נכתב במקור על ידי
Siete
א) צ'אבי הרננדז? צ'אבי היה די בינוני בתחילת העשור (גם ב-2006 אני לא זוכר יותר מידי משחקים שניתן לציין לטובתו) אם כי יותר בולט יחסית לשאר חבריו על המגרש שלא היו קיימים עד 2004 - מועדון הכדורגל ברצלונה כלל לא היה קיים עד שנת 2004 כשם בכדורגל העולמי כמו שהיה בשנים של פפ גוארדיולה - ברצלונה הייתה קבוצה סופר בינונית והתקופה הנדירה שלה\סיום הבינוניות התחילה רק עונה אחת לאחר בואו של רונלדיניו (2004/2005); צ'אבי לא היה בולט במדי ברצלונה עד עונת 2007/2008 - כושרו הנדיר המשיך גם ליורו וכמובן עד לעונה שעברה בה בישל 27 שערים בכל המסגרות; לצ'אבי אין מקום ברשימה הזו, עם כל הכבוד לשחקן הענק (!) שנעשה ממנו.
ב) ריו פרדיננד ובכלל, כל הכדורגל האנגלי לא התבלט עד לשנת 2005 כשהכסף הגדול נכנס למועדונים שהתחילו לפרוח (והיום מדובר בליגה הטובה בעולם). פרדיננד של תחילת העשור היה בלם מאוד הססן עם מספר פעולות נהדרות, אבל מכאן ועד לשחקן העשור ממש לא. מנצ'סטר יונייטד לא היוותה פקטור בליגת האלופות עד עונת 2006/2007, עונה בה ריו פרדיננד התחיל להציג את המשחק הנדיר שלו. עונת 2007-2008 הייתה השיא שלו, הוא התקשה לשמור עליו אשתקד, אם כי מדהים שהצליח לצאת ממספר פציעות ולקחת את הקבוצה שלו כמעט לדאבל שני ברציפות; נניח והוא צריך להכלל ברשימה הזאת, הוא ממש לא צריך לזכות.
ג) רוברטו קרלוס הוא בהחלט מועמד ראוי, אבל לדעתי הוא לא צריך לזכות - מעונת 2005/2006 היכולות ההגנתיות שלו השתבשו לגמרי. מדובר אולי במגן הטוב בהיסטוריה של המשחק, בטח ובטח המגן השמאלי הכי טוב שראה הכדורגל העולמי. במשך 9 שנים הוא הציג יכולת אדירה והיווה תפקיד אדיר במכונה של ריאל מדריד (96- -2005), שאגב הפסיקה לפעול ב-2004 עם כניסתה של ברצלונה לעסק (עם כל הכבוד ל-2 האליפויות שלה - הרמה של הליגה הספרדית כבר לא אותו דבר - ריאל מדריד לא קיימת באירופה גם במונחים של ההווה, אם כי אי אפשר להגיד את זה בפה מלא לאחר בואם של הכוכבים שאמורים להחזיר עטרה ליושנה).
ד) לא יכול להיות שצ'אבי וגיגס שם וראול גונזאלס לא (כבש ב-2 גמרי ליגת האלופות מאז שנת 2000, היה לאחד החלוצים הטובים בהיסטוריה ובטח לאחד מהמוטיבטורים הטובים בהיסטוריה).
אני לא יודע איפה זידאן - לעניות דעתי מגיע לו את התואר הזה יותר משמגיע לרונלדיניו - מעונת 99/00 זידאן פשוט ענק - הוא לקח עם מדריד אליפות, ליגת האלופות, 2 תארי סופר קאפ וכו' (לאחר מכן הוא פשוט שיחק ללא קשר אחורי נורמלי לצידו ונפגע מכך - עדיין הציג יכולת נדירה למרות גילו המתקדם), ועוד אחד מההישגים הכמעט הכי גדולים שלו הוא ההגעה לגמר המונדיאל; אם שואלים אותי היום? זידאן הוא שחקן העשור וגם לדעתי הכי טוב בהיסטוריה; כריסטיאנו רונאלדו, אם יתן עוד עונה נוספת מצוינת (ב-2 עונות האחרונות הוביל את מנצ'סטר יונייטד לדאבל כמעט כפול ולקח אליפות בעונת 2006/2007 שסגרה בצורת של כמה שנים), אז ללא ספק אחשיב אותו כמועמד ראוי. אם הוא יסחוב את פורטוגל רחוק, אני לא אחשוב יותר מידי ואבחר אותו - מעונת 2006/2007 היכולת שלו פשוט אדירה והוא רק בן 24.
פרט חשוב שיש לציין הוא שעשור הזה כלל לא נגמר ואני לא מבין למה דווקא עכשיו מחליטים לעשות זאת - לכל הרוחות, יש עוד מונדיאל ב-2010 ושאף אחד לא ישכח את זה. בכל מקרה, אם מתוך הרשימה הו כריסטיאנו רונאלדו יתן עוד עונה גדולה ואולי גם יוביל את פורטוגל, אני אבחר בו (וכנראה שגם אם לא יזכה בתואר - למסי זה לא מגיע, בטח ובטח לא יותר ממה שזה מגיע לרונלדיניו או תיירי הנרי למשל, שעשה חייל בארסנל ונחשב לשחקן שאנשים לעולם לא ישכחו. זו העונה הראשונה שמסי סוחב קבוצה לתואר בעצמו, אבל הוא עוד צעיר וכל העתיד שלו לפניו. מדהים שהוא רק בן 22).