אוקיי אז ככה, אין לי זין להתגלח כל בוקר..ואני לא דתי, ואין לי עשרה פצעים מוגלתיים אחרי גילוח. למרות זאת, אני רואה המון חבר'ה חסרי פצעים וכיפה עם זקן. יש הצעות?
אוקיי אז ככה, אין לי זין להתגלח כל בוקר..ואני לא דתי, ואין לי עשרה פצעים מוגלתיים אחרי גילוח. למרות זאת, אני רואה המון חבר'ה חסרי פצעים וכיפה עם זקן. יש הצעות?
|
|
אמממ תאמת מקרה מוזר.
תנסה לדבר איתם לברר על מה בדיוק הם הוציאו את הפטור ותנסה גם
נערך לאחרונה על ידי Ori; 21-08-2009 בשעה 20:44.
יש דבר שנקרא אישור לגידול זקן
אתה מבקש מהמפקד שלך אישור לגדל זקן הוא מיבא לך תופס שאמור להיות חתום ע"י סא"ל ובוא אתה מאשר שתגדל זקן תיקני ולא תקצץ אותו
זה האישור שיש לכל האנשים שאתה רואה עם זקן
זה היה ככה לפני 4 חודש
באפריל השנה שינו את החוק עכשיו זה כמו פעם או אישור רפואי או פטור דתי
1.יש יחידות שעדיין תופס הפטור עם הרצון חופשי ( אצלי ביחידה תפס , עד שהגעתי לבה"ד 1 לפני שבועיים ככה , ושם לקחו לי אותו.)
2.בגלל שהם חארות ולקחו לי אותו התעצבנתי.
3. ישבתי וחשבתי איך אני משיג פטור , התגלחתי בבוקר , ובטעות חתכתי את עצמי בגילוח
4. על המזל שלי , בדיוק היה לי תור לרופא 5 דקות אחרי שהתגלחתי , בגלל שאני מנסה להעלות פרופיל בבהד 1 .
5. נכנסתי לרופא עם קצת דם , הרבה אסרטיביות והמון נחישות.
6. השגתי פטור רפואי קבוע לגדל זקן וכל צה"ל יכול לקפוץ.![]()
מסקנה - תשתדל לחתוך את עצמך לא רציני בגילוח , אפילו תגרה קצת את העור , תתגלח חזק , תשפשף תעור או משהו ברור שאל תהיה סדיסט ותעשה לעצמך איזה נזק..משהו קטן..ואז תהיה אסרטיבי , תגיד לרופא שאתה לא יכול להתגלח וזה עושה לך גירויים ויורד לך המון דם כל בוקר וזה הורס לך את כל היום...![]()
איך שינו את זה באפריל???
אני השתחררתי מהצבא ביולי והיה לי את הפטור הזה עד היום האחרון שלי בצבא רק את הנספח החליפו ככה לפחות היה אצלי
החוק שונה באפריל השנה.
אצלי ביחידה בהתחלה לקחו לכולם ואז המח"ט נתן אישור להמשיך במתכונת הישנה, וכמו שציון אמר יש יחידות שבפשוט המחטי"ם החליטו להתעלם מהחוק החדש ואישרו לחיילים להמשיך במתכונת הישנה
נערך לאחרונה על ידי Ori; 22-08-2009 בשעה 19:56.
המח"ט שלי זה חליווה, זה מהתוכנית בה"ד 1..אני לא חושב שהוא בקטע של להתעלם מחוקים, אבל תודה
תצהיר שאתה דתי ותוציא פטור דתי, מה הבעיה? לך לרב ודבר איתו קצת, שים כיפה ותיהיה אמין.
אתה הבן אדם האחורן שההיתי מצפה ממנו להציע לבן אדם לרמות את צה"ל
למרות שזאת אחלה אפשרות..
לא הצעתי אותה מחמת הכבוד לאנטלגנציה של הרב, וגם בגלל שזה לא נגמר בהצהרה שהוא דתי הוא אשכרה צריך לקיים מצוות כדי שזה יתפוס, וזה אומר שחרית הנחת תפילין כל העסק, אם הוא מוכן לעשות את כל זה כדי להוציא פטור זקן אז יאללה תפד"ל שיהיה בהצלחה
ירין איפה אתה בצנחנים? קיבלת משוה ביחטיות?
אני הבנאדם הראשון שיחשוב שצריך "לרמות" את צה"ל בנושאים האלו לדעתי בנושאים האלו הצבא פוגע בזכויותיהם של החיילים, אני אישית לא מתגלח עם סכין, מטעמי מסורת, את הצבא זה לא מעניין, מבחינתו אני צריך לקיים מצוות מלאות, וזו טעות מבחינתי, אם הצבא הוא קיר שאי אפשר לשבור בנושאים כאלו, קיר אטום שלא יסתכל לצדדים ואפילו ביטל את האופציה של גידול זקן מטעמי רצון חופשי, אין סיבה שלא ננסה לעקוף את הקיר, אף אחד לא יכתיב לי מה אני עושה ולא עושה, אני לא שומר שבת, אבל אני לא מוכן להתגלח עם סכין, את הצבא זה לא מעניין, אז עושים מה שעושים.
ולא צריך להניח תפילין בכל יום (למרות שמומלץ) ולהגיע לתפילות וכו', סה"כ צריך ללכת לרב, להסביר לו את הנושא, ולהתחזק קצת בעיניו.