אני יודע הרבה מאוד על הצבא והכל אבל אין לי מושג מה עושים במודיעין שדה.. הדבר היחידי שאני יודע זה שהם עושים טירונות 04 מעבר לזה כלום! איפה הם משרתים (בא"ח) פעילות מבצעית וכו'.. אחרי טירונות מה הם עושים?
אני יודע הרבה מאוד על הצבא והכל אבל אין לי מושג מה עושים במודיעין שדה.. הדבר היחידי שאני יודע זה שהם עושים טירונות 04 מעבר לזה כלום! איפה הם משרתים (בא"ח) פעילות מבצעית וכו'.. אחרי טירונות מה הם עושים?
|
|
אוספים מידע מהשטח .. עושים הרבה תצפיות ופעולות איסוף מידע מודיעיני מתוך השטח.
הם לא האלו שנכנסים ויורים כמו החי"ר אבל הם נותנים לחי"ר את כל המידע שהם צריכים לפני שהם נכנסים לשטח.
לא כולם שם עושים 04, יש גם רכובים (בד"כ עם פרופיל נמוך שעושים 03).
הבסיס שלהם הוא בסיירים, 40 דקות מאילת ...
משתמש\ת יקרים, חתימך נערכה מאחר והיא עוברת על
חוקי החתימות בפורום אטרף, אנא עיינ\י בחוקי החתימות,
בתודה מראש, צוות ההנהלה.
קיצר זה משעמם? חחחח לא שווה ללכת לזה? זה נשמע כמו ילד קטן אבל תאמין לי שאני מחפש שירות מעניין שיהיה הכי פחות מעפן
בדיוק לפני יום הבאתי מידע מאתר שבוז על זה...
תחפש פה דיון שנקרא "חי"ר או מוד"ש" אני חושב...
איי איי אתם לא מעודכנים .
04 ? ממש ממש ממש לא .
מוד"ש . - אין יותר
חיל מודיעין שדה יפנה את מקומו לשם "חיל האיסוף הקרבי"
השם יביע עמדה קרבית יותר מכיוון שיותר ויותר חיילים שמתגייסים ורואים במנילה מודיעין שדה
הם חושבים שיש עיסוק מודיעיני פשוט טיפה יותר שטח ולכן הרבה מתגייסים
שיהיה להם קרבי פרווה כזה..
אז זהו - שלא .
מעתה חיל האיסוף הקרבי והנדסה קרבית ייעברו לטירונות ומסלול של רובאי 07 .
כמו כל חירניק קרבי .
לא יודע למה אתה מתכוון מעתה, אבל חבר שלי התגייס לשם ביום שני והם עושים 04..
משתמש\ת יקרים, חתימך נערכה מאחר והיא עוברת על
חוקי החתימות בפורום אטרף, אנא עיינ\י בחוקי החתימות,
בתודה מראש, צוות ההנהלה.
הם אכן עושים טירונות 04, אבל מיד אח"כ 07 (אימון מתקדם).
וזה נכון שהם משנים את שמם "חיל האיסוף הקרבי", אך אין לזה כ"כ חשיבות לדעתי.
הסיבה שהם אינם עושים טירונות 05 היא שהם לא זקוקים להכשרה בלחימה פלוגתית, כי הם עובדים בצוותים ובחוליות. חבר שלי התגייס ביום שני האחרון והוא בינתיים מבסוט (אומנם עדיין טרום טירונות).
התפקיד די מעניין לפי מה ששמעתי מאנשים שכבר שנתיים בשירות, וזה לא משעמם בכלל. כמובן שהם אינם "אמורים" להיכנס לחילופי אש, בניגוד לשאר חטיבות החי"ר, אך הם יודעים היטב כייצד להגיב במקרה של איום.
תבינו 07 לא יותר טוב מ04! זה אפילו לא חייב להיות יותר קשה זה תלוי במפקדים וביחידה הקושי, הדבר היחידי שזה כן הוא זה יותר ארוך.
אין שום סיבה בעולם שכוח שפועל בסדר גודל של צוות ותפקידו לאסוף מידע יעשה הכשרה של השתלטות על שטח עם חטיבה שלמה
כל פעם שאני רואה מישהו שמשרת במודיעין שדה הוא אומר לי שזה חרא
ללכת לחי"ר ולשכוח מזה בכלל, שמעתי שמחליפים להם את הכומתה לצהוב חחחחחחחחח