה. סוללה מצוינת.
יתרונות סוללה: זמן מוזיקה מצוין, הספק זמן מצוין.
חסרונות סוללה: אין.
גלישה ודפדפן ועוד תוספות: דפדפן האינטרנט של ה- w902 הוא דפדפן טוב מאוד. הוא מהיר ואיכותי. הדף הראשי של האינטרנט מובנה בצורה מצוינת.אין למכשיר GPS ו- WIFI, מאכזב, אבל זה לא הייעד של המכשיר. יכולות אחרות כוללות: עריכת תמונות, עריכת וידיאו, TRAKID, ועוד דברים בסיסיים של מכשירי סוני אריקסון. מכשיר סוני אריקסון שגרתי למדי, מבחינת חומרה, לא מחדש.
יתרונות גלישה ודפדפן ועוד תוספות: דפדפן מתפקד מצוין, יכולות רגילות של סוני אריקסון, TRACKID.
חסרונות גלישה ודפדפן ועוד תוספות: מחסור ב- WIFI וב- GPS.
מחיר וערך וסיכום: ה- W902 נמכר לבנתיים רק ברשת סלקום, עדיין לא ידוע על השקת המכשיר ברשת אורנג'. מחיר הסוני אריקסון W902 ברשת סלקום הוא 75 ש''ח לחודש בהתחייבות ל- 36 תשלומים, מה שממקם אותו בצמרת מחירי המכשירים ברשת סלקום, יש W595 שלמעט הזיכרון והמצלמה הוא ברמה של ה- W902 והמחיר ב- 35 ש''ח פחות בחודש. בסך הכל מדובר ב- Walkman הראשון עם מצלמת 5 מגה פיקסל טובה מאוד דווקא בכללי, וזיכרון 8GB מין מענה ל- W980 של רשת אורנג'. המכשיר איכותי ומתקדם אבל מזכיר את מכשירי הסוני אריקסון האחרים ונמכר במחיר יקר.
עיצוב והנדסה:89%
מסך ואיכות תצוגה:90%
מצלמה:91%
מולטימדיה:95%
ממשק ותפעול:89%
ביצועי קול וסאונד:86%
סוללה:96%
גלישה ודפדפן תוספות:88%
מחיר וערך:82%
קרדיט לאתר אחר.
נערך לאחרונה על ידי zivoshri; 22-02-2009 בשעה 21:50.
אם אתם רוצים מענה מהיר פשוט צוטטו אותי
חתימה לא שמים בכל תגובה :/
כנס ללוח בקרה שלך תעשה ערוך חתימה ותשים אותה, אתה לא צריך בכל תגובה לשים..
בקשר לשאלה שלך אני לא יודע זה תלוי מה עדיף לך.
אני לא אוהב להמליץ על פלאפונים כי זה תלוי בהרבה דברים.
תודה רבה וסליחה. אבל ניראה לי שאני אקח את ה-F480.
סבבה..
אפשר לנעול?
כן.אתה יכול לנעול
נערך לאחרונה על ידי or12345676; 25-02-2009 בשעה 16:54. סיבה: .