חוקי הפורום השכלה ולימודים :
1- לפני פתיחת אשכול : תיוג האשכול.
חובה לתייג את האשכול. התיוג יתבצע באופן הבא: [עזרה] / [סקר] / [דיון] וכו'.
התיוג יהיה רק בעזרת סוגריים מרובעות [xxx].
אשכול לא מתויג יתוקן חד פעמית וינעל בפעמים הבאות.
2- חוק נוסף לפני פתיחת האשכול: כותרות ענייניות.
על הכותרות שאתם מנסחים, בנוסף לתיוג כמובן, להיות כותרות ענייניות - כותרות המבטאות את תוכן האשכול. לדוגמה: "[עזרה] הסבר לנושא התחביר בלשון". על הגולשים להבין, בגדול כמובן, את תוכן האשכול גם מבלי להיכנס אליו. אין להתעצל [!] ולרשום חלקי משפט כמו למשל: "[עזרה] לשון", בנוסף אין להגזים בכותרות כמו: "דחוףףףףףףףף".
3- כבוד: חוק זה נכלל בכל הפורום ולא רק ב"השכלה ולימודים".
יש להתייחס לכל אדם בכבוד! אין לקלל, להעליב או לפגוע במשתמש או באורח כל שהוא! כמובן שאין גזענות על כל רקע שהיא וכו'...
4- ספאם: כמובן שלא רק כאן, אלא בכל הפורום.
אין להספים! משמעות המילה ספאם היא הודעה מיותרת או לא קשורה. אין להגיב סתם בנושא שאתם לא עוזרים בו או לא מביעים את דעתכם! הספאמר יענש בחומרה רבה.
5- דיון על כתבה:
במידה ואתם רוצים להביא כתבה לפורום ולדון עליה אתם צריכים לספר עליה בכמה מילים ולתת קישור!
אסור בתכלית האיסור להעתיק כתבות מכל אתר שהוא!
6- הקפצה:
אסור להקפיץ נושאים שנמצאים בעמוד השני, או שעבר שבוע מאז פורסמה התגובה האחרונה באשכול.
7- פרסום פורומים אחרים:
אני מאמין שחוק זה ברור בלי קשר לפורום "השכלה ולימודים" אבל נזכיר לכם בכל מקרה: אסור לפרסם פורומים אחרים!!! מי שעובר על החוק הזה יענש בחומרה!!!
8- בקשות/מענות/עזרה ושאר:
במידה ואתם זקוקם לעזרה בש"ב / עבודות / מטלות וכיוצא בזאת פתחו אשכול חדש ופרטו בו בצורה המובנת ביותר את מבוקשכם! אם לא תמקדו אותנו אל הנושא בצורה ברורה, לא נוכל לעזור והאשכול יינעל. לא לשכוח תיוג וכותרת עניינית!
אין להקפיץ בקשות ישנות ואין ולהצטרף לבקשות! בקשה כזו תימחק.
תבנית ההודעה לבקשה תהיה כך:
1. [תיוג] xx xxxx xx
2. שם המקצוע:
3. נושא המקצוע:
4. תאריך יעד:
5. חומר:
דוגמא:
1. [בקשה - מבחן] היסטוריה - מלח"ע ה-2
2. היסטוריה
3. מלחמת העולם השנייה
4. 20/3/2009
5. הגורמים למלחמה, התהוותה ודוגמאות על כך, ותוצאותיה.
משתמשים אשר יעברו על הכללים הנ"ל לא יקבלו את מבוקשם.
תהנו
9- עזרה וירטואלית:
במידה ואתם צריכים אתר אינטרנט לעזרה / למידה / תרגול, יש בראש ובראשונה לבדוק בלינקייה אם קיים המידע שאתם צריכים, אם אין - אתם מוזמנים בשמחה רבה לפתוח אשכול על כך!
אני מזכיר, אין לפרסם בקשה לעזרה בלי לבדוק בלינקייה!
קישור ללינקייה : http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=437701
10- לכל הטענות הקשורות להתנהלות "השכלה ולימודים" והצוות, יש לשלוח לי, LoLi 6, הודעה פרטית הכוללת על מה מדובר, מקרה דוגמה, מה לא נכון במקרה, ומה לדעתך צריך להיעשות בנידון! גם על חוקי הפורום ניתן לשוחח עימי.
גם שבחים יתקבלו בברכה!
11- פתיחת אשכולות:
אל תהססו לפתוח אשכולות, גם אם תטעו במשהו - זה לא סוף העולם! אני מזמין את כולם לשמוע ולהישמע בפורום!
פיתחו אשכולות! תהנו מתגובות המשתמשים! אל תפחדו!
12- חוק חשוב מאוד!!!
חובה להנות! העבריין יטופל!!!
עונשים על עבירת החוקים:
פעם ראשונה - אזהרה בע"פ/לפרופיל.
פעם שנייה - קנס ע"פ חומרת המעשה.
פעם שלישית - באן ליום + קנס שייקבע בהתאם לחומרת המעשה.
פעם רביעית - השעיה למשך 3 ימים.
יתכנו גם עונשים אחרים, תלוי בחומרת העבירה.
*קנסות יינתנו ללא היסוס!
אל תישכחו להנות ואל תפחדו כלל!
מאת: צוות פורום השכלה ולימודים!
קרדיט ענק ל SalaMan! תודה