קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. הסברים לכותרת תקינה~ כניסה חובה
    על ידי H.I.M בפורום עשינו עסק - ארכיון
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 17-11-2007, 23:54
  2. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 14-09-2007, 02:08
  3. חוקי הפורום - קריאה חובה.
    על ידי EriK בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 06-02-2006, 15:34
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 23

Roleplay - הסברים, מושגים ומדריך - קריאה חובה!

יו"ר האוואטר של eriK
    שם פרטי
    Ke1evra
    לייקים
    1179
    נקודות
    1,038
    משפט מחץ
    If your'e good at something, never do it for free

ברירת מחדל Roleplay - הסברים, מושגים ומדריך - קריאה חובה!

מה זה בעצם RP?
    RP הם ראשי תיבות של RolePlay - משחק תפקידים.
    המטרה העיקרית בRP הוא לקרב את המשחק כמה שיותר למציאות.
    השחקנים בRP צריכים לבנות לעצמם דמות, בעלת רקע היסטורי\משפחתי כלשהו, בעלת תכונות כלשהן וזה במידה ומישהו מהשחקנים יתעניין בכך.
    דוגמא: אמריקאי, חיי חיי שגרה רגילים, נולד למשפחה ממוצעת ומחפש עבודה להתפרנס.
    ברוב הפעמים, השחקנים ימציאו דברים כמו "גדל ברחוב עקב רצח ההורים, סחר בסמים ונאסר מספר פעמים" ודברים דומים, ובסופו של דבר הולך לעבוד בתור שוטר\פרמדיק וכו'. סביר להניח שבחיים האמיתיים בן אדם שגדל ברחוב והוריו נרצחו והוא סחר בסמים וישב בכלא מספר פעמים לא יעבוד בתור שוטר אלא יהיה חבר בגנג\מאפיה או סתם סוחר סמים עצמאי. אז החוכמה היא להמציא דמות שתתאים למה שאתם רוצים להיות במשחק ולאופן בו אתם משחקים.

מושגים\כללים:
    DM - Deathmatch
    ישנם שרתים המריצים את מוד הDM שהמטרה שלו היא להרוג כמה שיותר, זה כולל רמות, כסף וכו'.
    פה לא. כדי להרוג אדם, אתה צריך סיבה מוצדקת לכך. כמו שאתה לא הולך ברחוב ורוצח בן אדם, כך גם פה לא תרצח דמות בלי סיבה.
    במידה ודמות מסויימת פותחת עליך באש, זכותך המלאה להשיב באש במטרה להגן על חייך.
    עימות מילולי זה לא סיבה להרוג דמות, בדיוק כמו שלא תהרוג מישהו שיקלל אותך במציאות. מה שכן, תוכל להשתמש בידיים שלך כדי "להרגיע" את הדמות
    ולדעתי מיותר לציין את הדבר הבא, אבל אם אתה רואה דמות ברחוב, הרי ברור לך שלא תפתח עליו באש רק כי משעמם לך.

RK - Revenge Kill:
    המושג RK פירושו בעצם נקמה.
    נניח ונקלעת לקטטה כזו או אחרת ובמהלכה נרצחת* חשוב לזכור תמיד שאם השחקן לא אומר לך את השם של הדמות שלו, אתה לא תדע איך קוראים לה גם אם כתוב את השם שלה מעל הדמות.* אתה לא תלך ותרצח את הבן חזרה מהסיבה הפשוטה שאתה מת. אז אוקיי אתה לא באמת מת אתה ממשיך לשחק אבל אתה לא אמור לזכור את מה שקרה לפני המוות שלך. אם תראה את מי שרצח אותך ברחוב אתה לא מכיר אותו. אסור לך לבוא ולירות בו כי הוא הרג אותך כי אתה לא אמור לזכור את זה.
    מי שרצח דמות, כשהוא יראה אותה ברחוב הוא יחלוף על פניה כאילו הוא לא מכיר אותה, אסור לך לבוא לדמות שרצחת ולהגיד "אני הרגתי אותך" או דברים בסגנון.

