היי
כל היום תחננתי לרשום משהו בפורום, משהו שונה מהשטויות הרגילות שאני כותב פה בדרך כלל, סוג של כתבה אם תירצו. משהו יותר רציני.
כל היום חשבתי על רעיונות, אפילו יצאתי לנסיעה באוטו, חשבתי אולי ככה יבואו כמה רעיונות לכתיבה.
אחרי נסיעה דיי ארוכה הגעתי למסקנה שבישראל אין על מה לכתוב. פשוט אין לנו תרבות מוטורית כמו בחו"ל.
כחו את בריטניה לדוגמא, עיתונאי רכב יכולים לשגשג שם. זו מדינה מפותחת מבחינת תרבות מוטורית. יש שם הרבה על מה לכתוב, והרבה מעבר לכמה השוטרים מעצבנים וכמה הנהגים מעצבנים, שזה בערך כל מה שיש לנו בארץ.
בחו"ל יש להם מכוניות מיוחדות, מוזאוני רכב מעניינים תערוכות, מפגשים וכו' וכו', ואצלנו? שממה מוטורית.
אז על מה לכתוב? חשבתי להתלונן על האידיוט שחתך אותי. אבל כמה אפשר?
חשבתי להתלונן על הולכי הרגל שלא מסתכלים לצדדים כשהם חוצים את הכביש, או שחוצים אותו כאילו הם בטיילת ליד הים, לאט ובכיף.
(כמה ישראלי מצידי, רק מתלונן).
אפילו אם הייתי מבוגר מספיק כדי לקחת נסיעת מבחן, אז על מה הייתי כותב? סובארו אימפרזה 1.6 אוטומט? או על היונדאי I30?
כל זה נחמד אבל זה לא חומר לכתיבה, בטח ובטח שזה לא חומר מספק לקריאה, נכון?
וביכלל, איך מתחילים? איך מתחילים להיות מגזין רכב מכובד ומוערך?
איך מגיעים למצב שאני מגיע לסוכנות רכב ומצהיר שהגעתי ממגזין כזה וכזה ואני רוצה נסיעת מבחן כדי לכתוב ביקורת?
איך מגיעים למצב שיש חומר מעניין לכתיבה ויותר מכך, איך מגיעים למצב שיש לי קהל קוראים, ועוד אחד כזה שלא יקרא רק 3 שורות ראשונות כי ההודעה מאוד ארוכה ובתכלס, למי יש זין לקרוא הכל?
(אני יודע כי גם אני כזה, למי יש כוח לקרוא את כל החפירות במתבגרים ומתגברים? הא?)
אין פלא שמגזיני הרכב בארץ פושטים רגל ובקושי מתקיימים. (זה וגם שאפשר לקרוא הכל באינטרנט).
אז חבר'ה, מה לדעתכם גורם לעיתונאי רכב להיות טוב?
ומה אתם בתור קהל קוראים צעיר הייתם רוצים לקרוא עליו?
האם החדשות שכרגע אני וניב מספקים לכם מספק אתכם?
שבוע טוב!![]()

ציטוט ההודעה