מפי דברי הרב דניאל זר שליט"א

יש עבירה כללית נוראה ואיומה שעליה אני רוצה לדבר היום.‎
עבירה כללית נוראה ואיומה שהיא פוגמת בכל רמ"ח אבריו ושס"ה גידיו של האדם, פוגמת בכל האיברים והגידים של האדם מכף רגל ועד ראש, עבירה שכמעט אין ספר מוסר בעולם שלא מדבר על החומרה שלה, עבירה שאין עבירה בעולם שבוראת משחיתים במיליונים בפעם אחת בעבירה אחת כמו העבירה הזאת, עבירה, שימו לב, שכמעט אין מקום בזוהר הקדוש שלא מדובר על העבירה הזאת, עבירה שהזוהר הקדוש אומר עליה שרוב המחלות צרות ואסונות מה שאנשים מתים בקיצור ימים ושנים ממלחמות ואסונות הרוב עפ"י רוב אומר הזוהר זה בגלל העבירה הזאת! מה היא העבירה הזאת? זה אדם שמשחית זרעו לבטלה!‎

מנהג ירושלים - אתם תשמעו את זה אתם תבהלו!‎
כשאדם פוגם בברית פעם אחת הוא בורא מיליוני משחיתים!!!‎

תראו עד איפה זה מגיע הדבר הזה: יש מנהג בירושלים שבעולם החילוני אני בטוח שלא מכירים אותו, אתם תשמעו את זה אתם תיבהלו. בר מינן, אדם שאבא שלו נפטר הילדים לא הולכים בהלוויה של האבא, הילדים נשארים בבית, לא יוצאים מהבית. זה מנהג ירושלים שמבוסס על פי הקבלה שהתפשט עוד בהרבה מקומות: האבא כותב במפורש בצוואה שהילדים לא ילכו להלוויה.‎
מה העניין? שימו לב, דבר נורא ואיום: כשאדם פוגם בברית פעם אחת הוא בורא מיליוני משחיתים. הם גם ילדים שלו, הם באו מהזרע שלו, אלא יש ילדים ביולוגים שלו ילדים שחיים אתו יחד בבית ויש ילדים רוחניים שנבראו מפגם הברית, הם הולכים מסביבו כל החיים, אלה המשחיתים.‎
כשקוברים את הבן אדם בקבר, הרי ודאי הוא השאיר ירושה: בית, נכסים והילדים מחלקים את הירושה ביניהם: שמעון מקבל זה, לוי מקבל זה. עכשיו באים אליו הילדים שלו שנבראו מזרע לבטלה, משחיתים שהוא ברא אותם ואומרים לו: נתת אוכל לילדים שלך, איפה הירושה בשבילנו? תן לנו אוכל!‎
הוא יכול להחיות משחיתים, לתת להם מזון? הוא לא יכול, והייסורים שהם עושים לו אי אפשר לתאר, גהנום זה אפס ליד זה.‎
הגאון מוילנה אומר אם אדם היה יודע את הייסורים שהוא עובר מהבית עד הקבר, אם אדם היה יודע מה יעבור עליו, כל חייו מרב פחד לא היה עושה עבירה! ‎
אז מה עושים? ילדים לא יוצאים להלוויה וברגע שהילדים הביולוגים שלו לא יוצאים להלוויה, אז גם המשחיתים שנבראו מזרע לבטלה גם להם אין רשות ללכת אחריו ואז הם לא יכולים להזיק לו. הלוואי שכל הארץ היו נוהגים את זה אבל אנשים לא מודעים.... ‎

אנחנו צריכים לדעת: יש מנהיג לעולם, יש מנהיג לבירה שאומר לנו איך לחיות כדי שיהיה לנו טוב בחיים.‎

בכל התורה אין עבירה שהקב"ה המית את האדם מיד כמו זו העבירה:‎

גם מבחינה גשמית וגם מבחינה רוחנית, אדם שמשחית זרעו לבטלה הוא פוגם, שימו לב, בכל האיברים והגידים שלו מכף רגל ועד ראש, כולו פגום! ואין ספר מוסר שלא מדבר על זה, זה נורא ואיום!‎
ראינו בתורה הרבה עבירות שאנשים עשו, אבל בכל התורה לא ראינו עבירה שבורא עולם המית את האדם במקום כמו העבירה הזאת. מי עשו את העבירה הזאת? מי השחית זרעו לבטלה? ער ואונן, בני יהודה, כשבאו לייבם את האישה וידעו שהבן לא ייקרא על שמם הם היו משחיתים זרעם בחוץ - "וימת אותם השם" וימת אותו וימת גם אותו מיד במקום!‎

