בשנה שמסתמנת כל כך שחונה למשחקים, מגיע משחק הקומיקס הטוב ביותר שראיתם מימיכם !
כמו כל משחק המבוסס על קומיקס, סרט או מותג ידוע כלשהו בכללי, גם Batman: Arkham Asylum העלה המון חששות ופחדים. מעריצי איש העטלף חששו שמא גם המשחק הזה, כמו רבים כל כך שקדמו לו, יהיה נסיון עלוב לחלוב את המותג בעזרת קונספט בנאלי, עיצוב שלבים מתסכל, משחקיות רעועה וגראפיקה שהפלאפון שלי צוחק עליה.
כמה זה כיף לגלות שהחששות היו לשווא! מהרגע שבו המשחק איפשר לי סוף סוף לשלוט באביר האפל, פי נפער בתדהמה. לא עוד משחק מחופף שהוחש לשוק יחד עם סרט הנושא את אותו השם, לא גימיק מסחרי ולא סתם קופסא יפה. מדובר במשחק ברמה גבוהה, לא רק ביחס למשחקים ממותגים אלא יחסית למשחקי פעולה מגוף-שלישי בכלל !
בגרסה שבדקנו, על המחשב האישי, המשחק נראה אפילו טוב יותר מבגרסת הקונסולות הודות למנוע ה- Physx של nVidia שמוסיף המון פרטים קטנים אבל חשובים לאווירה של המשחק (ראו הסרטון השני). זה המשחק הראשון שמשתמש ב- Physx באופן מהותי ולא כגימיק, ומוכיח שזהו אחד הכיוונים אליו הולכת תעשיית המשחקים בשנים הקרובות.
בשנה שהולכת ומסתמנת כאחת השחונות שהכרנו בעשור האחרון למשחקי מחשב, Batman: Arkham Asylum מוכיח שיש גבול גם לכלל הידוע לפיו משחקים המבוססים על סרטים או סדרות יוצאים גרועים, והוא מועמד מוביל לכמה מתארי "המשחק הטוב של השנה". בראבו !
נסו בעצמכם את הדמו של המשחק (2.04 גיגה)
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=PX8Jlmwtxig"]YouTube - Batman: Arkham Asylum - Launch Trailer 720p HD[/ame]
הטוב - נראה טוב, אפקטים פיזיקליים מרהיבים
- סיפור עלילתי אפל ומותח
- קרבות, התגנבות ופלטפורמות שמשתלבים יפה יחדיו
- המון תוכן נוסף שתוכלו לפתוח
- הצגה מהסרטים עם דיבוב מקצועי
הרע - תצטרכו לבלות יותר מדיי זמן במצב הבלש
- חלק מהחידות לא מוסברות כראוי
- מנוע ה- Physx לא הכי יציב בעולם
והמערה (של באטמן) - הדבר היחיד שבאמת חסר במשחק...
למבוגרים בלבד
לפני שאני בכלל מתחיל, חייבים להדגיש שהמשחק הזה לא נועד למעריצים הנמצאים עדיין בשלב בחייהם שבו הם מתחפשים לבאטמן בחג הפורים. המשחק מלא בניבולי פה, אלימות ברוטלית ונשים בבגדים שלא ישאירו להם הרבה מקום לדמיון. העלילה אפלה ואלימה, והדמויות מעוותות כך שאי-שפיותן פשוט נשפכת מהן, במיוחד דמותו של ג'וקר.
כמו שסרט הקולנוע "האביר האפל" מיועד לקהל בוגר הרבה יותר מסרטי באטמן קודמים (או סרטי גיבורי-על באופן כללי), כך גם Batman: Arkham Asylum לא מתאים לילדים צעירים. ראו הוזהרתם.
"ארקהם אסיילום", גליון מס' 1
זו היתה הפעם הראשונה והאחרונה שבה אני אזכיר את הסרט האחרון של באטמן, כי המשחק לא קשור אליו באופן ישיר, למרות האווירה המדכאת הדומה. המשחק מבוסס יותר על חוברות הקומיקס המאוחרות של באטמן, שניסו לקחת קו אפול ובוגר מקודמיהן.
