להשקיע במשאבים. הטעות הבסיסית שרוב השחקנים המתחילים עושים היא להתחיל להתעסק מיד בבנית מבנים.
בעיקר מבנים צבאים. בזבוז זמן מוחלט. מה שצריך להשקיע בו הוא הגדלת המשאבים הזמינים שלך.כלומר לשפר מבחוץ אצ המשאבים, עם המחסן שלכם אי פעם מלה אתם ישר מעלים אותו.
איך עושים את זה?
אתה מתחיל עם 800 מכל משאב. תתחילו לעלות את הטיט ואז עצים.קודם ואחרי שהם גמורים את הברזל,
אני ממליץ לעלות את כולם שלב חוץ מיבול שאותו אתם משאירים על שלב 5-7 .
לדוגמא אתה מעלה יבול לשלב 4 את כולם.
אחרי זה אתה מעלה את כל הטיט ברזל ועצים שלב אחרי שהם עלו שלב למשל לשלב 3 אתה מעלה עוד פעם.
ברגע שהיבול הפנוי שלכם יורד ל2/3 מייצור הטיט יש לשדרג את שדות היבול בחזרה עד שיהיו גבוהים יותר מ2/3 טיט,
ובמצב זה להתעלם מהסדר. במידה ומשאב מסוים ירד לכמות מגוכחת גם אז צריך לבנות אותו ולהתעלם,
מהסדר שהצעתי. למה? כי השדות בנויים כך שלשדרג כל משאב מנצל מעט יחסית מסוג המשאב שאתם משדרגים.
מה ההגיון בסדר הזה? שדה עץ דורש המון טיט. שדה ברזל דורש המון עץ. שדה ברזל דורש המון זמן וכפול אחזקה.
כמו כן לפחות בשלבי המשחק הראשונים כמות הברזל שברשותך פחות קריטית. מה שכן צריך ברזל בשביל לייצר יבול...
לכן לא מזניחים אותו. אני אדגיש שוב - לשמור על ייצור יבול זה קריטי מאוד. גלישה ליצור של 2 יבול לא לוקחת הרבה זמן.
בנוסף, מילוי המשימה השבטית שלך יביא לקבלת בונוסים בצורת משאבים ו/או זהב. (ותגבורת בצורה של חולדה שלא שווה כלום,
אבל אוכלת לך מזון בשלבים הקריטיים של המשחק).
מה זה יבול פנוי?
אם תשימו לב בשורת המשאבים שלכם יש חמש עמודות:
[עצים] 800 /800 [טיט] 800 /800 [ברזל] 800 / 800 [יבול]800/800 [שימוש ביבול] 12/12
זה צריך להיות המצב ההתחלתי
עמודת השימוש ביבול (מודגשת) מציגה את הייצור יבול שלכם לשעה ולעומתה את הכמות שהולכת למחסנים.
איפה כל שאר היבול? משמש להזין את התושבים והצבא.
כמעט כל מבנה שתבנו מנצל כמות מסויימת של יבול ומצוין בהגדרת המבנה. מה שחשוב לנו כרגע:
כל שדרוג של טיט או עץ לוקח יבול אחד מהכמות הזמינה לאחזקה [upkeep].
כל שדרוג של ברזל לוקח שתי יבול מהכמות הזמינה לאחזקה.
שדרוג שדה של יבול לא לוקח שום דבר עד לאחזקה רמה 5.
הגנה על עצמכם
על מנת למנוע מעצמכם מלהפוך לחווה, יש לבנות נקיק כבר בשלבים הראשונים של המשחק.
יש לשמור שהתכולה של הנקיק תהיה קרובה ככל האפשר לכמות המקסימלית שאתם יכולים להחזיק במלאי,
אבל אין צורך לעשות את זה בימים הראשונים כיוון שעדין יש לכם הגנת מחיל.
דרך אגב נקיק עד רמה 5 לא צורך יבול לאחזקה... וכאשר הגעתם איתו לרמה 10 ניתן לבנות נקיק נוסף.
בנוסף רצוי לפתח כבר בהתחלה יחסי שכנות טובים. צרו קשר עם השכנים שלכם והציגו את עצמיכם. אתם יכולים
לבקש עצה, אבל אני לא מציעה לבקש משאבים. למה? אנשים שמחים לתת עצה למתחיל כשהם יכולים, אבל לא
מעריכים קבצנים. קבצנות מרמזת שאתם לא יודעים לנהל את המשאבים שלכם ולכן ככל הנראה לא תשרדו.
אם כך מה הטעם לתרום לכם? ויותר מזה, מה הבעיה להפוך אתכם בעתיד לחווה? לעומת זאת, אדם שנותן לך עצה
מרגיש מעין אחריות כלשהי כלפיך, וינטה לעזור לך בעתיד, או לפחות לא להציק לך יותר מדי.
דרך אגב, אני גם מציע לפנות אל מי שתוקף אתכם ולהודיע לו שיש לכם מספיק נקיק כדי להפוך את ההתקפה שלו
לחסרת תועלת מבחינתו... אדם שהשקיע שעה בנסיון לגזול משאבים ולא הצליח, סביר להניח שיעדיף לתקוף
קורבנות מבטיחים יותר בעתיד...
הצטרפות לברית
נכון שזה נשמע רעיון נחמד? אבל תכלס: למה זה טוב?
בתור שחקן מתחיל (פחות ממאה תושבים) הבריתות שתוכלו להכנס אליהם יהיו יחסית קטנות וסביר להניח שלא
יוכלו להגן עליכם / לתרום לכם. רק כשתגיעו לרמה שבה יש לכם מה להציע כדי לבחון את האופציות מסביבכם:
אני אישית מציע להצטרף לברית שאחד השחקנים החזקים שלה נמצא ב7*7 שלכם, כך שלהגנה שלו יש משמעות
מידית ולא לברית שנמצאת במרחק של 40-50 משבצות (שזה 4 שעות במקרה הממש טוב...).
לכן אין מה להשקיע בשגרירות...
אז מה כן לבנות בכפר?
1. מחסן תבואה ומחסן משאבים - חובה כאשר השדות שלכם מתחילים לייצר יותר ויותר משאבים יש צורך לאחסן
אותם שלא לדבר על כך שצריך את המשאבים הנוספים כדי להתרחב יותר.
כעקרון אני מציע שבכל פעם שאתם פותחים את המחשב ומגלים שאחד המשאבים שלכם הגיע בטעות למקסימום
להגדיל את המחסן שהתמלא...
2. שוק. יכול לפתור לכם בעיות רבות - אם כרגע אתם זקוקים למשאב מסוים ויש לכם עודף במקום אחר ניתן להחליף אותו.
3. שדרוג המבנה המרכזי לרמה 10: אני חושב שאת זה כדי גם לעשות למה אחר כך אתה אתם תוכלו לשפר\לבנות מבנים מהר יותר.. זה לא עולה כלום ומוסיף אוכלוסייה..
למה לי לבנות נקיק ולא לארגן צבא גדול שישמור עלי?
שיקולי עלות/תועלת. כשאתה מייצר 50 משאבים לשעה בניית חייל אחד אורכת כ4 שעות להשגת המשאבים ועוד
חצי שעה לאימון החייל. בנוסף החייל עולה לך באחזקת יבול יקרה בשלב זה.
כשאתה מייצר 200 משאבים לשעה לעומת זאת, ייצור חייל לוקח לך שעה וחצי כולל אימון החייל. הבדל משמעותי לא?
בנוסף, תחשוב על הסנריו הבא - יצרת בעמל רב 10 לגיונרים (אני נותן את הרומאים כדוגמא כיון שרוב השחקנים
הם רומאים). זה לקח לך כ45 שעות (יומיים) כעת בא למשהו שמייצר קצת יותר משאבים לתקוף אותך. הוא שולח
100 אימפריאנים. ללגיונרים שלך אין סיכוי. רובם ימותו. בזבזת כרגע כ30-40 שעות... לא חבל?
אז מתי כדאי לי להתחיל לבנות?
אני ממליץ להמתין שהייצור שלך יהיה לפחות 1000. זה לוקח קצת זמן נכון - יותר משבוע - אבל לאחר מכן
ההתפתחות שלך תהיה מהירה בהרבה. חשוב מאוד גם לדעתי להמשיך להשקיע בעיקר במשאבים אחר כך, אבל אז
כבר ניתן לבנות צבא פשיטה קטן שיעזור לך להשיג משאבים נוספים מהר מאוד.... ואז גם כנראה לא תזדקק
למדריך הזה יותר.
ישנו סייג אחד למדריך - במידה והשרת נמצא ממש בשלבי פתיחה ו/או סביבכם רוב הכפרים הם קטנים יחסית או
של שחקנים שפרשו (חוות) כדאי לבנות את צבא התקיפה הקטן שלכם כבר בייצור של 80-100 לשעה ולבזוז מכל
מי שנמצא סביבכם, עדיף תוך כדי שיתוף פעולה עם השכן הגדול ביותר שקרוב אליכם... ששתוף פעולה איתו זאת
עצה טובה בכל מקרה...

ציטוט ההודעה