בספר טהרת הקודש, בהקדמה שלו יש סיפור נורא, יש "תנא דבי אליהו", סיפורים שאליהו הנביא בעצמו מספר. אליהו הנביא מספר שפעם בא לתלמוד תורה בבבל והוא ראה שם מלמד שהיו לו 250 תלמידים שלומדים אצלו ואומר אליהו הנביא שהוא בא לשם בשנה אחרת וראה תלמידים חדשים ומלמד חדש, כל התלמידים מתו, המלמד הלך - אליהו הנביא נבהל ואמרו לו מן השמים: דע לך התלמידים שראית היו משחיתים זרעם והרב אף פעם לא דיבר אתם על החומרה של הדברים כולם הלכו לעולמם ואלו חדשים.‎

עבירה שפוגמת בכל רמ"ח אבריו ושס"ה גידיו של האדם:‎

אדם שמשחית זרעו לבטלה פוגם בכל רמ"ח אבריו שס"ה גידיו - הכל פגום!‎
הרי תראו, מאיפה בא התינוק? מהזרע. הרי לתינוק יש אף, יש לו פה יש לו עיניים יש לו רגליים - הזרע של האדם זה תמצית של כל האיברים והגידים שלו מכף רגל ועד ראש. אם בזרע אין תמצית של כל האיברים והגידים לא יכול לבוא תינוק או שהוא יבוא בלי יד, בלי רגל וכו'...‎

לא רק מבחינה רוחנית הדבר הזה חמור, שמעתי מהרבה בחורים שדיברו אתי במשרד שיש כביכול רופאים שמדברים מדי פעם ברדיו שזה בריא.‎
כולם יודעים שהרמב"ם היה רופא גדול, הרמב"ם היה אבי הרופאים! בואו תראו מה הרמב"ם אומר על זה, אני עכשיו מדבר מבחינה בריאותית. הרמב"ם הלכות דעות פרק ד' הלכה י"ט, שימו לב טוב טוב למילים של הרמב"ם:‎
"שכבת זרע היא כוח הגוף וחייו ומאור העיניים ככל שתצא ביותר הגוף כלה וכחו כלה וחייו אובדים הוא שאמר שלמה המלך ע"ה בחוכמתו אל תתן לנשים חילך", אל תיתן את הכוח שלך, את הבריאות שלך, לנשים. "כל השטוף בבעילה (כל מי ששטוף בזנות, יום ולילה עם בחורות) זיקנה קופצת עליו" - זאת אומרת הזיקנה באה עליו לפני הזמן "וכוחו תשש עיניו כהות" - ראייתו נחלשת, אומר הרמב"ם: "אמרו חכמי הרופאים אחד מאלף מת משאר חולאים והאלף מרוב תשמיש מרוב בעילות לפיכך שאדם ייזהר בדבר זה אם רוצה לחיות בטובה"...‎
אומר הרמב"ם: "שכבת זה היא כוח הגוף וחייו ומאור העיניים וככל שתצא ביותר כחו כלה, גופו כלה, עיניו כהות" - יש הרבה אנשים שמרוב שהם חוטאים עם נשים הם משתגעים, יוצאים מדעתם. הרי אתם יודעים איפה נמצא הזרע? במוח של האדם שם נמצא הזרע. כמה שאדם חוטא יותר - המוח נחלש יותר. הרי הזרע יורד דרך השידרה מהמוח לברית, כמה שאדם חוטא עם נשים יותר המוח נחלש אם חס וחלילה הוא מגזים הוא משתגע! "לך תעשה חיים" - אתה עושה מוות לא חיים!‎
אני מדבר מבחינה בריאותית עכשיו! ‎
...באים רופאים כביכול תשמע זה בריא, תלך עם נשים, הם בעצמם בעלי זימה וניאוף - אין דבר בעולם שדואג לבריאות של האדם שיהיו לו חיים מתוקנים כמו התורה הקדושה!!!‎