למי שלא מכיר, כמה מילות הסבר: באטמן תפס את הארכי-פושע ג'וקר ומוביל אותו במכוניתו למוסד ארקהם, מוסד לפושעים מעוותים, מוטנטיים והכי חשוב- חולי נפש. באטמן מלווה את ג'וקר עד דלת המוסד בכבודו ובעצמו, קושר אותו למעין מיטה אנכית ומוביל אותו עד לחדרו.
נראה כמו סיפור שמתחיל מהסוף, הא? אך לג'וקר תמיד יש עוד קלף בשרוול, ועד מהרה תגלו כי כל התפיסה של ג'וקר הייתה חלק מתוכניתו להכנס למוסד כדי לבלות קצת זמן איכות עם החבר'ה שלו ולהתעלל בבאטמן. מאותו רגע תתחילו שוב במסע לתפיסתו המחודשת של ג'וקר והבסת אוייבים מוכרים יותר ומוכרים פחות מעברו האפל של באטמן.
קשה עבודתו של איש-העטלף
המשחק מאפשר לכם לחיות את חייו (לפחות את החלק המלווה בתחפושת) של באטמן בכל היבטיו- אם זו עבודת הבילוש, עימות חזיתי או חקירת השטח.
אם חשבתם שלהיות באטמן זה רק לכסח להרבה אנשים את הצורה בכל פעם שזרקור בצורת עטלף מאיר את השמיים, טעיתם. חלק נכבד מעבודתו הוא חקירה, התגנבות ועבודת בילוש יוצאת מן הכלל, כשהוא נעזר בצעצועים היקרים והמשוכללים העומדים לרשותו.
למשל, תוכלו להשתמש בוו התפיסה כדי לנוע בחשאי ובזריזות, להתמקם מעל אוייבכם ולנטרל אותם בצורה שקטה, לזרוק את בומרנג העטלף המוכר ולהשתמש ב"ראיית הבלש" כדי לראות דרך קירות ולזהות נקודות עניין חשובות במפה.
אפרופו "ראיית הבלש"- זהו מצב שבו תבלו בניגוד לרצונכם חלק גדול מהמשחק. תבלו בו, כי זו הדרך היחידה לקבלו רמזים ולהתקדם במשחק, לראות איפה האוייבים שלכם ועוד. בניגוד לרצונכם- כי הוא לוקח את הגרפיקה הצבעונית של המשחק ומחליף אותה במצגת אפורה-ירוקה עם האוייבים בולטים עליה בצבעים בוהקים. אז בשביל מה השקיעו בגרפיקה, אם בתכל'ס 80% מהזמן אנחנו רואים את העולם במעין ראיית-X שכזו?
כבר מגיעים למכות
כאמור, המכות הן רק חלק מהמשחק, אבל הן החלק הכי כייפי. באטמן יודע להיות בריון כשצריך, ויכול לפרק עשרות אוייבים עם אגרופיו בלבד. מערכת הקרבות מורכבת משלושה כפתורים בלבד: מכה, מכת נגד ומכת הלם. אל תתנו לפשטות להטעות אתכם- כדי ללמוד את כל השילובים ולשרוד את הקרבות המאוחרים יותר תצטרכו להתאמן הרבה וזה לא יסתכם במעיכת כפתורים.
הבינה המלאכותית של תוקפיכם משתנה באופן תמוה. לפעמים האוייבים פשוט יעמדו ויחכו לתורם למות, ולפעמים הם יתפזרו בשטח, יאספו מקלות ויזרקו עליכם דברים כדי להקשות עליכם את הקרב. קרבות הבוסים מהנים הרבה יותר, ובהם תצטרכו לנצל גם את הגאדג'טים וגם את הסביבה שלכם על מנת לנצח.
רק דבר אחד הפריע לי בשליטה בזמן קרבות- הקצאת כפתור ה-A בשלט ה- Xbox 360 לריצה. אני תמיד משתמש בשלט הזה למשחקים שהם קונסוליים במהותם, גם על המחשב, ולא למדנו כבר שמהירות התנועה נשלטת על ידי זוית ההטייה של הסטיק האנלוגי? בשביל מה להקצות כפתור שלם? היה אפשר בקלות להכניס עוד מהלך קרב לשם ולמנוע ממני להתחיל לרוץ כמו מפגר בזמן קרבות כשהתבלבלתי בין הכפתורים.
