מישהו יכול לעזור לי להסביר מה ההבדל בין כולם
(הבנתי שמודל לאסוול נותן למוען המון כח לעומת פיסק שאצלו כולם שווים והמסר יכול להיות מובן איך שהנמען רוצה)
תודה![]()
מישהו יכול לעזור לי להסביר מה ההבדל בין כולם
(הבנתי שמודל לאסוול נותן למוען המון כח לעומת פיסק שאצלו כולם שווים והמסר יכול להיות מובן איך שהנמען רוצה)
תודה![]()
|
|
סידרתי לך את הכותרת - שים לב.
ולעניין - יש את המודל הקווי הבסיסי שהוא: מוען->מסר->נמען שאותו קל מאוד להבין. המוען מקור המסר - יוזם פעולת תקשורת ומעביר זאת לנמען.
לאסוול פיתח אותו ויצר: מוען->מסר->נמען->השפעה. שאילת שאלות עוזרת כאן: מי?-מוען, מה? -מסר, למי? -נמען וכאן את מה שהוסיף לסוואל - באיזה ערוץ? -אמצעי התקשרות שבו בוחר הנמען להעביר את המסר שלו. זה יכול להיות מדיום מדובר/חזותי/כתוב, וההשפעה - השלכות, פעולות התקשורת על הנמען, האפקט שיוצר המוען על הנמען. [לדוגמא: שיפור ציונים בעקבות אסיפת הורים]. מודל קווי מבטל את פעולת הגבה, אין אפשרות להגיב/להעביר ביקורת/להשיב.
המודל של דה פלר יוצא מן המודל המעגלי שהוא:
מוען->מסר->נמען
נמען<-מסר<-מוען
הנמען הופך למוען ומעביר מסר חדש על המוען המקורי - מבצע את פעולת המשו"ב. דה פלר שילב את הרעש ממודל קודם - הפרעה ב 1 משלבי תהליך התקשורת אשר גורמת להבדלים בין המוען לנמען. דה פלר שילב גם את תהליך הקידוד - העברת המסר לנמען כך שיהיה לו ברור ושיוכל להבינו, קוד - תיקשור עם אדם זר בקודים, דפוסים, שמובנים לשני הצדדים, פיענוח - תרגום והבנת הנמען את המסר שהעביר לו המוען, ויצר את המוזל הזה:
*משדר=מקדד, מקלט=מפענח, רעש יכול להיות בכל שלב.
מודל פיסק שאותו אני יודע פחות טוב אז אני אכתוב בקצרה: מודל תרבותי, המוען והנמען הם שווים בתהליך התקשורת. פעולת התקשורת אינה יכולה להשיג לעולם את מטרתה מכיוון שהנמען מפענח את המסר מתוך מציאות חיצונית אחרת שיש לו, מציאות הקשורה בתרבותו. לעולם לא תהיה התאמה מלאה בין המסר המועבר למסר הנקלט, המפוענח, מכיוון שהמסר משתנה מקבוצת תרבות לאחרת. הוא נראה כך:
מקווה שעזרתי.. השקעתי קצת מהידע שלי... ד"א באיזו כיתה אתה?
נערך לאחרונה על ידי The Hangover; 21-03-2009 בשעה 23:07.
זה לא ממש עזר לי אבל תודה.
אני חייל,פשוט התחלתי ללמוד תקשורת בפתוחה ודפקה ביום הראשון שלימדו את זה הייתי חולה מת אז חלק מהחומר לא הקשבתי.
אה..
אם תשאל את השאלה שלך בצורה קצת יותר ממוקדת אני אולי אוכל לעזור בצורה טובה יותר.