אדם שפוגם בברית מיליארדי מלאכי חבלה מקיפים אותו:‎

תראו מה הדבר הנורא ביותר: בחוץ מבינים שבלי נשים אין חיים. מי הגבר בחוץ? "תראו הולך לו", "כמה מסובבות אותו". אם היה לנו עיניים לראות, היינו רואים כמה מיליארדי מלאכי חבלה מקיפים אותו!!! אם היינו רואים בן תורה שהולך עם בגדים פשוטים כמה מלאכים רוחניים הולכים אתו!!! אם היית רואה את אלה עם המכוניות הארוכות 12 מטר עם תיק גיימס בונד בעלי הצווארון הלבן כמה מלאכי חבלה הולכים אתם היית רועד! ואם היית רואה אצל בן תורה את השכינה ששורה עליו היית רץ אחריו! הרי איך אומרת הגמרא סוף מסכת סוטה: בזמן המשיח בית ועד יהיה לזנות - המקום שאנשים מתוועדים, מדברים, רוב הדיבור של האנשים ברחובות יהיה נשים, נשים, נשים, "ראית את זאת", "ראיתי את זאת" - זה רוב הדיבור שלהם, חושבים שבלי נשים אין חיים.‎

"איבר קטן יש באדם משביעו רעב מרעיבו שבע":‎

אומרים חז"ל הקדושים בגמרא: "איבר קטן יש באדם משביעו רעב מרעיבו שבע" - "איבר קטן" זה הברית קודש, "איבר קטן יש באדם משביעו רעב" - מי שמחפש להשביע את האיבר ולחטוא עם נשים כל החיים שלו הוא יהיה רעב ויחפש נשים עד יום המוות שלו! "מרעיבו" - אדם ששומר על עצמו "שבע" - מי שהוא קדוש הוא לא יכול להבין למה הגברים רצים אחרי נשים, לא נתפס לו בראש! אדם שהאיברים שלו קדושים, העיניים שלו קדושות, הוא לא מבין מה משגע את הגברים, "מרעיבו שבע"- אפילו אשתו הוא יודע יש מצווה פרו ורבו, לא יותר מזה. ‎
אפילו אשתו הוא יודע יש מצווה פרו ורבו, לא יותר מזה... פה יש דברים שאני לא רוצה שבעלים יסיקו מסקנות שהם יכולים להרוס את האישה בבית, מי שרוצה שייגש אלי אני לא יכול לדבר ... התורה לא מזלזלת באישה, התורה שומרת על כבודה של האישה!!!‎

"איבר קטן יש באדם מרעיבו שבע" - מי ששומר על עצמו שבע, "משביעו רעב". מה עדיף להיות שבע או רעב? שבע, אף אחד לא רוצה להיות רעב.‎
אז מה אתה עושה פעולה הפוכה? אתה רץ אחרי נשים, דע לך! כמה שתרוץ אחרי נשים יותר תחפש יותר! כמה שתשמור עצמך, תשבור יצרים, תשבור תאוות - תקדש עצמך, תהיה שבע, לא תחפש את זה יותר!‎
אתם יודעים מי זה אדם קדוש? אדם קדוש זה אדם שהברית שלו והאצבע שלו אותו דבר! כמו שעל האצבע הוא לא חושב, על הברית הוא לא חושב, זה בכלל אצלו לא במחשבה, זה ספר תורה....‎
הרי תראו כמה זה נורא ואיום, הרי רוב המחשבה של האדם שחי בעולם החילוני זה על נשים, על היצר הזה של זימה וניאוף, בעילות.‎
תראה כמה זה נורא ואיום שכל החיים שלך אתה חושב על אצבע, שהאצבע הזאת יהיה לה טוב - לא בושה?! כולך אדם: שכל, נשמה קדושה! ואתה כל החיים חושב על אצבע קטנה!!! במקום שתחשוב על דברים עליונים, רוחניות, תורה, יראת שמים, שכינה קדושה, קירבה לבורא עולם. ‎
לא פעם לא פעמיים היו אצלי אנשים מיליונרים, אמרו לי "הרסתי את הבית שלי על כלום! איזה בית טוב היה לי, אישה טובה, ילדים טובים, ראיתי בחורה יפה עזבתי את אשתי עזבתי את הבית, היום אני עם האישה ההיא ואני בוכה על כל רגע! התגרשתי מאשתי, את החיים שלי הרסתי בשביל יופי" וזה לא אחד ולא שניים.‎

