Splash Lite 1.0.4
Splash Lite - נגן וידאו קל משקל
הנגן שמבטיח ניגון אופטימלי של קבצי AVCHD ממצלמות וידאו HD, פורמטי וידאו שונים ותמיכה מלאה בהאצת חומרת כרטיסי מסך וריבוי ליבות. האם הוא גם מקיים? בדקנו
הגדרות וידאו
אחד מיתרונותיו הגדולים של נגן ה-Splash הוא יכולתו לנצל האצת חומרה (פענוח וידאו) שמצויה בכרטיסי מסך מדגמים אחרונים. כפי שנראה בהמשך המאמר, הפעלת תכונה זו (Hardware Acceleration) משפיעה בצורה דרסטית על הורדת עומס מהמעבד הראשי (CPU) של המחשב.
רשימת הכרטיסים עם האצת חומרה בהם תומכת התוכנה:
כרטיסי מסך של ATI
ATI Radeon™ 2xxx, 3xxx, 4xxx Series with ATI Avivo™ UVD support
כרטיסי מסך של אינטל
Intel® GMA 4500 (chipsets: Q45/Q43), GMA X4500HD (chipset: G45), GMA 4500MHD (chipsets: GS45, GM45, GM47) with Intel® Clear Video support.
כרטיסי מסך של NVIDIA
NVIDIA GeForce® 8xxx, 9xxx, GTX 2xx Series with NVIDIA® PureVideo® HD support
על מנת למנוע בלבול, נדגיש כי התוכנה תפעל גם אם כרטיס המסך שלכם אינו מופיע ברשימה הנ"ל, אבל אז מלאכת פענוח הוידאו "תיפול" על מעבד המחשב. במקרה כזה, רצוי לבחור בערך Normal Quality בסעיף הגדרות האיכות (Software Decoding).
באפשרות ה- Deinterlacing, שהופכת למשל וידאו באיכות 1080i אל 1080p, אם אין ברשותכם האצת חומרה, רצוי לבחור בערך Safe Mode, על מנת להוריד עומס נוסף מהמעבד. בעלי מעבדים חזקים (שתי ליבות מהיר או ארבע ליבות), יוכלו לבחור גם במצב Auto שמבצע פעולה איכותית יותר.
הגדרות אודיו
מסך זה פשוט למדי, על המרקע תופיע האפשרות לבחור בסוג האות הרצוי, כמובן בתלות בחומרת כרטיס הקול, בדוגמא הנ"ל, כרטיס הקול תומך באות סטריאו בלבד ולכן רק אפשרות זו תהיה זמינה.
ניתן לכוון גם Lipsync (הפרש תזמון בין קול לתמונה), מה שיכול לעזור, במקרים בהם, עובר האות דרך גורם נוסף (כמו רסיבר) שעלול ליצור הפרש בין התמונה לקול.
ניגון כתוביות
נגן ה- Splash תומך בהצגת כתוביות מסוג SRT ו- SUB, אך הוא לא קורא באופן אוטומטי את קובץ ה-SRT למשל שנמצא בתיקיית הסרט: יש לנגן תחילה את הסרט ואז ללחוץ על כפתור ה- Subtitles בסרגל העליון, יפתח חלון חיפוש המציג את תיקיית הסרט ואז יש לבחור בקובץ הכתוביות המתאים.
מסך הגדרת הכתוביות מציג אפשרויות בחירה בגודל פונט וקידוד, כמו גם אפשרות שינוי תזמון הופעת הכתוביות, אך אלו לא היו פעילים בזמן ניגון קבצים עם כתוביות מסוג SRT.
הגופן בו משתמש נגן זה הינו חד וברור, האותיות מופיעות בגודל נוח מאוד לקריאה.
ממשק וניגון
ממשק ה- Splash מעוצב באופן מודרני ואסטטי. בצידו התחתון מופיע סרגל עם כפתורי הפעלה. למעלה יש סרגל כלים, עם אייקונים גדולים וברורים, המאפשרים בחירה בקובץ וידאו, פתיחת קובץ תרגום (כתוביות), כניסה להגדרות, הפעלת טיונר טלויזיה (באם קיים כרטיס מתאים במחשב) וגם קיצור דרך לאתר החברה Mirillis.
בזמן ניגון קובץ הוידאו, לחיצה על לחצן ימין בעכבר תגלה תפריט קיצורים המאפשר הצגת מידע על הסרט (בסיסי למדי), מעבר למסך מלא או שינוי פסקול האודיו (במקרה בו יש יותר מפסקול אחד לסרט).
ניגון קבצים שונים
קבצי מצלמות וידאו HD
קבצי הוידאו הראשונים, אליהם ניגשנו, היו קבצים של מצלמות וידאו HD, בפורמט AVC HD / H.264 התובעני (סיומת קובץ mts). קובץ הבדיקה הראשון, מגיע ברזולוציית 1920x1080 פיקסלים, בקצב של 30 תמונות לשניה: 1080/30p ובקצב נתונים של 23Mbps. חומרת מחשב הבדיקה, כללה מעבד Intel E6300 1.86Ghz, זיכרון RAM 3GB וכרטיס מסך של ATI מדגם 2600XT, עם מערכת הפעלה Win XP. מדובר בחומרה ממוצעת למדי, לא מצטיינת בביצועים מזהירים, אך כרטיס המסך כולל האצת חומרה לפענוח וידאו
מקרה של ניגון ללא האצת חומרה, ניכר העומס לעין, כאשר הוא נע בין 80%-100% במעבד, התוצאה על המסך היתה עדיין חלקה ברוב הזמן, עם קיטועים מסויימים לפרקים.
ברגע הפעלת אפשרות האצת חומרה ב-Splash, העומס ירד פלאים. אם בעבר בדיקות עם תוכנת Power DVD הציגו תוצאה יפה של עומס 20% על המעבד, הרי שכאן, ירד העומס כמעט לאפס. רוב הזמן, התוצאות נעו סביב 2%-4% וניכר כי תוכנת ה- Splash מיטיבה לנצל את האצת החומרה בכרטיס המסך של ATI.
בדקנו קבצי AVCHD של דגמי מצלמות שונים, כגון סוני, פנסוניק, JVC ו- Canon, בקצבים הנעים בין 9Mbps-24Mbps, בכל 20 הקבצים שהרצנו, לא נתקלנו בבעיה או בגידול בעומס.
מצלמות וידאו HD מתוצרת סמסונג וסאניו משתמשות בקודק שונה, גם הוא מבוסס H.264 אולם הוא שונה מהסטנדרט אליו פנתה התעשיה – AVCHD, בדקנו קבצי 1080/25p / 50i / 30p והנגן התמודד עימם בהצלחה. מצלמת ה- HD2000 של סאניו, היא היחידה מבין מצלמות ה"חובבים" שמצלמת קבצי 1080/60p, בקצב 24Mbps, כאן נתקלנו בניגון קופצני, אולם נראה שהבעיה תלויה בפורמט עצמו, משום שגם תוכנות אחרות, כמו גם סטרימרים ונגני וידאו לא הצליחו לנגן קבצים אלו בהצלחה.
קרדיט לאתר אחר
[הורדה]
http://www.mirillis.com/splash.html







ציטוט ההודעה

. *

