לפני יותר משנה דיווחנו כי ESL מעוניינים בהרחבת המותג שלהם במקומות נוספים בעולם וגם בישראל.
כעת, כמעט שנה וחצי אחר כך זה נראה קרוב יותר ויותר.
במאי 2008 הודענו כי החלו מגעים בין הנהלת Vgames לבין ESL בנוגע לרכישת זכיון להפעיל את המותג ESL בישראל.
אז אישר מנהל האתר Vgames, ניצן דיקשטיין את הנושא אך המהלכים לא הבשילו עד לחתימה על חוזה בנושא - לכתבה בנושא לחצו כאן.
כעת מצאנו כי ישנה שוב התקדמות בנושא ולכן פנינו שוב בשאלה לדיקשטיין אשר אישר את הנושא ואמר את הדברים הבאים:
"אנחנו בקשר מול ESL זו השנה השנייה במטרה לקדם את פתיחתה של הליגה הישראלית ב-ESL, כולל הרכבת נבחרות ישראל. בשנה שעברה לצערנו הרב הדבר לא התממש, אך השנה הסממנים חיוביים יותר ואנו מקווים שנצליח להשיג זאת. ליגה ישראלית בתוך ESL יכול לקדם את קהילת הגיימינג הישראלית למקומות שלא ניתן להגיע אליהם ע"י הפעלת ליגה / לאדר ישראלים רק של VGAMES".
![]()
דיקשטיין סירב לאשר, כאשר שאלנו אותו בנוגע למידע שקיבלנו כי בקרוב הוא יטוס לגרמניה על מנת לחתום על החוזה (הנוהל של ESL דורש מפגש בין הזכיין להנהלת ESL וחתימת חוזה באופן אישי ולא מקוון):
"איני מעוניין להיכנס לפרטים, אך אם אכן השנה יהיה ניתן ליצור שיתוף פעולה בין VGAMES ל-ESL אזי זה יביא לפתיחת ליגה ישראלית בניהול VG בתוך ESL, שזה אומר מערכות סופר מתקדמות ואיכותיות שסוף סוף שחקנים ישראלים יוכלו להשתמש בהם, בעברית, ולפתח קריירת משחק מקצועית בין לאומית".
ניצלנו את הקשר עם דיקשטיין על מנת לשאול אותו שאלות נוספות העומדות על הפרק בשלב זה:
ש: בנוגע לתוכנת אנטיצ'יט, האם תמשיכו עם הבאסטד או, כפי שאנו הבנו, תחלו במגעים לרכישת זכויות שימוש לתוכנה מחו"ל?
ת: אנו משתמשים ב-BUSTED ונמשיך להשתמש ב-BUSTED עד ש-"תמות" או שנמצא תוכנה טובה יותר.
עד כה BUSTED עשתה עבודתה נאמנה, וזכורות לי תקופות של שנים על גבי שנים שלא הייתה אף תוכנת אנטי צ'יטינג בשטח, גם לא BUSTED. בין אם תוכנה או ללא – נמשיך להלחם ביד חזקה בצ'יטרים, גם אם זה כרוך בצפייה בדמואיים והשוואה עם צ'יטים.
ש: מה בנוגע לאליפות ישראל? הבנתי שכפי הנראה לא תערך השנה כזאת...מה צפוי במקום אם בכלל?
ת: אנו במגעים עם מספר גופים לגבי הפקת האירוע, מקווים שייצא לפועל. בכל אופן האירוע במתכונת של השנים האחרונות ככל הנראה לא יתקיים באם המגעים לא יצאו לפועל. במקרה כזה נקיים אירוע של כ-200 עד 300 שחקנים בלבד, אירוע מצומצם רק לקהילות המובילות.
יש לציין כי ליגת EPS, הנערכת במדינות שונות תחת ESL נחשבת לאחת הליגות המקצועיות והמסודרות ביותר בקהילה העולמית כרגע ואם המגעים להבאת המותג לישראל יצאו לפועל אכן נראה פה קפיצת מדרגה רצינית בקהילה הישראלית.






