פטנט שאותו הגישה סוני לפני מספר חודשים מתאר טכנולוגיה שתאפשר הרצתם של משחקי פלייסטיישן 2 על קונסולות חדשות יותרהדור הראשון של קונסולת הפלייסטיישן 3, זה אשר הופיע על מדפי החנויות ב-2006, כלל תמיכה רחבה למדי במשחקי פלייסטיישן 1 ו-2. אלא שמאז החליטה סוני כי התכונה הזו יקרה ולא נחוצה כל-כך לרוב השחקנים, ובדגמים החדשים יותר של הקונסולה הוסרה כליל. אלו שלא הספיקו לקנות דגם הכולל תמיכה לאחור בכותרים ישנים נותרו ללא שום פתרון פרט לחיפוש קדחתני אחרי קונסולות יד-שנייה ב-Ebay.
ואולם מסתבר כי בסוני לא ויתרו לגמרי על תמיכה לאחור במשחקי פלייסטיישן 2, והחברה מחפשת פתרון הולם - הפעם בדמות תוכנה (אמולטור) שאותה ניתן יהיה להתקין בקלות על מערכות חדשות יותר. פטנט המתאר מוצר כזה בדיוק הוגש לרשויות בארה"ב לפני מספר חודשים, ונחשף כעת על ידי אתר חדשות הטכנולוגיה Silliconera. מדובר למעשה בשיטה באמצעותה ניתן לשחזר באופן מדויק את ה-Emotion Engine, קבוצת המעבדים שבלב קונסולת הפלייסטיישן 2.
מדפי הפטנט קשה מאוד להבין האם סוני מתכוונת להציע את האמולטור המלא להורדה, או שמה כוונתה היא למכור משחקי פלייסטיישן 2 דרך שירות ה-PSN, שיפעל היטב בעזרת תוכנה זו. כך או כך, כנראה שלחובבי הנוסטלגיה יש למה לחכות
נלקח מ:
http://gamer.nana10.co.il/Article/?ArticleID=647145
ונקווה שזה יהיה זמין להורדה בחינם בPSS ושלא יסחטו כסף.




ציטוט ההודעה