איזה חינוך זה? כשאין תורה אין חינוך! ‎

בזמן שהייתי ילד הכניסה לסרטים מגיל 16 ומעלה גמיל 18 ומעלה, אתם מקבלים את זה? תארו לכם שמחר יוצא חוק בכנסת קראק, גראס, קריסטל, לבן מגיל 18 מותר, חשיש מגיל 16 מותר. שמעתי שיש אחד מטומטם שאומר "תנו צ'אנס לטראנס", ככה יוצאים בפרסום להרוס נערי ישראל, תנו צ'אנס להתדרדרות! ‎
מה יש להם כבר? אין תורה, אין יראת שמים, אין קדושה, יש רק לרדת ולרדת ולרדת לשאול תחתית! מישהו היה מסכים לזה שיגידו שהסמים מותרים מגיל 20 שנה ומעלה? אם זה סם אם זה רעל, אם זה חורבן מה ההבדל גיל 80 גיל 30 גיל 20 או גיל 10? אם זה חורבן לגדול זה חורבן לקטן! מה זה הכניסה מגיל 18 ומעלה? אם זה רעל - רעל לגדול רעל לקטן.‎
וילד הוא טיפש? הרי הדבר הראשון בחינוך של ילד זה החינוך של ההורים. אומרים לילד "לא יפה, איך אתה מדבר, איזה מילים" והוא יודע שאבא ואמא בחדרי חדרים רואים שם סרטים כחולים, אלה נותנים לי מוסר והם רואים?‎
ילד רואה שסרטים מותרים לצפייה מגיל 16 ומעלה, "לגדולים מותר זבל, לי אסור זבל?" - איזה חינוך זה? כשאין תורה אין חינוך! ‎
ועוד אתם זוכרים שהוציאו חוק מיני חובה לילדים בגן? ילד בגן לומד איך מביאים ילדים, איך לא יהיה אונס? איך לא יהיה זימה וניאוף? איך כל העיתונים לא יהיו מלאים? ‎
רבותיי, תראו הגענו למצב שבבית מדרש, בבית כנסת, צריכים לדבר על דברים חמורים כאלה!‎

ברית - הקשר בינינו לבורא עולם:‎

אין דבר שפוגם ברמ"ח אבריו ושס"ה גידיו של האדם כמו פגם הברית, השחתת זרע לבטלה. אין דבר שמטמא את האדם מכף רגל ועד ראש כמו העבירה הזאת. אין עבירה שבוראת משחיתים במיליונים כמו העבירה הזאת - ברחוב לא מודעים. הזוהר הקדוש אומר שרוב אלה שנופלים בתאונות דרכים, באסונות, במלחמות, בקיצור ימים זה מהעבירה הזאת! ‎
שימו לב טוב מה אני אומר לכם: כל יהודי שם השם יתברך נמצא אצלו בגוף, אתם יודעים איפה? בברית קודש. איך שמלים את הילד שכינה שורה עליו, שם השם בברית. מה זה ברית? ברית זה קשר, קשר בינינו לבין בורא עולם.‎
למה הקב"ה עשה את הברית דווקא בברית מילה, איבר התאווה? אתה אתי שובר את כל היצרים ואת כל התאוות.‎

"ומוראכם וחתכם יהיה על כל חית הארץ":‎

כתוב בתורה הקדושה פסוק שלא מובן "ומוראכם וחתכם יהיה על כל חית הארץ", זאת אומרת דובים, אריות, נמרים רואים אתכם פוחדים ממכם. כשאנו נמצאים בספארי או בכל גן חיות ואנחנו רואים אריה בתוך הכלוב אנחנו רועדים, שואג שאגה אנחנו בורחים אחורה - איפה "מוראכם וחתכם יהיה על כל חית הארץ"? "וראו כל עמי הארץ כי שם השם נקרא עליך ויראו ממך" - איפה?‎

אומר רבינו יעקב אבוחצירא זיע"א: אדם נמצא בבית יש לו מזוזה בבית ששומרת עליו, אדם נמצא ברחוב מי שומר עליו, הוא כבר לא בבית? אומר רבינו יעקב אבוחצירא גם ברחוב יש לאדם מזוזה, מי זה המזוזה? זה הברית שלו. אם הברית שלו שלם, קדוש, האדם הזה שמור. אם הברית פגום זה כמו אדם שיש לו מזוזה פסולה.‎
אומר רבינו יעקב אבוחצירא ותראו בספרי קבלה שהברית נקרא יסוד. אומר רבינו יעקב אבוחצירא: בית שאין לו יסוד, הבית לא עומד. אדם שהברית שלו פגום זה כמו בית בלי יסוד. ‎

