אני רץ בערך 12 קילומטר ושאני גומר לעשות ריצה
אני שותה בערך ליטר ליטר וחצי מים אני לא אוכל אחרי ריצה
אבל שותה ליטר וחצי מים בערך זה נורמאלי???
או שאני צריך לא לשתות???
כמובן שמדובר אחרי שהגוף נרגע ולא מייד אחרי הריצה
אני רץ בערך 12 קילומטר ושאני גומר לעשות ריצה
אני שותה בערך ליטר ליטר וחצי מים אני לא אוכל אחרי ריצה
אבל שותה ליטר וחצי מים בערך זה נורמאלי???
או שאני צריך לא לשתות???
כמובן שמדובר אחרי שהגוף נרגע ולא מייד אחרי הריצה
|
|
ודאי שכן! חובה לשתות אבל אפילו שאמרת...רק אחרי שהגוף נרגע!
ככה זה שאת נראית מליון דולר.... מלא AFC רודפים אחרייך
אבל לא אנחנו ....אנחנו גורמים לך לרדוף אחרינו בייבי
![]()
''פורום אומנות הפיתוי והפיקאפ של אטרף''
נו בטח שתישתה מה אתה רציני?
אתה בעצמך אמרתה שאתה שותה ליטר וחצי אז זה אומר משהו .. לא?
וכדאי לך לאכול אחרי ריצה (לא ישר אחרי שאתה מסיים לישתות או ביחד..)
אני 20 דק' לפני ריצה שותה 500-1500 מ"ל (מחצי ל' עד ל' וחצי) ומתחיל את הריצה בהליכה מהירות ואח"כ עוצר למתיחות.
בסוף הריצה אני ישר אוכל טונה (בד"כ 2 קופסאות) ושעה אחרי זה גם אני מת מצמא אנ'לא שותה כלום. (זה סתם תגובה פיזיולוגית של הגוף כי 'פרקת' נוזלים ומלח אז הוא רוצה שתכניס לו את מה שהחסרת, הוא רק 'שוכח' שלפני הריצה דחפת לתוכו ליטר וחצי מים...)
זה פשוט לא טוב לשתות ולאכול בסמוך. המים (או המיצים) מדללים את מיצי הקיבה והעיכול נעשה חלש ולא אפקטיבי.
בהצלחה!
אני אגיד לך מה לא נורמלי
זה שאתה רץ 12 ק"מ מה אתה משוגע
זה הדבר הכי מטומטם ששמעתי:\
העיכול בקיבה הוא בסך הכל 10 אחוז מפירוק החלבונים מה שאומר שנגיד ואכלת 1/3 ארוחה שומן 1/3 ארוחה חלבון ו 1/3 ארוחה פחמימה אז בעצם עם שתית הרבה מים ונגיד ובאמת דיללת את החומצה בקיבה אז העיכול שלך "יתארך" (במרכאות כי זה פשוט לא נכון) ב1.03 מהזמן.
מה שאומר שעיכול של שעה יהפוך לך לעיכול של שעה ושתי שניות נקודה משו.
שתה חלב/שוקו במקום מים.
בעיקרון זה חובה לשתות אבל זה לא טוב שאתה לא אוכל האוכל מספק לך את האנרגיה וחבל אם אתה עושה דיאטה אל תעשה דיאטת כאסח (סוג של דיאטה שבה לא אוכלים בכלל) חבר שלי עשה את זה לא אכל כלום ורץ ומעלה ויש לו סימני הרזיה בקיצור אני ממליץ לך אחרי הריצה לאכול דברים בראים לחם קל עם קוטג כמה שפחות אחוז שומן וכאלה אל תענה את עצמך
שמע וזאת התשובה הכי טובה שתקבל עד עכשיו .... אני מתאמן ומאמן אחרים מביא אותם לכושר קרבי עכשיו כלל ראשון שיש בכושר זה לשלב מים תוך כדי ריצה ...חייבים להרגיל את הגוף לנוזלים!! זה שאתה שותה ליטר וחצי של מים זה מעולה אבל חבל שזה בסוף ריצה עדיף שתשתה במהלך הריצה ככה אתה תרגיל את גוף שלך למים ונוזלים בתדירות גבוה יותר וליטר וחצי זה כלום היום אני סוגר לפחות 2 ליטר במהלך ריצה של 10 קילומטר..
דבר שני קח בחור שלא שותה הרבה אחרי ריצה (שותה ממש קצת) וקח בחור ששותה במהלך ריצה תן לשניהם לרוץ יחד 10 קילומטר באותו קצב אחרי 5 קילומר תן להם לשתות 2 כוסות מים שזה כלום ותראה מי יסיים את הריצה ומי יסחב מאחור בלי לסגור את 7 קילומטר ..(רמז זה שלא שותה יח מאחור)
וואו איזה שטויות!
תגיד לי באיזה מאה אתה חי?
מזמן הוכיחו שאין בעיה בלשתות מים במהלך ארוחה!לא סתם הוכיחו,חייבים לשים כמות
מים מספקת על השולחן כשסועדים 4-5 אנשים ושישארו מים אחרי שכולם שתו במהלך הארוחה,
אם לא נישארו מים בבקבוק - לא שמת מספיק מים על השולחן!
ביכלל,כשמדברים על שילוב של מים אחרי או לפני ריצה אז ביכלל אין פה מקום לויכוח!שחקני טניס
במשחקים משחק 3 שעות מזיעים בכמויות שאתה לא יכול לטהר לעצמך!5-6 ליטר ב3 שעות!!!!!
עכשיו תחשוב על אצנים בריצות ארוכות?!7-8 ליטר,עכשיו תגיד לי שלא צריך להחזיר לגוף כמות מים,
שווה לפחות לזאת שביזבזנו?!!
תמיד חשוב המינון של מים במהלך ריצה או במהלך אימון,היעוץ הוא לפרק
בקבוק של ליטר וחצי בפריסה של שעה וחצי במהלך אימון,משהו כמו 2 וחצי
כוסות מים ב3 הפסקות במהלך אימון של שעה וחצי או 2 כוסות עם 4
הפסקות במהלך אימון,במיוחד עם האימון הוא במקום פתוח עם מזג אוויר
לא יעיל או במקום סגור בלי מזגנים וכמובן כמובן שבאימונים קרביים.
בכל מקרה חוץ ממים תכניס לעצמך מלח לגוף. או שתוסיף קצת מלח וסירופ שאתה אוהב למים או שתוכל גבינה מלוחה או משו בסגנון..