הפלייסטיישן 2 עוקפת את הפלייסטיישן 3 במכירות, וסוני ממשיכה להפסיד מיליונים
בעוד כמה חודשים נחגוג כולנו את יום הולדתה העשירי של קונסולת הפלייסטיישן 2. הטכנולוגיה הפועמת בליבה היא כבר מעבר לענתיקה – אבל זה ממש לא מפריע לה להמשיך ולהוביל את מכירות חטיבת הבידור האלקטרוני של סוני, ולעקוף בקלילות את אחותה הצעירה והמשוכללת, הפלייסטיישן 3.
לפי הנתונים שאותם פרסמה סוני אתמול (חמישי), הרבעון העסקי האחרון של החברה היה גרוע למדי. הפלייסטיישן 3 וה-PSP סבלו מצניחה משמעותית במכירות החומרה והתוכנה, חטיבת הבידור האלקטרוני – וסוני בכלל – ממשיכות להפסיד עשרות מיליוני דולרים. רק הפלייסטיישן 2 הפתיעה לטובה, עם עלייה במכירות לעומת השנה הקודמת.הקיצוץ האחרון במחיר הקונסולה) סייע כנראה להצלחה הזו, אך למען האמת אנחנו מתקשים להבין כיצד אפילו במחיר נמוך במיוחד מצליחה הקונסולה הוותיקה לעקוף מתחרות מודרניות יותר.
הנתונים העדכניים של סוני מעידים אולי יותר מכל דבר אחר על הנתק המהותי בין קהל הגיימרים וכלל התעשייה. אנחנו חייבים להודות שעבורנו, כאן במערכת גיימר, קונסולת הפלייסטיישן 2 חדלה להיות רלוונטית לפני שנים... והנה אנו רואים שהיא דווקא מצליחה לעקוף את הפלייסטיישן 3.
מה דעתכם? אולי אנחנו מזדרזים לעבור בין דור טכנולוגי אחד למשנהו, ומשאירים מאחור את כל אלו שאינם ממהרים כל-כך? כמה מביניכם עדיין משחקים בקונסולת הפלייסטיישן 2 שלכם? נשמח אם תענו על הסקר המופיע בעמוד זה כדי שנבין קצת יותר טוב איפה כולנו עומדים בנושא הזה.
[גיימר]
אם היו נותנים לי את הכסף שעולה הקונסולה ויומרו לי לך תקנה
הייתי הולך לקנות פלייסטיישן 2 + XBOX במחיר הזה...

ציטוט ההודעה