מי שלא שמע , זה משחק דפדפן חדש שפותח ע"י ישראלי (Gtagal למי שמכיר)
ואנחנו נשמח אם תרשמו עכשיו בפרי הרשמה.
בשביל הנוחות של כל המשתמשים מרחבי הארץ אנחנו פתחנו את הפרי-הרשמה, ככה שכולם יוכלו להרשם ולהתחיל לשחק בבת אחד וככה לא יווצר מצב שאנשים יפגרו אחרי אחרים.
מומלץ להכניס את האיימיל האמיתי שנוכל להודיע לכם על הפתיחה הרשמית, שתהיה בעוד 4~7 ימים.
http://gzklgg.off.co.il/index.php
מומלץ להכנס ללינק של הפורום (מתחרה אני לא יציין את שמו) כי יש שם מדריך כללי על המשחק. אני ינסה להביא אותו גם לפה.
שלום, Twar הוא הינו משחק דפדפן בנוסח מלחמה שבטח רובכם כבר מכירים.
נשקים,חיילים,זהב,שדרוגים ועוד המון דברים שאני אפרט עליהם בהרחבה בהמשך המדריך. המטרה של המשחק היא כמובן להיות מקום 1 ולהיות הכי חזק ומפותח מכל –הבחינות. תוך כידי שימוש באסטרטגיות שונות והבסת יריבים אחרים.
ליצור בריתות ולדעת לבחור את האויבים שלכם בשקילה.
במדריך הבא אני יסביר על כמה מערכות במשחק שהמשתמש צריך להכיר:
עדכונים
הדבר הכי בסיסי במשחקי דפדפן, העדכונים. במשחק שלנו Twar, יש שני סוגים של עדכונים. עדכון בסיסי של כל חצי שעה בו תקבלו את המשאבים (בהרחבה למטה) שלכם.
ועדכון יומי שמתרחש כל יום בשעה 8 בערב בדיוק, בו תקבלו את האזרחים הלא מאומנים, את הריבית מהבנק ואת התורות.
משאבים
המשאבים מורכבים מ4 יחידות
זהב
ברזל
עץ
ואבן
בעזרתם תעשו את כל הפעולות במשחק. מלשדרג עוד הבאת משאבים עד לקניית משאבים ושדרוג דברים אחרים. דבר חשוב מאוד, ניתן לשדרג את הבאת המשאבים ע"י שדרוג הבאתם, בעקרונית אתם תתנו X משאבים בשביל לקבל יותר משאבים כל חצי שעה מן העבדים. פירוט יותר נרחב תקבלו בהמשך עם בקטגוריית העבדים.עכשיו איך תשיגו משאבים? תקבלו את התשובה שלכם יותר למטה.
אזרחים לא מאומנים
כל יום בעדכון היומי שמתרחש ב8 בערב, שכבר פירטתי עליו בהתחלה תקבלו מספר של אזרחים לא מאומנים(מובטלים,משמע חסרי עבודה כן?)
. תוכלו לשפר את הבאת האזרחים ע"י שדרוגם , מה שיעלה לכם כסף.
במקום להביא את כמות האזרחים שאתם מביאים תוכלו לשדרג אותה ולהביא 10 יותר בכל שדרוג, כלומר התחלתם עם הבאת אזרחים של 50 ליום, תוכלו לשדרג ל60 אז ל70 וכו'.
תוכלו לאמן את האזרחים לשלושה קבוצות-
עבדים
אלו האנשים שישיגו למענכם את המשאבים (זהב,ברזל,אבן,עץ) אתם יכולים לשים את העבדים ב4 מקומות לפי הצורך שלכם, במכרה הזהב, במכרה האבן, במכרה הברזל או בכריתת עצים. העבדים יביאו סכום מסויים של משאבים לפי מקומם ולפי שדרוג הבאת המשאבים שיש לכם.
בהתחלה תקבלו 3 משאבים לכל עבד בחצי שעה. כלומר אם יש לכם 100 עבדים על הברזל לדוגמה, אז תקבלו 300 ברזל לחצי שעה. כלומר לחצי שעה תקבלו עבדיםXכמות משאבים לחצי שעה לעבד.
עכשיו לאחר שתקבלו את הברזל, תוכלו לשדרג את הבאת הברזל להביא 5 לעבד, ואז תקבלו 500 ברזל לחצי שעה במקום 300. עכשיו זה לא נראה כל כך משמעותי, אך שיש לכם 10 אלף עבדים למשל תקבלו 50 אלף במקום 30 אלף לעדכון שזה כן משמעותי. השדרוגים הם כל הזמן במרחק של 2 מהקודם, כלומר 3,5,7,9,11 והלאה והלאה.
