אחרי ההפסדים של הישראליות באירופה אנחנו חוזרים לעוד מחזור בליגה המקומית שלנו, דווקא מחזור מעניין עם שני משחקים מרכזיים.
נתחיל עם המשחק המרכזי:
הפועל ב"ש - בית"ר ירושלים
יום ב', 5.10, 20:00
הפועל באר שבע, קבוצה שלפני תחילת העונה הכריזה שהיא תתמודד בצמרת ועל מקום בפלייאוף. הביאה רכש רחב מאוד של כמעט עשרה שחקנים. שחקנים מובילים בליגת העל, התקציב עומד על כ25 מליון, 10 מליון בלבד פחות מחיפה ותל אביביות.
ובכל זאת, משהו לא עובד שם. 4 נקודות מתוך 12 אפשריות, ולא נראה כי ה3 הנקודות האלה הם דווקא הבטוחות.
בכדורגל הישראלי היו כמה פרויקטי "גלקטיקוס" בעשור האחרון ביניהם של אשדוד, מכבי תל אביב. אף אחד מהם לא עבד באמת. מה גרם לב"ש לחשוב ששלה יעבוד?
ב"ש לא נראית טוב ומקומו של גיא עזורי לא בטוח על הקווים, הקהל קורא להתפטרותו.
לעומת זאת, בית"ר בקיץ האחרון לא עשתה כמעט רכש ודווקא הייתה עסוקה בלמכור שחקנים מרכזיים כמו אלברז, קאלה, פרננדז. על בית"ר לא עבר קיץ טוב במיוחד, וכשנראה שהיא הולכת לקראת העונה הגרועה בשנים האחרונות, היא דווקא נראית טוב, אפילו מצוין. אחת מארבעת הקבוצות הטובות בארץ המקום המגיע לה. כרגע היא עם 8 נקודות מ12 ועדיין ללא הפסד. הפער מחיפה הוא 2 בלבד (אחרי צמצום נקודות) וזה פער מאוד שביר.
תשאלו אותי מה יחסי הכוחות? יתרון קל מאוד לבית"ר בגלל הביתיות של ב"ש. אני מהמר על X, אבל הכל פתוח במשחק.
מכבי נתניה - הפועל ת"א
יום א', 4.10, 20:00
מכבי נתניה עברה את הקיץ הרע ביותר מבין כל קבוצות ליגת העל. מכרה את כל השחקנים המרכזיים שלה ביניהם: שטראובר, בן דיין, מרין(פרש), שכטר ואחרים. היא לא הביאה שום רכש נוצץ ומינתה את נתי עזריה למאמן. התוצאות בהתאם. הפסדים לקבוצות קטנות ונתניה כרגע במקום ה14 עם 2 נקודות. ללא ניצחון. מוזר משהו שעוד השנה השתתפה במפעל אירופי ולפני שנתיים ושלוש הייתה סגנית המוליכה. בכל מקרה, יאמר החליט לפטר את נתי עזריה והחזיר את המאמן הישן והטוב, ראובן עטר. האם הוא יצליח לשנות את המצב הנורא? את זה נראה בהמשך העונה.
מנגד עומדת הפועל ת"א אחרי הופעה טובה מול המבורג (למעט ההגנה). הפועל אמנם שיחקה רק ביום חמישי, אבל לדעתי היא תופיע בהרכב מלא ותשחק כאילו זה משחק עונה. הפועל ת"א עם פתיחת עונה לא מוצלחת במיוחד עם 5 נקודות, אבל זה רק עניין של זמן עד שתחזור לצמרת. בנו קבוצה מצוינת בקיץ, רק התחזקה מעונה שעברה.
הפועל פייבוריטית ברורה במשחק הזה, למרות שראובן עטר חזר לקופסה. אני מהמר שנתניה תאלץ לחכות לשבוע הבא על מנת להרוויח נקודות.
מכבי ת"א - הפועל עכו
יום שבת, 3.10, 17:30.
בפעם האחרונה ששתי הקבוצות נפגשו זה היה בבלומפילד. בשנת 2006. בעונת הגלקטיקוס של מכבי תל אביב שהלכו על כל התארים. זה הסתיים די אחרת עם 0 תארים בעונה הזו ותבוסה 4:0 לעכו בבית בגביע. עד היום זוכרים למכבי ת"א את ההפסד הזה ולא מזמן שאלו את נמני למה שהמשחק הזה יהיה שונה.
הוא אמר שהמנטליות השתנתה, ובכלל, יש הרכב יותר טוב מאז. "זה לא יקרה שוב".
אני מסכים איתו, הפועל עכו קבוצה חלשה מאוד, ומכבי תל אביב בהחלט קבוצה יותר טובה מאז.
פחות מניצחון זה כישלון למכבי תל אביב שרוצה לחזור לצמרת העונה אחרי 2 עונות בתחתית-מרכז הטבלה.
אני מהמר על ניצחון בעל הפרש רב למכבי תל אביב.
מכבי חיפה - מכבי פ"ת
יום שבת, 3.10, 19:40
מכבי חיפה נראית מצוין עד עכשיו עם 12 נקודות מתוך 12 אפשריות. אמנם הייתה מעידה ביכולת נגד העולות החדשות, אבל מה שחשוב באמת בתחילת עונה זה הניצחון. אני לא מאמין שהקבוצה תיראה כך מול רוני לוי וחניכיו שנראים על הפנים בשבועות האחרונים.
מכבי חיפה פייבוריטית כרגע לשמירה על תואר האליפות והיא לא הולכת לוותר עליו בקלות. הדבר החשוב ביותר העונה הוא לזכות שוב באליפות, בכדי להעפיל שוב לליגת האלופות ואולי לזכות בהגרלה קלה יותר.
ההרכב של הירוקים יהיה כמו נגד בורדו למעט גולסה הפצוע אותו יחליף ליאור רפאלוב.
אני לא מהמר על משחקים של חיפה, אבל פחות מניצחון אני מאוכזב.
שאר המשחקים
יום שבת, 3.10 , 19:00
אחי נצרת-הפועל רעננה
בני סכנין-הפועל חיפה
הפועל פ``ת-בני-יהודה
מ.ס. אשדוד-הפועל ר``ג

ציטוט ההודעה