נכתב במקור על ידי
IAnthrax
היה על זה דיון בתוכנית "מתחממים" שבוע שעבר
היה איציק זוהר VS רון קופמן
אני הייתי בדעה של רון קופמן חח
זוהר טען שהרמה של שנה שעברה לא יכולה להיות יותר נמוכה, ואם הרבה בכל מקרה כזו נמוכה, בואו נקדם כבר את השחקנים הישראלים, כי שחקן שמשחק בליגת העל זה לא אותו דבר כמו ליגה לאומית. הוא טען שנוסף גם דרבי מגזר+דרבי חיפה וכל דרבי מועיל לכדורגל.
אני לא זוכר בדיוק מה קופמן טען אבל אני חושב ש16 קבוצות יוריד את הרמה של הליגה אפילו יותר
תחשבו על זה. 4-5 קבוצות הולכות לאירופה. 2-3 יורדות ליגה (אחת למבחנים). כלומר נשארו בערך 9 קבוצות שאין להן כלום מהעונה הזאת. כשמקומן יובטח הקבוצות פשוט יפסיקו לשחק דוגמה נתניה, בית"ר מכבי פ"ת ואשדוד בסוף שנה שעברה. שנה הבאה יהיו הרבה יותר קבוצות שמקומן יובטח באמצע העונה..
פה זה לא אירופה לא הולכות 10 קבוצות לאירופה ומתמודדות 7 קבוצות על הירידה ככה שיש מתח. פה אמנם אין הבדלי רמות כל כך גדולים בין הפועל ר"ג למכבי חיפה, ולפעמים יש מפתיעות(כמו בני יהודה השנה, סכנין וק"ש לפני שנתיים), אבל עדיין, רוב הקבוצות לא מפתיעות והרמה תהיה נמוכה מתמיד.
חוץ מזה, המון מתקנים לא מיועדים לליגת העל, קבוצה כמו רעננה ללא מגרש ביתי מכובד הולכת לשחק בכפ"ס, עכו בנהריה.
לא הגיוני שקבוצה תשחק במגרש ביתי שלא בעיר שלה. הולכים כמה אלפי אוהדים למשחקים הביתיים...
אני חושב גם ש6 עולות בשנה אחת וביטול של ליגה (ארצית) ממש הרס את העונה הקודמת. גם בעל, גם בלאומית וגם בארצית.
בליגה הארצית היו 8 עולות שנה שעברה ו4 יורדות! מספר מטורף!!
קבוצות כמו אשקלון בית"ר שמשון ונס ציונה הבטיחו את עלייתן ללאומית אחרי אולי 15 מחזורים
קבוצות כמו ב"ש וחיפה הבטיחו את עלייתן לעל (לא רשמית כמובן) גם אחרי מספר כזה של מחזורים, ולדעתי יכלו להשיג אפילו יותר נקודות (אני ראיתי קצת משחקים מהלאומית השנה) אם היו רק 2 עולות
בקיצור סליחה על החפירה, אבל אני טוען שזו הייתה טעות להגדיל את הליגה. ועוד בשנה אחת?!