דניאל בגוב האריות, האריות לא נוגעים בו - אם דניאל הנביא היה פגום בברית היו אוכלים אותו. יש מעשיות כאלו עם הרבה צדיקים כמו עם אור החיים הקדוש.‎

"ומוראכם וחתכם יהיה על כל חית הארץ" - דעו לכם חיות כגון כלבים, אריות, נמרים רואים מה שאנחנו לא רואים. אדם שהוא פגום הם רואים אותו כמו חיה, אדם שהוא קדוש, הם רואים מלאך לפניהם הם פוחדים ממנו. ‎

גם ביום פוגם גם בלילה פוגם:‎

אדם צדיק חולם על צדיקים, חולם על דברים עליונים, אדם ישן כמו מלאך קם כמו מלאך!‎
שימו לב כמה נורא ואיום! כמה בן אדם נמצא בזבל כשהוא לא הולך בדרכה של תורה! כמה חושך על הפנים! כמה הנשמה שלו מטונפת! כמה היא חשוכה!‎
... הולכים לישון ונכשלים בקרי, בזרע לבטלה בשינה, כל לילה בחורות בתוך השינה שלו אדם קם מטונף מלוכלך.‎
.... גם ביום פוגם גם בשינה פוגם, זה כל החיים שלך? אצבע הורסת אותך!‎
מה עשו לעם ישראל כל התקשורת הזאת, כל העיתונות הרסה אותנו!‎
רבותיי, צריכים להתעורר! שיהיה ברור יש הרבה אומרים במלחמת גוג ומגוג מי שפוגם בברית לא נשאר חי, עד כדי כך... מי שלא שומר על הברית אין לו מטריה אווירית, הוא לא שמור! ‎

"מקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים לא יכולים לעמוד":‎

עכשיו שימו לב! אדם שפגם בברית ומתקן, אי אפשר לתאר את גודל הדרגות העליונות שהוא מגיע אליהם אחרי התיקון! "מקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים לא יכולים לעמוד":‎
משל: צוללנים בים - יש להם הוראות עד איזה עומק לרדת 40 מ' 50 מ', אם הם יורדים יותר מדי הם לא יוצאים. תארו לכם, צוללן אחד ירד למטה עמוק, קרה לו נס והצליח לעלות בחזרה. מצד אחד הוא סיכן את החיים שלו ומצד שני הוא הביא פנינים נדירות שאף אחד לא הביא אותן כיוון שהוא ירד למטה למקום שאף אחד לא הגיע. אם תגיד לו לרדת פעם נוספת -חלילה: קרה לך נס, מי אמר פעם הבאה תעלה? %90 לא תחזור.‎
הנמשל: יש אדם שגדל בבית חרדי מילדות הוא בתלמוד תורה, בישיבות עולה ומתעלה. יש אדם שגדל בעולם חילוני בטומאה, יורד למטה למטה למטה וכשהוא חוזר בתשובה, אתם יודעים מה הוא עושה?‎
עץ יש לו שורשים באדמה - בא אדם כורת את העץ מלמטה משפת האדמה ובא אדם אחר יורד לשורשים של האדמה למטה, חופר וחופר ועוקר את העץ מהשורשים.‎
מי עשה דבר גדול? מי שירד לשורשים של העץ ועקר אותו מן השורשים למטה!‎
אדם ירא שמים אף פעם לא חטא, הוא לא ירד לטומאה למטה. אדם חילוני שירד לתוך הטומאה זה כמו אותו צוללן שירד למטה למטה, כשהוא חוזר בתשובה הוא מפגיז את כוחות הטומאה בארטילריה נוראה בתוך תוכם, ממש במוצבים שלהם בפנים, הוא נמצא שם הוא מכלה בהם והם מחפשים אותו בנרות להחזיר אותו חזרה אליהם - פיתויים, בלבולים אולי יחזור חזרה לעבירות - למה? אדם שעושה עבירות בכל העבירות שהוא עושה הוא נותן כוחות גדולים לכוחות הטומאה. עכשיו לא רק שהוא לא נותן להם כוח, במצוות שהוא עושה: שמירת שבת, לימוד תורה, תהלים שהוא קורא, הוא מפגיז בהם, הוא מכלה בהם! עד עכשיו היה בן שלהם, עד עכשיו היה מאכיל אותם - עכשיו הוא קורע אותם.‎
צדיק רק מעל פני האדמה יכול לכלות כי הוא לא יכול לרדת: "האומר אחטא ואשוב אחטא ואשוב אין מספיקין בידו לעשות תשובה". הצוללן ירד כבר למטה והוא מביא מרגליות שאף אחד לא יכול להביא.‎
שאדם לא יגיד טוב אני אחטא, ארד ארד ארד כמה שיותר עמוק, אכלה אותם מלמטה ואחזור - הם יכלו אותך! מי אמר שתחזור? מי אמר שתעלה? קרה לך נס חזרת בתשובה מי אמר מחר תיפול תעלה עוד הפעם?‎
"מקום שבעלי תשובה עומדים בו צדיקים גמורים לא יכולים לעמוד" מכיוון שמה שחוזר בתשובה יכול לכלות בסטרא אחרא שום צדיק לא יכול לכלות!‎

