לכל גולשי אטרף שלום רב,
אני מעביר את האשכול לכאן מפני שאמרו לי שכאן ייתיחסו יותר ברצינות.
ברצוני לברר מה דעתכם בעניין מסוים, כולכם נהנים גולשים בפורום בכיף מורידים דברים וכמובן נהנים.
אך על כולנו מעיקה התלות בשרתים החינמיים המעצבנים שנותנים לך להעלות 200 קבצים בשביל קובץ אחד גדול. אז אני שואל את עצמי, איך פורום מכובד כמו אטרף לא יכול להשקיע ולקנות שרת , או לפחות אחסון גדול שיספק צרכים גדולים כמו שלו, למה שלא יהיה לו חשבון משלו או אפילו שרת בחברה מסוימת והמשתמשים יוכלו להעלות ולהוריד ממנו בכיף ללא הגבלה ובמהירות!
שרת\חשבון מסוג זה ימתג את אטרף כפורום הנוח הנחשב והטוב ביותר, הרי בינינו אין פורום בארץ שיש לו חשבון משלו בלבד שהוא יכול לתת לינקים משלו, כל הארץ תלויה בRS וMU וכו'..
כמובן שעם כל הפרה של זכויות יוצרים[בקבלת תלונה בלבד] יוסר התוכן המדובר. אך עד המכתב תלונה אין כל בעיה :] אם הבנתם אותי,
הרי בית המשפט קבע שבעלי הפורום לא אחראים. הם רק מספקים שרת להעלות עליו, הרי הם לא באמת יכולים לפקח על X משתמשיו הפעילים של הפורום, יש לכך תקדימים.
להלן כתבה שהתפרסמה באתר Walla!:
הפורומים לא אחראיים
בית המשפט קבע שבעלי פורומים באינטרנט לא אחראים להפרת זכויות יוצרים בידי גולשים.
בית משפט השלום בתל אביב קבע כי פורום האוכל של אורט אינו אחראי להפרת זכות יוצרים ביצירות של מגזין "על השולחן" שהועלו לאתר בידי גולשים, מאחר שהיצירות הוסרו מהאתר לאחר שאורט קיבלה הודעה על כך.
בנוסף קבע בית המשפט כי אין הצדקה לחייב באופן גורף בעל אתר שמנוהלים בו פורומים לבדוק כל הודעה ששולח משתתף בפורום. בית המשפט מצא כי העלות הכלכלית של חיוב אתרים כדוגמת פורום האוכל של אורט בגין הפרת זכות יוצרים - על אף שההודעות הוסרו לאחר קבלת ההודעה - תהיה גבוהה. בית המשפט גם פסק כי אילו הייתה אורט מחויבת בעלויות אלו, היא לא הייתה יכולה להמשיך לקיים את הפורומים והיה נפגע אינטרס ציבורי חברתי חשוב.
http://news.walla.co.il/?w=/4007/1106759
בקשר למחיר כמובן, המחיר הוא 0 ש"ח. נהפוך הוא, מניחים פרסומתאיפשהו באתר :] אתם עוזרים קצת להחזיק את השרת בלחיצות, וככה הפורום אפילומרוויח.
הרי אני מכסה את ההוצאות על השרת לוקח אחוזים והשאר לפורום, משמעלקהילה. כולם מרוויחים.
וכמובן האחריות המשפטית עליי, עו"ד החברה נתן אתבירכתו בהצעתי. הרי אנחנו לא עושים שום דבר לא בסדר. סך הכל הפורום קונה שרתלאחסונו האישי, זו אשמתי שאני מוסיף במתנה ביד רחבה חשבון פתוח לכל המשתמשים בכדילהעלות קבצים, כל מכתב תלונה מועבר אליי ואני מטפל כמובן. האתר לא נושא בשוםאחריות.
ואל תשפטו את רמת האמינות שלי על פי כמות ההודעות, אני רשום פה יותרזמן מרובכם. :]
וכמו שאמרתי, האחריות המשפטית עליי.
בקיצור חוו דעתכם.
גילוי נאות, הכותב בעל חברת אחסון.



ציטוט ההודעה