מי הבוס?
קרבות בוסים ומיני בוסים תמצאו כאן בשפע. אחרי הכל, כל הסדרה מסתמכת על עימותים בין באטמן לבין אוייב מרכזי כלשהו, ולא מול מאות בריונים סאדו-מאזוכיסטיים שמשום מה שורצים בארקהם.
כאן דווקא זכיתי לאחת האכזבות הבודדות שלי מהמשחק- למרות שהם מהנים, חלק גדול מהקרבות מסתכמים במציאת נקודת תורפה אחת ויחידה של הבוס ואז תקיפתה שוב ושוב עד לנצחון.
למשל, תפגשו לא מעט בריונים מגודלים עם צינורות בצוואר איתם תצטרכו להתמודד אחד על אחד. כדי לנצח אותם כל מה שתצטרכו לעשות הוא לזוז מהדרך בזמן שאלה יסתערו עליכם כדי שהם יתנגשו בקיר, ואז במרווח זמן קצר לתת להם כמה אגרופים. חדשני.
גרפיקה: מנוע האנריל עדיין לא אכזב
Arkham Asylum בנוי על מנוע Unreal 3 הידוע והמהולל, שעושה כרגיל עבודה משובחת. המשחק רץ מעולה ומציג תמיכה באפקטים פיזיקליים מתקדמים באמצעות מנוע ה- Physx של nVidia.
עיצוב השלבים והדמויות מצויין, ותואם את האווירה הקודרת ומלאת הטירוף של המשחק. האנימציה זורמת ומציאותית, במיוחד מהלכי הקרב של באטמן, שנהנים מכוריאוגרפיה ומלכידת תנועה באיכות גבוהה ביותר. יש כמה בעיות טכניות פה ושם, אבל הן זניחות.
המשחק עצמו סינמטי ומעביר תחושה של סרט קולנוע, אם זה בסרטוני המעבר המעולים (באמת, הם יכולים להתחרות באלו של פיינל פאנטסי), הדיבוב המקצועי, זוויות המצלמה הדינמיות או ההילוך האיטי כשתחסלו מישהו. הדבר היחיד שגורע מהחוויה הם אייקוני "אני הולך להכות אותך, לחץ מהר על כפתור הנגד" שמופיעים מעל ראשיהם של אוייבים רגע לפני שהם מכים בכם.
פיזיקה זה לא רק בבית הספר
מנוע ה- Physx מופיע במשחק הזה במלוא הדרו, כמשהו שבאמת משנה את חווית המשחק ולא כסתם גימיק. למשל, בעזרת העשן הדינאמי תוכלו לזהות תנועת אויב, וכן תוכלו להפיל אוייבים לריצפה בעזרת שברי אבנים שניתזו מהקירות שפוצצתם.
יש לשים לב כי הפעלת האפקטים הפיזיקליים פוגעת מאוד בביצועי המשחק, כך שאם אין לכם כרטיס שיוכל להתמודד עם העומס הזה (ואני מתכוון למשהו לא פחות מ-GTX275, בשיא הרצינות), כדאי לכם להשאיר אותם על הגדרות בינוניות או אף לבטלם לגמרי.
ברגע שתפעילו את הפיזיקה, גם תנועת גלימתו של באטמן תהפוך לדינמית ותושפע מריצתו, משבי רוח ועוד. לא יודע למה, אבל רוב המשחק הסתכלתי דווקא על הגלימה. מהפנט הדבר הזה.
בנוסף, פניו, חליפתו וגלימתו של באטמן יקבלו נזק בזמן אמת, שיצטבר עם הזמן. למשל, כשאחד האוייבים חתך אותי עם סכין, הופיע חתך בחליפה. כשאויב ירה בי, הופיע חור מדמם. גם הגלימה שלי נקרעה למרבה הצער. טוב, לפחוך ככה אני נראה מאיים יותר.
