בזמן שבהנהלת מכבי ת"א מעדיפים להתעסק במי אמר מה ומי יקנה את חלקו של מי, אוהדי הקבוצה דווקא מעדיפים להקדיש את תשומת לבם לסנטר הפולני של הקבוצה, מאצ'יי לאמפה, שנחת אתמול בישראל.
הסנטר בן ה-24 ישהה בארץ רק עד מחר בבוקר ולאחר מכן ימריא בחזרה למולדתו בכדי להצטרף ליתר חבריו לנבחרת פולין באימוני ההכנה ליורובסקאט 2009 שייערך בחודש ספטמבר הקרוב. למכבי הוא יחזור רק אחרי האליפות ויצטרף ככל הנראה ישירות למחנה האימונים המתוכנן לצהובים בצרפת.
עוד לפני שהוא ממריא, הצהיר השחקן על השאיפות הגדולות שלו מהעונה הקרובה והביע שביעות רצון מהקבוצה ומהיחס שקיבל מהרגע שחתם.
ש: מה אתה יודע על האוהדים של מכבי תל אביב?
"אני יודע שהם נהדרים שהם מאוד תומכים בקבוצה ודוחפים אותה, אני כבר רוצה לפגוש אותם ולראות איך הם תומכים בנו ודוחפים אותנו קדימה".
ש: אחרי שנה רעה של מכבי באירופה, השנה לכולם יש ציפיות גבוהות?
"גם לי יש ציפיות גבוהות. שמעתי שהיה מצב לא נעים בשנה שעברה ושהיו דברים שלא ממש התחברו, ומנקודת המבט שלי כל השחקנים שחתמו השנה במכבי הם בחורים נהדרים והם ינסו לעשות את המקסימום להצלחת הקבוצה. יש המון כישרון ואופציות, רק צריך לשחק ביחד והכל יהיה בסדר".
ש: מה אתה יודע על השחקנים של מכבי בעונה הבאה, חבריך החדשים לקבוצה ובעיקר אנדרו וישנייבסקי, ששיחקת מולו אשתקד בליגה הרוסית?
"אנדרו ואני חברים טובים, אני אוהב את צורת המשחק שלו ואני חושב שאנחנו נסתדר מצוין. שיחקתי בעבר גם מול אלן אנדרסון ויש גם את צ'אק איידסון שהוא שחקן נהדר, אז יש לנו המון אופציות. ראיתי גם את ד'אור פישר משחק, אני מאמין שיהיה טוב".
ש: על חברייך הישראלים לקבוצה כבר שמעת, יצא לך להכיר מישהו מהם?
"אני מכיר רק כמה מהישראלים ואני צריך לעבוד על להכיר אותם יותר טוב ולראות איך אנחנו מתחברים".
ש: מדובר בקבוצה חדשה לגמרי שנבנית במכבי, אתה מאמין שאפשר לעשות עונה טובה גם מסיטואציה כזו של בניה?
"בוודאי. זו התחלה טובה להתחיל ולבנות משהו חדש יחד עם השחקנים הצעירים בקבוצה, זה צעד טוב שנעשה, הבניה המחודשת הזאת. מה שקרה בשנה שעברה עבר ומי שחתם עד כה רק מוכיח שאנחנו הולכים בדרך הנכונה".
ש: מה אתה יכול לספר לנו על עצמך? אילו תכונות אתה מביא איתך למכבי?
"אני הולך להשקיע הרבה, אני מביא הרבה דברים. אני שחקן טוב ויש לי מסירה טובה וזה טוב ליד יתר השחקנים, אני מתכוון לעבוד קשה על צורת המשחק שלי ולהשקיע הכל ואנסה לעשות הגנה טובה. ואני מאמין שיהיה לי קל יותר להשתלב עם השחקנים החדשים".
ש: הצלחת כבר להסתגל למזג האוויר בישראל?
"חם פה מאוד עכשיו, אבל שמעתי שהטמפרטורה תרד מתישהו לא? חוץ מזה אני אהיה בסדר. הייתי בפיניקס ובאריזונה כך שמזג האוויר די דומה".
ש: החלטת לעזוב את חימקי מוסקבה אפילו שהיה לך חוזה לעוד עונה ולהגיע לישראל, למה?
"היה לי חוזה לעוד עונה, אבל בתחילת השנה שעברה היתה לי פציעה ועברתי ניתוח במיניסקוס, במהלך הזמן הזה החלפנו מאמנים וזה היה קשה מאוד לחזור לפעילות, בטח כשאתה חוזר ואז יש פתאום מאמן חדש. מוסקבה היתה טובה בשבילי, אבל עכשיו יש לי ילד וישראל יותר טובה ועדיפה כי היא בסגנון אמריקאי ויהיה לי קל יותר לעשות דברים מעבר לפעילות של הקבוצה יחד עם המשפחה".
ש: פיני גרשון זה מאמן שיש לו דרישות רבות, מה אתה יודע עליו ועל הדרך בה הוא מנהל את הקבוצות שהוא מאמן?
"אני יודע מה שצריך לדעת. שמעתי משחקנים אחרים שפיני גרשון אוהב טכניקה ומשחק חכם, ואני חושב שאני אשתלב מצוין בדרישות האלה. דיברתי עם פיני כמה פעמים בטלפון והיו לנו שיחות נפלאות, כך שאני מאמין שאני אסתדר איתו מצוין".
ש: אתה נוסע מכאן ישירות לפולין בכדי להצטרף לאימוני הנבחרת לקראת יורובסקאט 2009, מה אתה יכול לספר לנו על ההכנה שלך ועל הנבחרת שלך?
"אני עובד קשה במהלך הקיץ, הבן שלי קצת לקח לי זמן, אבל אני מאוד מתרגש לקראת אליפות אירופה בעיקר כי היא נערכת השנה בפולין שזו מולדתי. יש לנו קבוצה חדשה, יש לנו מאמן ישראלי, שחקנים טובים וזה טוב בשבילי לשמור על כושר ולהתכונן לעונה הבאה במכבי".
ש: מה אתה יודע על המאמן הישראלי שלך (מולי קצורין) בנבחרת?
"אני לא מכיר את מולי קצורין כל כך, אני יודע שהוא מאמן לשעבר של מכבי ולפי מה ששמעתי מחבריי לנבחרת הם מאוד מרוצים ממנו, אז זה בערך כל מה שאני יודע".
ש: איך אתה יכול לסכם את החתימה שלך במכבי ואת ההצטרפות למועדון שהוא אחד מהגדולים ביבשת?
"אני שמח להיות חלק ממועדון פאר כמו מכבי ת"א, מועדון שיש בו שחקנים נפלאים. בעבר כבר הצלחתי ב-NBA, אבל עדין יש לי מה להוכיח וזו הזדמנות מצוינת עבורי להוכיח מה אני יודע לעשות".
ש: אתה חושב על לחזור ל-NBA יום אחד?
"יום אחד? בהחלט".
להמשך הכתבה לחץ כאן
קרדיט לONE
לדעתי לאמפה שחקן טוב והוא יצליח לשהתלב במכבי אבל הוא לא יגיע לNBA שוב דלעתי

ציטוט ההודעה