דבר אחרון שצריך לציין, המקסימום שדרוג הוא 80 לעבד שזה ממש חזק, ורק הטופ שבטופ יוכלו להגיע לשדרוג שכזה.
כמובן שאני מדבר על כל המשאבים ולא רק על הברזל, פשוט נתתי דוגמה.
ולהמשיך עם האזרחים הלא מאומנים-
מודיעין
אלו יחידות הריגול שלכם, בעזרת המודיעין תוכלו לרגל על אנשים ולדעת עליהם הכל מכמות המשאבים עד לשדרוגים הכי קטנים (בקיצור הכל)(טוב לא ממש הכל)(רגע בעצם כן הכל).
בנוסף לכך עם המודיעין תוכלו באותו זמן גם לחסום מרגלים, ולמנוע מאנשים אחרים לרגל עליכם.
גם למודיעין יש אפשרות שדרוג, החיילים של המודיעין נותנים את הבסיס של הכוח ואיתם ניתן גם לשפר את טכנולוגיית המודיעין שגם משפרת את הכוח בהתאם לכמות החיילים שיש במודיעין, לא צריך לציין שכמה שיותר חיילים במודיעין כך יהיה לכם יותר כוח , נכון?
ודבר אחרון זהו פקטור מאוד רציני ומשמעותי לשחקנים החזקים, והוא פשוט חובה לכל אחד.
חיילים
היחידה המובחרת, והכי חשובה למשתמש המצוי שרוצה להתקדם בדירוג ולפלס את דרכו למקום הראשון. החיילים מן הסתם נותנים לכם את כוח ההתקפה ואת כוח ההגנה.
בעזרת החיילים שלכם תוכלו לתקוף אנשים ולקחת להם משאבים! זוהי דרך קלה להשגת משאבים. בנוסף לכך תוכלו להגן על עצמכם מפניי אנשים, ובכך להגן על המשאבים שלכם.
וגם, תוכלו לשעבד לאנשים חיילים, ולהפוך אותם לעבדים שלכם. זה עובד ככה – אתם תוקפים מישהו ובמידה וניצחתם ניצחון מוחץ מספר מועט מהחיילים של האויב ישועבדו ממנו ויעברו למספר העבדים שלכם, שם הם יוכלו לבלות את הנצח בכריתת עצים זהב ברזל או אבן. אך היזהרו אותו דבר תקף עליכם, גם שחקנים אחרים יכולים לשעבד ולקחת מכם חיילים ולהפוך אותם לעבדים.
"איך אני משפר את כוחם של החיילים שלי ? כל חייל מביא רק 1 כוח זה עלוב !! איך משפרים????????"
``די לחפור!``
כוח וחנות הנשקים
יש לכם מספר חיילים. אך החיילים לא שווים שום דבר ללא הנשקים שלהם. כאן נכנסה לתמונה חנות הנשקים. משם תוכלו לקנות את הסכין הקטנה הראשונה שלכם! מגניב לא ?
לא.
למה להסתפק בסכין קטנה ועלובה שאפשר לשדרג את החנות ולעבור לנשק הבא? אז עשו זאת. תוכלו לשדרג את החנות למעל מ20 נשקים שונים (והמספר עולה) שכל נשק עולה פי שתיים במשאבים מקודמו, ומביא פי 2.5 כוח מקודמו כלומר זה יותר משתלם לכם לשדרג ולקנות את הנשק הבא. (מי שקצת א-י-ט-י ולא הבין, דוגמא = במקום לקנות שני סכינים קטנות שכל אחד עולה 2, וזה יעלה לכם 4 זהב והם יביאו גם 4 התקפה עדיף לקנות ב4 זהב סכין בינונית שמביאה 5 התקפה)
תוכלו לקנות נשקים שישפיעו על כוח ההתקפה שלכם, וככה תוכלו לתקוף אנשים לנצח אותם לקחת להם משאבים ולשעבד להם חיילים.
או שקנו נשקים שישפיעו על כוח ההגנה שלכם, ותוכלו למנוע מאנשים אחרים לעשות לכם את כל מה שציינתי למעלה.
שימוש בפעולות הריגול וההתקפה
זה די פשוט אין לי יותר מידי להרחיב, נכנסים לדירוג מוצאים קורבן מתאים לוחצים על שמו, ואז יש לכם "מודיעין" ו"תקוף".
תוכלו לשלוח מודיעין מתי שתרצו, אם תפסידו או תצליחו לא תאבדו דבר.
