James Kendrick הוא אדם שמתמחה בניידות, ובעקרון בתחום של לפטופים ו-TabletPC. לגבי האחרון, הוא היה MVP בתחום. למשך כמה שנים הוא גם כתב קצת על Windows Mobile, אך לאחר מכן הפך למאוד קריטי על הפלטפורמה שלדבריו מזדקנת ולא מקבלת את תשומת הלב הנדרשת ממיקרוסופט.
לכן זה מאוד מעניין לראות באתר שלו jkOnTheRun כתבה בשם WinMo נגד Android: מגלים כי Winnmo היא טובה יותר ממה שחושבים. קנדריק עושה השוואה בין מכשירים בשתי בפלטפורמות במספר תחומים, ה-multi-tasking, היישומים הזמינים, הממשק למשתמש, והאינטגרציה למחשב הביתי. שימו לב, הוא לא הלך להשוואה למכשיר ככלי מקצועי, אלא רק לדברים הקשורים לשימוש הפרטי.
קנדריק גילה מספר דברים מעניינים: בנושא ה-Multitasking, למשל, ישנו אייטם שכולם יורדים על מיקרוסופט כבר 8 שנים, והוא העובדה שהמערכת לא סוגרת את היישומים, אלא רק עושה להם Minimize. אז נחשו מה? אנדרויד עובדת בדיוק באותה הצורה, ואף אחד אף פעם לא דיבר על זה. הוא גם ציין שמבחינת ה-MultiTasking, יש למערכת ההפעלה באנדרויד חיסרון בהפעלת תוכנות המותקנות על ידי המשתמש המחייבת שההתקנה תהיה אך ורק בזיכרון הראשי, שהוא כמובן מוגבל בגודלו. המכשיר עם הזיכרון הראשי הגדול ביותר ב-ANDROID הוא ה-DROID של מוטורולה, עם 256MB. בסה"כ הוא מצא את ה-MultiTasking ב-WinMo הרבה יותר טוב מזה של אנדרויד.
בנושא היישומים הזמינים, WinMo עדיין ביתרון, עם יותר מ-75,000 יישומים זמינים, אבל אנדרויד סוגרת את הפער וכבר הגיע ל-10,000 יישומים קיימים. הוא כמובן נותן את היתרון של WinMo, אבל מציין שחנות התוכנה של אנדרויד היא הרבה יותר טובה מזו של מיקרוסופט לפחות בשלב הזה. אני רוצה להוסיף כאן הערה משלי, שעם הבעיות שעדיין קיימות בחנות של מיקרוסופט והעובדה שהם נתנו לשוק להתרגל למצב שכל אחד מוכר בעצמו את התוכנות שלו, יהיה מאוד קשה למיקרוסופט לדחוף את החנות שלה.
עכשיו באה אחת ההפתעות בכתבה: ממשק למשתמש. קנדריק מסכם שהממשק הבסיסי של שתי המערכות לוקה בחסר, אבל שזה של גוגל הרבה יותר טוב. אבל מה? הוא לא שוכח ש-WinMo היא היחידה שפתחה API לכך שמפתחים יחליפו את ה-UI של מיקרוסופט ב-UI שלהם, ושתוכנות כמו Spb Mobile Shell, TouchFlo 3D ואחרות (הערה שלי: כמו ה-ThrottleLauncher) עושות עבודה מצויינת בלהפוך את ה-UI של מיקרוסופט לטוב יותר מזה של גוגל. ככה שגם כאן בסופו של דבר הוא נתן יתרון ל-WinMo בתנאי שמשתמשים באחד התוספים הללו.
הקטגוריה האחרונה היא החיבוריות ל-DESKTOP, וכאן יש לשתי המערכות תיקו.
כמובן, התאור שלי מקוצר, ולא עובר על כל ההסברים שלו להחלטות. לכל מי שמתעניין בנושא, שווה לקרוא את הכתבה המקורית באנגלית בקישור הזה.
קרדיט לאתר אחר.

ספוילר:
ציטוט ההודעה