אם היינו יודעים את המעלות שלנו...‎

....אם היינו יודעים את המעלות שלנו: איזה נשמות גבוהות יש לנו, איפה אנחנו נמצאים בעולמות העליונים, לאיזה דרגות אנחנו יכולים להגיע - להרגיש מתיקות האורות העליונים, להרגיש את הנועם העליון, היינו הולכים אחרי בורא עולם כארי ישאג. לא היו לנו קשיים: כל ניסיון היה בשבילנו נייר, את הניסיון הקשה ביותר היינו קורעים אותו, גומרים עליו! יש לי שאיפה, יש לי מטרה: להתקדש, להיטהר, להתקרב לשכינה, להרגיש מתיקות האורות העליונים, להידבק בבורא עולם - אין קשיים, אין ניסיונות! אני רוצה להגיע לפיסגה של הר - לא יעזור כלום! אני אגיע! כשיש שאיפות - יש כוחות, אין שאיפות אין כוחות. את הכוח מקבלים כשבאים לשיעורי תורה, לקבל החלטה: כל יום רביעי, מה לא יעבור עלי, אני הולך לדרשה ב"אור דוד" - ואתה תראה איזה כוחות אדירים תקבל!!!‎

איך מתקנים את פגם הברית?‎

אדם פגם בברית, אדם קילקל - איך הוא מתקן?‎

דבר ראשון כמו כל תשובה: חרטה על העבר, וידוי וקבלה לקבל עליו מהיום והלאה הוא כמו ארי ישאג! הוא לא נכשל בדברים האלה. ‎

אלה שחטאו עם גויה או עם אשת איש חייבים לבוא אל הרב דניאל זר לקבל תיקון מיוחד.‎

כשאדם קורא קריאת שמע על המיטה, מדקדק באותיותיה מילה במילה, הוא הורג בכל לילה 1125 מזיקים (בשנה זה קרוב לחצי מליון) וזה עדיין כלום (אתם יודעים בפעם אחת כמה אדם מקלקל...).‎

יש כאלה שנכשלים בקרי בלילה במיטה. מי שהולך לישון ופוחד שיקרה לו קרי בלילה, לא %99 - %100 יקרה לו, לא צריכים לפחד! ‎
קרה לך קרי: לך למקווה, תטבול ותגיד את התיקון הכללי, אחד התיקונים הגדולים של ר' נחמן מברסלב זיע"א הוא אמירת 10 מזמורי תהלים (ט"ז ל"ב מ"א מ"ב נ"ט ע"ז צ' ק"ה קל"ז ו-ק"נ), אלה 10 מזמורים שממש מיוסדים לתיקון הברית תגיד את המזמורים האלה ותהיה רגוע.‎

יש תיקון נוסף, תיקון אדיר, כתוב בספרים שזהו תיקון הגדול מהגדולים: לקרוא את כל ספר תהלים בכל שבת קודש, אם הוא יכול לבוא במניין לישיבת "אור דוד" (בישיבת אור דוד כל ליל שבת בחצות קוראים את כל ספר תהלים) זה בכלל דבר גדול אי אפשר לתאר מה זה! ‎
אם יכול לקרוא את כל ספר תהלים בליל שבת אחר חצות, אין שעת רצון כמו ליל שבת אחר חצות אם לא יכול בזמן הזה יקרא בשבת קודש ביום.‎

תיקון נוסף: זיכוי הרבים באותה עבירה שקילקל בה. מה אנחנו יכולים לעשות? למשל קלטת זו של "קדושת האדם חלק ה" שמדבר על פגם הברית לקנות ולהפיץ ברבים