אך ההתקפה יותר מסובכת, תצטרכו להשתמש בתורות. כמו שציינתי בתחילת המדריך, תקבלו תורות בכל עדכון של חצי שעה.
כל חצי שעה תקבלו 2 תורות, ועל מנת לתקוף מישהו תצטרכו 10 תורות, כך שתצטרכו לרסן את עצמכם ולא ללכת רמבו-סטייל על כל המשחק.
למרות שבהתחלה תקבלו 2 תורות כל עדכון, תוכלו גם לשדרג את זה ליותר תורות בעדכון.
היסטוריה והודעות
היסטוריה
בעמוד ההיסטוריה תוכלו לראות מי תקף אתכם, מי ניצח ומי הפסיד לכם.
וכמה משאבים וחיילים הם לקחו לכם במידה והם ניצחו.
הריגול עובד בצורה שונה, תוכלו לראות את כל מי שריגל עליכם והפסיד, אך מי שריגל עליכם וניצח לא יופיע בהיסטוריה.
הודעות
תוכלו לקבל הודעות פרטיות משחקנים וגם לשלוח להם הודעות פרטיות, המערכת עובדת כמו כל מערכת של הודעות פרטיות, ויהיה לכם קל להבין אותה, אין טעם להרחיב.
מה שכן, תוכלו לדעת אם קיבלתם הודעה פרטית חדשה שתראו ליד הלינק של הודעות
מספר מסוים. לדוגמא
הודעות(1) כלומר יש לכם הודעה אחת חדשה! לכו ותראו מה רשום בא.
כל יום בעדכון היומי היסטוריה והודעות שנקראו ימחקו, ויפנו מקום להיסטוריה חדשה ולהודעות חדשות.
בנק וריבית
יופי! השגתם המון כסף! אתם עשירים הידד! ופתאום איזה בן יונה אחד תוקף ושודד לכם את כל הזהב. בא לכם לבכות, אתם לא יודעים מה לעשות.
יש פתרון. בנק! שם תוכלו להפקיד את הזהב שלכם לפני שהאנשים לוקחים לכם אותו,ושמה הוא יהיה מוגן מפניי כל נוכל ונוול שירצו לקחת אותו. תוכלו להפקיד את הכסף מתי שתרצו בבנק עם אין סוף הפקדות.
ריבית
השיטה הנוספת להשגת זהב, הכנסתם את הכסף לבנק שלא יגנבו לכם אותו זהו פלוס אחד גדול וענקי. אבל זה לא הסוף! תוכלו לקבל עליו ריבית.
אז ככה זה עובד, אתם תקבלו סכום כסף מסוים לבנק, שיתווסף אוטומטית כל יום בעדכון היומי שמי ששכח זה ב8 בערב,וכמות הכסף הזאת תהיה תלויה בכמות הכסף שיש לכם בבנק ובכמות הריבית ששדרגתם. הנה אני יסביר איך זה עובד.
נניח שהכנסתם 10 מיליון(מה,אסור להיות אופטימים?!) זהב לבנק, ויש לכם אחוז אחד של ריבית כל יום, כלומר בכל יום ב8 בהנחה שיש לכם 10 מיליון בבנק ואחוז אחד של ריבית, יתווסף ל10 מיליון עוד 100 אלף! (מי שלא יודע אחוז אחד מ10 מיליון זה 100 אלף)
עכשיו לא תצטרכו להסתפק באחוז אחד מסכן בכל יום, תוכלו לשדרג את האחוז הזה ! כן כן.
תוכלו לשדרג עד מספר לא מוגבל את האחוזים.
חוץ מזה אין לי מה להרחיב חוץ מדוגמה פשוטה, יש לכם את ה10 מיליון ממקודם? במקום לקבל אחוז אחד שזה 100 אלף מסכנים תוכלו לקבל 25% לאחר ששדרגתם שזה 4 מיליון זהב בכל יום!
מחסנים
פחות או יותר כמו הבנק, אותו סיפור... יש לכם משאבים בלה בלה בלה בן יונה תוקף אותכם בלה בלה בלה אתם בוכים.
אז הנה פתרון חדשני להחזקת משאבים, מחסנים! תוכלו לאחסן משאבים – ברזל עץ ואבן.
ולמנוע מבני יונות לגנוב אותם ממכם. כמות המשאבים שתוכלו לאחסן במחסנים משתנה, וניתנת לשדרוג. (צריך קצת קושי לא?) ותוכלו להכפיל את מכסת המשאבים הנוכחית שלכם כל הזמן בעזרת השדרוג.
