במקרה הגעתי לכמה תמונות נוסטלגיות בגוגל ונכנסתי לאטרף נוסטלגיה עצבני..
החלטתי לשתף אתכם ולערוך דיון על הקלסיקות. אותם פלאפונים שפעם כולם היו מדברים עליהם, מתלהבים מהם, חולמים עליהם.

אני מדבר על התקופה שבא הסלולארי התחיל להתפתח למכשירים שאנחנו רואים היום. לא על פלאפונים כמו Nokia 5110 הוא אמנם נוסטלגי אש, אבל לא מה שאני מדבר.

אני אתחיל.
Nokia 6600
אחח הביצה המכוערת הזאת, היה לחבר שלי מכשיר כזה, שלמעשה היה ההתנסות הראשונה שלי במכשירי S60. לאחר מכן קניתי את Nokia 6350 שהיה אפילו יותר מכוער (אולי בגלל זה הוא לא הגיע לארץ?..).

Nokia 3300
הקונסולה הסלולארית הראשונה! צעד ראשון של נוקיה לעבר שבירת החומה שמפרידה בין סלולארי ובין היכולת לשחק בפלאפון. 3300, קודם קונסולה, אח"כ סלולארי.

Nokia N-Gage
לקיחת ה3300 ושינוי המערכת מS40 ל-S60V1. שיפור החומרה והיכולת הגרפית מקדם את נוקיה צעד אחד קדימה. ששם זה פחות או יותר עוצר. (אני מניח שלא נוצרו עוד קונסולות, מסיבה פשוטה - כל יצרנית עכשיו מתקינה חומרה מספיק חזקה להרצת משחקים והצורה הנוכחית של המכשיר מספיק נוחה למשחק). כמובן שהיו עוד גרסאות לN-Gage, כמו N-Gage QD, N-Gage I אבל אני אישית, לא שמעתי עליהם יותר מידי שבחים כמו ששמעתי על הגרסא הראשונה.

Nokia 6680
הS60 שהיה כל כך מוערך בזמנו. פלאפון עסקי ויפה (שאגב תמך במשחקים של N-Gage). אחד מ3G הראשונים בארץ.

טוב כמובן שיש עוד מלא מכשירים, אבל קדימה בו נשמע אותכם קצת ואני אמשיך יותר מאוחר :]