התלונה הכי גדולה שלי, ואני לא היחיד שנתקל בזה, היא שכאשר ה- Physx דלוק המשחק התרסק ויצא לשולחן העבודה יותר מפעם אחת. הטלאי שיצא עד כה למשחק היה אמור לתקן את הבעיה, אבל הצליח רק חלקית.
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=6GyKCM-Bpuw"]YouTube - FULL - GPU PhysX in Batman Arkham Asylum[/ame]
השוואה של המשחק עם ובלי Physx
אני רוצה את זה עם אקסטרה באטמן בבקשה
המשחק הזה מכיל המון, המון תוכן נוסף שניתן לפתוח בדרכים כאלה ואחרות. קודם כל, בקמפיין עצמו תוכלו לאסוף 240 אייטמים חבויים הכוללים חידות, ראיינות עם מטופלים ומשימות משנה. תוכלו לפתוח גם דגמי תלת מימד של הדמויות ולצפות בהם להנאתכם, ציורי קומיקס מוקדמים והרשימה עוד נמשכת ונמשכת. לפעמים נוצרת הרגשה כאילו יש יותר תוכן נוסף מאשר משחק, וזה לא דבר רע בכלל.
עוד דרך מעניינת לפתוח את התוכן הם אתגרים המוגבלים בזמן אליהם תוכלו לגשת היישר מהמסך הראשי. אתגרים אלה כוללים קטעים נבחרים מתוך המשחק, אך הפעם תצטרכו להשלים אותם בזמן קצוב או בתנאים מיוחדים על מנת לפתוח עוד תוכן. קטעים אלה נחלקים שווה בשווה לקטעי מכות והתגנבות, כך שלכל אחד יהיה מה לאהוב כאן.
סאונד: דיבוב אלוהי
Arkham Asylum מתאפיין בדיבוב משובח במיוחד מאת המדבבים המקוריים של סדרת הטלוויזיה המצויירת שהייתה מבוססת על הקומיקס. לאלה מאיתנו שכבר חרטו את קולם ודמותיהם של שחקני "האביר האפל" ייקח טיפה זמן להתעשת.
הדבר היחיד שהפריע לי בעבודת הדיבוב הם משפטים קיטשיים המזכירים את השורות הכבדות של דה רוק או שווארצנגר, אתם יודעים בסגנון "אני אחזור!". כבר הפסקתי לספור כמה פעמים הצהרה בסגנון "זה הסוף שלך!" מפי באטמן נענתה ב"זו רק ההתחלה!".
מעבר לדיבוב, עבודת הסאונד סטנדרטית יחסית ומכיוון שרוב המשחק מתרחש בשקט מופתי אין הרבה על מה להרחיב כאן.
השורה התחתונה: אחלה של משחק
Batman: Arkham Asylum הוא אחד ממשחקי האקשן בגוף שלישי הטובים ביותר ששיחקתי, והוא מתעלה בקלות מעל הרוב המוחלט של משחקים מבוססי מותג. משחקיות מעולה, עלילה סוחפת, גרפיקה מדהימה ועבודת דיבוב מקצועית מתחברים כאן לחבילה הנושקת לשלמות. שחקו בו אפילו אם אין לכם מושג מי זה הבחור הזה עם האוזניים המחודדות- ההנאה מובטחת.
נסו בעצמכם את הדמו של המשחק (2.04 גיגה)
משחקיות – מהנה ומגוונת
גרפיקה – נראה נהדר, אפקטים פיזיקליים מרהיבים
סאונד ופסקול – אח.. הדיבוב, הדיבוב!
טכני – זמני טעינה קצרים, מתרסק לפעמים עם הגדרות הפיזיקה מופעלות
אורך חיים – עשרים שעות משחק, אך זמן זה מוכפל ומשולש ברגע שתתחילו לרדוף אחר התוכן הנוסף ללא ציון
מולטיפלייר – אין ציון סופי: 90
מה חושבים מבקרים אחרים?
IGN - ציון 9.3
Gamespot - ציון 9.0
GameSpy- ציון 5 מתוך 5
גיימר (בעברית)- ציון 92
[VGAMES]