MG - Metagaming:
    מטהגיימינג זו בעצם שיטת משחק שמערבבת את החיים האמיתיים שלכם ואת חיי הדמות שלכם מה שאסור שיקרה.
    לדוגמא, כרגע ראיתם הבורר והיה אחלה פרק אתם לא תבואו לדמות ברחוב ותתחילו לדבר על זה כי זה קרה לכם מחוץ לדמות. (הסבר על OOC וIC בהמשך)
    עוד דבר שהזכרתי למעלה, כשאתם הולכים ברחוב ופוגשים דמות שהשם לה נניח "John_Smith" אתם לא יכולים לבוא לדמות ולהגיד לה "ג'ון אתה יכול לעזור לי?" למה? כי הרי בחיים האמיתיים אין את השם של הבן אדם מעל הראש שלו, וכשתרצו לדבר עם מישהו ברחוב אתם תפתחו את השיחה ב"סליחה" או "אדוני" כך גם פה. אם הדמות לא אמרה לכם את השם שלה אתם לא תכירו אותה.
    דוגמא להתחלת שיחה:
    אתה: סליחה אדוני, תוכל לעזור לי למצוא את החנות?
    הדמות: כן, עלה לאוטו.
    במהלך השיחה תוכלו לשאול את הדמות מה השם שלה
    לדוגמא:
    אתה: מה שמך אדוני?
    הדמות: ג'ון, ומה שמך?
    הדמות לא חייבת לענות, כמו שאם אני אגש לבן אדם ברחוב ואשאל אותו איך קוראים לו זכותו המלאה לא לענות לי.
    ----------------------------

IC, OOC:
    OOC - Out of character מה שאומר מחוץ לדמות.
    IC - In Character בתוך הדמות.
    OOC זה דברים שלא קשורים לדמות שלכם. למשל, אם אתם רוצים לשאול אדמין לגבי פקודה מסויימת אתם עושים את זה עם OOC. עוד דוגמא, אם חבר שלכם משחק איתכם בשרת, ותרצו לדבר איתו על, נניח, מה תעשו אחה"צ אתם עושים את זה בOOC.
    IC זה כל מה שקשור לחיי הדמות שלכם, אתם לא יכולים לדבר עם חבר שלכם על חיים האמיתיים שלכם דרך הדמות, אתם לא יכולים לשאול שאלות כגון עזרה בפקודות בIC.
    ---------------------------

שוטרים, מאפיות:
    השוטרים -
    כאשר אתה משחק בתור שוטר, אתה צריך לזכור שזה שאתה שוטר לא נותן לך את הזכות לעשות מה שאתה רוצה. זה אומר שאתה לא יורה\הורג דמות כי לדעתך הוא עבר על חוק.
    לדוגמא, אם ראית עבריין תנועה אתה תנסה לעצור אותו, סביר להניח שהוא ינסה להמלט, אתה לא יורה על האוטו שלו ולא מנסה להרוג אותו! אתה תנסה לתפוס אותו במרדף. אם העבריין מצליח להמלט תוכל לזהות אותו לאחר מכן ע"י האוטו שלו או הפנים (במידה וזכרת). אם העבריין מחליף אוטו אז לא תוכל לעשות כלום אלא אם זכרת את פניו.
    חשוב לזכור שאם אתה תגיד "אני זכרתי איך אתה נראה" ובעצם לא זכרת אתה סתם הורס את המשחקיות, אתה לא יכול לתפוס עבריין רק ע"פי השם שמופיע לו מעל הראש כי זה כבר Metagaming.
    אם תפסת עבריין ובמהלך השיחה שלך איתו הוא ינסה לברוח אתה לא תוציא נשק ותנסה לירות עליו. כמו כן כאשר תתפוס עבריין אתה לא תאיים עליו עם נשק כדי שהוא ישתף איתך פעולה, זה לא מה שקורה בחיים האמיתיים.
    במידה והעבריין מאיים על חייך או מהווה סכנה לסביבה (לדוגמא מוכר בתור סוחר נשקים ונושא עליו נשק) רק אז תוכל להיעזר בנשק שלך כדי שישתף איתך פעולה.
    אם העבריין ינסה לברוח, תנסה להלם אותו, אולי לתת לו מכות עם הנבוט שלך, או לרסס אותו עם הגז המדמיע, ולאחר מכן הוביל אותו לתחנה לחקירה.
    חשוב לציין שלא על כל דבר מכניסים מישהו לכלא.
    לדוגמא, אם עצרת מישהו נוהג באוטו, סתם לבדיקה שגרתית, ואין לו רשיון זו לא סיבה להכניס את האדם לכלא או לקחת אותו לחקירה משטרתית, לפעמים כדאי לקחת "שוחד" ופשוט להמשיך הלאה. כסף נוסף לא יזיק לאף אחד.
    רק במידה ומישהו נוהג במהירות מופרזת, עושה מרדפים או נוהג בצורת DM (נוסע כמו מטורף, מוריד עמודים ופנסים ולא שומר על חוקי תנועה) תוכלו לתת לו אזהרה ואף לכלוא אותו לזמן קצר.

