האקרים פרצו את קוד ההפעלה של חלונות 7
![]()
עוד לא יצאה - וכבר נפרצה. חלונות 7 | צלם: TheMarker
שבוע בלבד לאחר שחרורה לייצור המוני הצליחו האקרים לפצח את מנגנון ההפעלה של מערכת ההפעלה החדשה
02.08.09 | 19:29 IDG
Software
האקרים הצליחו לפצח את מנגנון האקטיבציה של חלונות 7 שבוע בלבד לאחר שמערכת ההפעלה שוחררה לייצור המוני, וכשבוע לפני שהיא מתוכננת להגיע לידי משתמשים. כך אישרה ביום חמישי ענקית התוכנה מיקרוסופט. מקור המפתח של המוצר, הוא ככל הנראה בלנובו, אחת משותפות ה-OEM המרכזיות של מיקרוסופט. המפתח (הזמין להורדה באינטרנט) מאפשר למשתמשים לבצע אקטיבציה של עותקי גרסת ה-Ultimate RTM של חלונות 7, שדלפה לרשת בשבוע שעבר, זמן קצר בלבד לאחר שמיקרוסופט הודיעה כי סיימה את העבודה על מערכת ההפעלה. על פי האתר Neowin, שהיה אחד המקורות הראשונים שדיווח על הפיצוח, בבואת דיסק של חלונות 7 השייכת ללנובו דלפה לאתר אינטרנט סיני, ומשם הועברה לאתרים בשפה האנגלית. לאחר מכן הצליחו האקרים לשלוף את מפתח ה-OEM ואת תעודת האקטיבציה מתוך קובץ ה-ISO. מיקרוסופט מאפשרת ליצרניות מחשבים גדולות כדוגמת לנובו, דל, ו-HP לבצע אקטיבציה מראש של מחשבים חדשים במפעל, זאת על מנת לחסוך ללקוחות טרחה. למטרה זו היא מספקת להן מפתחות OEM בעלי הרשאה גבוהה במיוחד (מה שנקרא Master Key).
חלונות 7 עושה שימוש במנגנון אקטיבציה חדש, הנקרא OEM Activation 2.1, שהוא גרסה מעודכנת של תוכנת האקטיבציה שהופיעה לראשונה במסגרת חלונות ויסטה. הטכנולוגיה, למרבה האירוניה, עמדה המרכז תביעה אותה הגישה מיקרוסופט כנגד עובד לשעבר שהואשם בגניבה של מסמכים הקשורים לתוכנת האנטי-פיראטיות בה משתמשות יצרניות המחשבים על מנת לנעול את עותקי החלונות שבמחשביהן.
הפיצוח של חלונות 7 אינו מיועד עבור רכי הלבב, והוא מחייב בין השאר התעסקות ב-BIOS של המחשב. מנגנון Activation 2.1 מחייב BIOS שתומך בטכנולוגיה החדשה. למעשה, פורומים באתרים כגון My Digital Life היו מלאים בשאלות של משתמשים שאינם יודעים כיצד לפרוץ ל-BIOS. אולם, במקביל, מספר גבוה של משתמשים בפורום של My Digital Life דיווחו שהמפתח שדלף, ותהליך השימוש בו כפי שהוגדר על ידי הפיראטים, הפעילו בהצלחה את עותקי Windows 7 Ultimate שברשותם.
אין זו הפעם הראשונה בה נפרצת טכנולוגיה של מיקרוסופט המיועדת להגנה מפני העתקות. מנגנון האקטיבציה של ויסטה נפרץ מספר פעמים, ובהיקף גבוה מספיק עד שמיקרוסופט נאלצה לשחרר עדכון שחסם את מרבית הפריצות הפופולריות. כאשר שיחררה את חבילת השירות הראשונה לויסטה, למשל, טיפלה החברה בשתי נקודות תורפה בהן השתמשו האקרים על מנת להפעיל שלא כחוק עותקים רבים של ויסטה שהורדו מהרשת.
כאמור, מיקרוסופט הודתה בשבוע שעבר בקיומה של הפריצה, ותגובתה הייתה אופיינית למצבים כגון אלו. "אנחנו מודעים לדיווחים אודות אקטיבציה לא חוקית וניסיונות לעקוף את מנגנוני ההפעלה החוקיים של חלונות 7", מסרה דוברת החברה בהודעת דוא"ל. "אולם מיקרוסופט ממליצה בתוקף ללקוחות שלא להוריד עותקים של חלונות 7 ממקורות לא מורשים", הוסיפה, והזכירה למשתמשים שאתרי P2P למיניהם חושפים אותם לסכנות כדוגמת וירוסים, סוסים טרויאניים ותוכנות זדוניות נוספות". בחודש מאי דלף עותק של גרסת ה-RC של חלונות 7 לרשת, ומצא את דרכו במהירות לאתרי שיתוף קבצים. מאוחר יותר התברר כי היה נגוע בסוס טרויאני.
השקתה הפומבית של חלונות 7 צפויה ב-22 לאוקטובר, אולם המנויים לשירותים TechNet ו-MSDN יוכלו להוריד את הקוד הסופי, כמו גם מפתחות הפעלה חוקיים, החל מיום חמישי הקרוב.
קרדיט themarker לינק לכתבה:
http://it.themarker.com/tmit/PrintArticle/7590




ציטוט ההודעה






עוד אין לך 