דירוג
דירוג, הדירוג נקבע ע"י כוח כללי. שזה בעצם ממוצע בין כוח ההתקפה שלכם וכוח ההגנה שלכם. כמה שהכוח הכללי יותר גבוהה ככה הדירוג שלכם יהיה יותר טוב ותזכרו שזה המטרה. להגיע לדירוג הראשון.
שבטים/בריתות/גילדות/גלידות ואיך שתקראו לזה.
אוקיי זהו גם מאפיין מאוד חשוב במשחק, בכללי זה יקבע אם אתם חלשים או חזקים.
אתם יכולים לקנות את כל הנשקים שבמשחק ולאמן כמה חיילים שתרצו.
אבל העובדה פשוטה, אנשים עם ברית יהיו יותר חזקים ממכם.
בברית כל הכוח של האנשים שנמצאים בא נאגר לסכום אחד מסיבי וגדול ואחוז ממנו ניתן לכל חבריי הברית . וכך אם לכל הברית ביחד יש 10 מיליון כוח, והאחוז של הבאת הכוח של הברית הוא 10% אז כל חבר שבט יקבל בנוסף לכוח שלו עוד מיליון כוח התקפה ועוד מיליון כוח הגנה. (10 אחוז מ10 מיליון, זה מיליון אחד)
בברית יש שדרוגים שרק ראש הברית יכול לשדרג בעזרת כספו, וזה אחוז תמיכת הכוח של הברית כמו שציינתי למעלה , אפשר להגיע עד ל10%. ואת כמות האנשים בברית שאפשר לשדרג עד ל30.
כמה דברים נוספים לגביי הברית , חבריי ברית לא יכולים לתקוף אחד את השני. והדירוג הראשון והשני במשחק לא יוכלו להיות באותה הברית , כך שלא ייווצר מצב שהמשחק נשלט על ידי ברית אחת.
ובמקרה והמנהל של הברית יוצא מן הברית, אז הסגן שלו מקבל את הניהול.
במקרה וגם אין סגן,הניהול עובר לחבר הברית הכי חזק,במקרה ואין אף אחד בברית,הברית נסגרת.
אם המקום הראשון יצור ברית ויזמין את המקום השלישי לברית, , והמקום השלישי יעלה למקום השני הוא יודח מהברית אוטומטית.
רמות/ליגה
במשחק יש כמה דרגות/רמות/ליגות או איך שתקראו לזה, בכל פעם שתתקפו מישהו תקבלו אקספי או בעברית- "ניסיון" לאחר שתתקפו מספיק אנשים ותקבלו מספיק ניסיון לעבור לדרגה הבאה (כפי שרשום לכם, לדוגמא לדרגה השנייה צריך 200 ניסיון) אוטומטית אתם תעברו אליה.
מספר הניסיון שתקבלו בכל תקיפה, הוא מחושב על ידי כמה נוסחאות, אבל עדיף לקרוא לזה"בצורה רנדומאלית" פחות מסובך ויותר לעניין, תקבלו ב"צורה רנדומאלית" כמות ניסיון על כל תקיפה, תוכלו פעם לקבל ניסיון אחד, ופעם 8 ניסיון.
זה עובד ככה,המערכת בוחרת מספר,מ-1 עד מספר חיילי האויב ששועבדו,למשל תקפת את האויב שלך ושעבדת לו 10 חיילים,אתה מקבל מספר רנדומאלי של נקודות ניסיון שנע בין 1-10.
במידה וניצחת את האויב אבל לא שעבדת לו חיילים,תקבל ניסיון 1.
למה לעלות רמה?
למה לעלות רמה? למה אני צריך להגיע למקום שיש בו אנשים יותר חזקים וקטלנים מהמקום שאני נמצא בו?
אוקי הנה כמה סיבות-
א)שתעברו רמה כל האויבים שלכם ישכחו, תכנסו לדירוג חדש עם אנשים חדשים, לטובה ולרעה תאבדו את האויבים הקודמים שלכם, ותרוויחו חדשים.
ב)אתם תקבלו פי שניים משאבים מן הרמה הקודם שלכם! כלומר אם קיבלתם מהעבדים שלכם 2000 זהב ברמה הראשונה, ברמה השנייה תקבלו 4000 זהב!
ג)וג' , אין לכם ממש ברירה זה מעביר אתכם אוטומטית ברגע שתתקפו יותר מידי..
כאשר עולים רמה,אין אפשרות לתקוף אנשים ברמה שונה מהרמה שלכם,אי אפשר לשלוח עליהם ריגול ואי אפשר לשלוח להם הזמנות או להיות איתם חברי ברית,
מה שכן,אפשר לשלוח להם הודעות פרטיות במשחק ולשמור על קשר.