חילזון נולד עם קונכיה? ואם לא מאיפה הוא מביא אותה ומה הסטנדרטים בשביל אחת תקינה? ומה עם חשופית? היא לא קיבלה רישיון לקונכיה?וגם איך כולם נראות אותו דבר מה יש להם חנות לקונכיות?
חילזון נולד עם קונכיה? ואם לא מאיפה הוא מביא אותה ומה הסטנדרטים בשביל אחת תקינה? ומה עם חשופית? היא לא קיבלה רישיון לקונכיה?וגם איך כולם נראות אותו דבר מה יש להם חנות לקונכיות?
[18:15:21] <@orcho> orcho - עכשיו תעלה תמונה שלך
[18:15:27] <@FLASH> לא אחי אני מכוער
|
|
יו חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח רציני עליתה על משהו.
איך הוא נולד עם קונכיה?
זה כמו צב, גם צב נולד עם שריון?
לחופש יש תאריך:
23.10.15
חחחחחחחחחח
O:
הקונכייה
את גוף החילזון עוטפת הקונכייה, שהיא מבנה קשיח וחיוני עבור החילזון. הקונכייה מגנה מפני טורפים ומהווה מסתור מפני יובש בהיותה בלתי חדירה כמעט למים. הקונכייה ספירלית-בורגית ועשויה מחומר קרני (המורכב מסידן). בחלק מהמינים הקונכייה נתיישרה או נעלמה כליל.
הקונכייה מורכבת משלוש שכבות:
- השכבה החיצונית – השכבה העליונה הדקה העשויה קונכיולין, חומר אורגני דמוי כיטין. השכבה החיצונית מגנה על השכבה האמצעית מפני חומצות, ביניהן החומצה הפחמתית המצויה בגשם.
- השכבה האמצעית (פריסמות) – היא השכבה העיקרית ומורכבת בעיקר מפחמת הסידן.
- השכבה התחתונה (שכבת דר) – מורכבת מחומר אורגני אותו מפרישות בלוטות בגלימה. השכבה מסודרת בצורת גבישים המעניקה לפנים הקונכייה את צבעה וברקה.
עובי הקונכייה מושפע מהאזור בו חי החילזון. חלזונות החיים בסביבה גירנית הם בעלי קונכיות עבות יותר, לעומת חלזונות החיים בסביבה לא גירנית.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%...95%D7%A0%D7%95
%D7%AA#.D7.94.D7.A7.D7.95.D7.A0.D7.9B.D7.99.D7.99.D7.94
חחחחחחח הרגתה אותי!! אני בטוח שהמידע פה יעזור להרבה אנשים
אנשים מוזרים אתם
[18:15:21] <@orcho> orcho - עכשיו תעלה תמונה שלך
[18:15:27] <@FLASH> לא אחי אני מכוער
הם אבנתי נכון אז הקונכיה עשויה מסידן כמו הציפורנים שלנו,.. וכמו שהצפורנים שלנו גדלות הם הזמן אז ככה גם הקונכיה... וכנירה שיש חלזונות שלא נוצרת להם הכונכיה או שהם "מעבדים אותה...
נערך לאחרונה על ידי Eyalnet; 28-11-2009 בשעה 02:54.
חח אז בקיצור לאף אחד פה אין תשובה כל אחד מדבר שטוית =\