כמו שאתם יודעים מכבי חיפה היא דרג ד' והיא תקבל קבוצה אחת מדרג א', דרג ב' ודרג ג'. כמובן שאי אפשר שתי קבוצות מאותה מדינה.
32 הקבוצות יחולקו ל-8 בתים של ארבע קבוצות. שתי הראשונות מכל בית יעפילו לשמינית הגמר, השלישית תרד לליגה האירופית והרביעית תודח מאירופה.
דרג א': ברצלונה, סביליה, מנצ'סטר יונייטד, ליברפול, צ'לסי, ארסנל, מילאן, באיירן מינכן.
דרג ב': ריאל מדריד, אינטר, יובנטוס, ליון, צסק"א מוסקבה, פורטו, א.ז אלקמאר, ריינג'רס.
דרג ג': אתלטיקו מדריד, אולימפיאקוס, שטוטגארט, פיורנטינה, מארסיי, בורדו, דינמו קייב, בשיקטאש.
דרג ד': אפועל ניקוסיה, דברצן, וולפסבורג, סטנדרד ליאז', רובין קאזאן (רוסיה), אוניריה (רומניה), פ.צ ציריך, מכבי חיפה.
אני אצטט לכם חלק ממאמר יפה בספורט 5:
כל 8 הקבוצות בדרג הראשון טובות יותר ממכבי חיפה... טוב, את זה ידעתם לבד. בכל מקרה כל קבוצת דרג ראשון היא קבוצה שמוגדרת "בלתי עבירה", לכן זה לא ממש משנה את מי תגריל האלופה הישראלית, פרט לעניין האטרקטיביות והאפשרויות שתישארנה פתוחות לקבוצות הדרג השני. וכמובן, אי אפשר בלי להזכיר את האפשרות, המרגשת יש לומר, לפיה תוגרל חיפה מול ליברפול של האקס יוסי בניון, שיחזור לר"ג, הפעם באדום.
בדרג השני כבר יש הבדל עצום בין הקבוצות, ולעניות דעתנו אפשר לחלק את 8 הקבוצות לשני חלקים: קבוצות העל והקבוצות המעולות. ריאל מדריד, אינטר, יובנטוס וליון שייכות לחלק הראשון, צסק"א מוסקבה, פורטו, אלקמאר וריינג'רס (או ליסבון) שייכות לחלק השני. בדרג הזה נמצא המפתח לבית, כל שילוב של ריאל, אינטר או יובה עם כמעט כל קבוצת דרג ראשון (אולי פרט לסביליה) ייצור "סופר בית". מצד אחד בלתי עביר לחלוטין, מצד שני מרתק ומרגש.
בדרג השלישי נראה ששתי קבוצות נמצאות מעל כולן, אתלטיקו מדריד עם אגוארו ופורלאן ואלופת צרפת בורדו. ברביעי? בואו רק נגיד שאף אחד לא יבכה אחרי שיקבל את מכבי חיפה, כשאחת האופציות האחרות היא וולפסבורג הגרמנית, שנמצאת בדרג הרביעי רק בגלל חוסר ניסיון אירופי.
אז תרכיבו את הבית האידיאלי בשבילכם. בית מושלם. לא רק אטרקטיבי ומעניין אלא גם שלחיפה סיכוי לעבור.
אני אתן את שלי,
ברצלונה
צ'סקא מוסקווה
בשיקטש
מכבי חיפה
או
באיירן מינכן
צ'סקא מוסקווה
אולימפייאקוס
מכבי חיפה
אז מה הבית האידאלי בשבילכם
בלי הרבה דיבורים וספאם!

























