יש פה כמה הוחכות וטענות על ה' ועל העם היהודי(ליאור זה בישבילך)
אני מכיר אדם שמאמין ואני מכבד אותו כי הוא לא כמו כל החרדים הצבועים,
אז שאלתי אותו כל מיני שאלות שנשאלו פה וכמה מהראש שלי על האמונה ועל ה' וכו'..אני רושם פה כמה דברים שהוא ענה לי וזה ממש שיכנע אותי.
קודם כל יש שלשה דברים שעם ישראל והאמונה מתבססים עליהם:
1.היסטוריה,נצח ישראל - עם ישראל זה העם היחידי שמחזיק מעמד עד היום,למרות כל הניסיונות והפרעות מכל התקופות להשמיד את עם ישראל,אין אף מדינה שנשארה עד היום כמו שהיא הייתה פעם ויש מחקרים מדעים שמבססים את זה,לדוגמא מצרים של היום זה לא מיצרים של פעם...
2.טבע - שמסתכלים על הטבע ועל כל הבריאה רואים שיש כח עליון שאחראי על כל זה,המפץ הגדול זה שטות וזה בולשיט,אני אתן דוגמא..אתם הולכים ברחוב רואים ערימה של מטבעות אחד על השני מסודר ויפה..הייתם חושבים שסתם ככה נפל למישהו מטבעות מהכיס והם הסתדרו ככה?או יותר הגיוני להגיד שמישהו הניח אותם בצורה מסודרת?
זה אותו עקרון ,זה לא יכול ליהיות שהיה את המפץ הגדול וכל העולם מתנהל בסדר ובדקדוק אלא משהו אחראי לכל זה וזה ה'.
3.תורה - פה אני לא אתמקד כי הוא הסביר לי שנכנסים לתורה לעומק מתחילים להבין את היהדות ונקשרים לתורה וכו'..
יש עוד כמה נקודות שהוא הסביר לי..
נגיד ואני אומר לבן שלי שלפני שנולדת השמש קפצה כמו כדור פנפונג על האדמה וכולם ראו את זה,אז או שכולם ישקרו לו ויגידו לו שזה נכון או שזה באמת היה אז לא יכול ליהיות שהיהדות זה שקר כי מליוני אנשים מאמינים וזה עובר במסורת מאב לבן..
סתכלו לדומא על דתות אחרות...אדם אחד בא יוצא מהמערה אומר שהוא נשלח מהשמים..כשהוא מת מחריכים את האנשים להאמין בו...
*שמסתכלים על עלה ירוק לדוגמא מדען בא ואומר זה ירוק בגלל כל מיני סיבות מדעיות אבל מי אחראי לכל הסיבות האלו ..חייב ליהיות גורם עליון שאחראי על כל זה..כל המדע מבוסס על השאלה איך ואיך?
*קחו בנאדם מת למה הגוף מפסיק לעבוד פתאום מה השתנה מלפני 5 דקות שהוא היה חי?קחו עין של מישהו מת היא תיראה? זה אומר שיש נשמה בגוף...
אתם מאמינים שאחרי גיל 120 תמותו ופשש תעלמו ותמחקו בקבר?ברור שיש חיים אחרים אחרי זה ולא סתם ככה הבנאדם נמחק..
טוב עד כאן..

ציטוט ההודעה