רנארד גלוזמן: רכז התכנים במסלול ללימודי משחקולוגיה בבית ברל
"העתיד שייך לדורות חדשים של סטודנטים, שבאים ללמוד עם אהבה עצומה לתחום"
![]()
במהלך חמש השנים האחרונות אני שואל את עצמי את השאלה הזו כל יום עצמאות מחדש. השנה התחלתי לגרד בפדחתי ולחשוב מה פה לא בסדר. לפתע חטפתי פטיש פלסטיק על הראש והתמונה התבהרה - טעינו לגמרי בחג! יש להעביר את השאלה בדבר עתיד תעשיית משחקי המחשב בארץ מיום העצמאות לחג הנטיעות ט"ו בשבט. אסביר מדוע...
בכל שנה אנו נוטים לתלות את עתיד תעשיית המשחקים בארץ במספר פיתוחים חדשים, חברות חדשות או כיווני פיתוח חדשים, שנדמה שהם הדבר החם הבא. כמה חודשים אחר כך אנחנו לרוב מתאכזבים. אם נמשיך להתייחס לתעשיית המשחקים מן הזווית הצרה הזו, נשאר גם בעשור הבא מעוטרים במספר פיתוחים פרטיזנים של כמה משוגעים לדבר וזה הכל.
דורון ניר: עיתונאי משחקים בדימוס, מנחה בתוכנית "גראז' גיקס".
"בתור מי שכל חייו אמרו לו שהוא לא יכול להתפרנס ממשחקים בישראל, אני שמח ומאושר לגלות שזה לא נכון"
![]()
תעשיית המשחקים הישראלית עברה בשנה האחרונה כמה שינויים דרמטיים. חברת Invasion נסגרה, וגנזה את התקווה לסטודיו ישראלי שיפתח משחקי "טריפל איי". המיתון העולמי העמוק משפיע גם על התעשייה המקומית, ויזמים יספרו לכם שיותר קשה מבעבר לגייס כסף, בוודאי למיזמים שקשורים למשחקים. אפילו בגזרת החומרה עברה עלינו שנה קשה עם סגירתה של AISeek והמכירה הלא מוצלחת של 3DV.
מצד שני, דווקא בגזרת משחקי האינדי ישראל צוברת הצלחות מרשימות, כמו הצוות "We Create Stuff", שעשה עבודה נפלאה עם Flash Portal, והצוות שעובד על המוד "Petrograd" ורועי שפירא בראשו. גם בתחום ה-Advergaming (משחקי פרסומת) ראינו השנה עבודה יוצאת מהכלל במשחק של במבה.
גיימר.
מה אתם אומרים המומחים של אטרף D:
פאק שנו לי את הכותרת...

ציטוט ההודעה