עבריינים, מאפיות:
    תמיד יהיו את אלו שפועלים נגד החוק, את אלו שישנאו את המשטרה. זה קיים בחיים, וכך גם בRP.
    ישנם אזרחים שישנאו את המשטרה כי כך הם קבעו בדמות, או כי כך הם נוהגים גם בחייהם הפרטיים.
    אתם צריכים לזכור שלמרות שזה משחק, המטרה שלנו היא לדמות את החיים האמיתיים לכן אם עוצר אותך שוטר, אתה לא תרביץ לו, ולא תירה עליו, ולא תאיים עליו עם נשק או עם כל דבר אחר.
    אם עוצר אותך שוטר, נסה לסגור את העניין ביפה, גם אם תיהיה ציני לחלוטין. אני לא מאמין שאם יעצור אותך שוטר בחיים האמיתיים אתה תרביץ לו, תקלל אותו ותירה עליו () למרות שיש מקרים חריגים, זה דיי נדיר.

המאפיה - המאפיה היא העולם התחתון. הם חיים ע"פי החוקים שלהם למרות שלא מראים את זה לסביבה. אם הסתבכת עם המאפיה, או שהמאפיה סיבכה אותך עם עצמה, עדיף שתשתף פעולה. הם לא שוטרים והם לא פועלים לפי החוקים, הם ממציאים את החוקים של עצמם והם יורידו אותך אם לא תסכים לשתף פעולה. כמו בחיים, כך גם פה המאפיה מעורבת בעסקים, חלק מהעסקים הם עם המשטרה, לכן, סביר להניח שאם תפנה למשטרה הם לא יעזרו לך כמו שתרצה שהם יעזרו לך.
    אם נניח בחיים האמיתיים, אתה רואה סביבך חמישה אנשים עם חליפות ואקדחים, והם מבקשים ממך משהו ברצון מוחלט שתעשה את זה, אני לא מאמין שאתה תגיד "לכו תזד**** מי אתם בכלל" לכן גם פה, אתה לא תגיד את זה ותשתף איתם פעולה. בחלק מהמקרים זה שווה, הם יוכלו להעניק לך חסות ויוכלו לדוגמא, להוציא אותך מהמשטרה אם תזדקק לזה.

פתוח לשאלות, הצעות, הערות וכו'.

2. קישורים ממומנים

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
    איזה מדריך גרוע יאלוהיםםםםםםםםםםםםםם
    תלמד חוקי RP ינוב
    אחראי פאקשנים בשרת Los Satnos RolePlay

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    59

לא משהו המדריך אחי
    חסרים דברים

יו"ר האוואטר של eriK
    שם פרטי
    Ke1evra
    לייקים
    1179
    נקודות
    1,038
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Tommy1 צפיה בהודעה
    לא משהו המדריך אחי
    חסרים דברים
    אתה מוזמן להוסיף אם בא לך

משתמש ותיק האוואטר של EnBlack
    לייקים
    366
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "Excuse me while I kiss that guy..."

ציטוט נכתב במקור על ידי eriK צפיה בהודעה
    אתה מוזמן להוסיף אם בא לך
    חח דפקת אותו קשה חחחחחחח
    אחלה מדריך באמת מצויין
    נערך לאחרונה על ידי EnBlack; 09-04-2009 בשעה 23:18.

משתמש משקיע האוואטר של HilelS
    לייקים
    2
    נקודות
    2,860
    משפט מחץ
    Dont drink water, Fish have sex in it .

להסביר למישהו מזה Role Play לפעמים זה מסובך... הם שואלים אותך, למה אתה צריך ללכת כמו דביל וכל שניה לכתוב מה אתה עושה וכל מיני כאלא.

אחלה מדריך, תודה.

שלי =] ^^ !~!

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    59

אני משחק 4 שנים אחי חסרים דברים
    אבל הוא מדריך מעולה למתחיל
    עם יהיהי לי כוח אני יכתוב וישלח לך בפרטי

אחי, אתה יכול להסביר איך משחקים?
    אני מתכוון איך להוריד וכו'.
    נערך לאחרונה על ידי alex447; 10-04-2009 בשעה 00:13.

יו"ר האוואטר של eriK
    שם פרטי
    Ke1evra
    לייקים
    1179
    נקודות
    1,038
    משפט מחץ

אתה יודע אני לא התכוונתי למדריך מפורט כולל פקודות והכל
    בסיס כלשהו לRP ומושגים שאנשים יבינו מה רוצים מהם
    הדבר היחידי ששכחתי זה PowerGaming
    אה וBug Abuse אבל זה ממש מיותר כי כל אחד ינצל כל באג שימצא :\

alex447
    באשכול הבא: http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=429889
    יש הורדה של GTA SA אם אתה צריך
    אחרי שהורדת (או אם יש לך כבר מותקן) תוריד את התוכנה הבאה: http://www.sa-mp.co.uk/data/files/sa..._1-install.exe
    ותתקין אותה

משתמש מתחיל
    לייקים
    1
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    רוסים סוסים עושים ניסים

אין מצב שאתה משחק בזה 4 שנים כי המשחק יצא ב 2006 וה SAMP יצא ב 2007 אז זה שנתיים בערך ולא 4 אל תבלבל לנו תמוח אחי
    נערך לאחרונה על ידי HITMANBOY; 10-04-2009 בשעה 01:52.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    59

אני משחק פול זמן אחי אין מצב שהמישחק יצא בזמן הזה אני משחק בשרת הRP הראשון שיצא במוד CS של קופיה שאני לא יגיד מאיזה פורום

משתמש מתחיל
    לייקים
    1
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    רוסים סוסים עושים ניסים

אני משחק פול זמן אחי אין מצב שהמישחק יצא בזמן הזה אני משחק בשרת הRP הראשון שיצא במוד CS של קופיה שאני לא יגיד מאיזה פורום
    המשחק עצמו יצא ב 2005-2006 הסאמפ הופיע שנה אחרי זה שזה בערך 2007 ואני יודע על מה אני מדבר תיבדוק בגוגל אפילו

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    59

טוב אז אני משחק משהו כמו 3 שנים בסדר לא 4 תוריד שנה

אל תיכנעו לבינוניות האוואטר של MaT'U
    שם פרטי
    מתן
    לייקים
    1
    נקודות
    1,010

קיצר לך תבלבל את המוח בפורום אחר.
    אחלה מדריך ותודה.

חבר אמיתי האוואטר של Alex
    שם פרטי
    Alex
    לייקים
    5
    נקודות
    4
    משפט מחץ
    אם לא, איך לא?

יפה אריק,
    כתבת לבד?
    אם כן כבר ח"ח

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 22:19.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,492 | הודעות: 8,151,074 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect