יש לי שאלה:
חייל ביצע עבירה שנחשבת קלה ולא הוגשה עליו תלונה, חודש ימים אחרי ביצוע העבירה האם אפשר עדיין להגיש תלונה ולשפוט את החייל על העבירה שביצע לפני חודש?
יש לי שאלה:
חייל ביצע עבירה שנחשבת קלה ולא הוגשה עליו תלונה, חודש ימים אחרי ביצוע העבירה האם אפשר עדיין להגיש תלונה ולשפוט את החייל על העבירה שביצע לפני חודש?
נערך לאחרונה על ידי Medvednic; 02-12-2009 בשעה 22:34.
|
|
יש הוכחות לעבירה? אני חושב שכל מקרה לגופו.
ממה שאתה מספר, נראה שלא, שוב - תלוי מה ההשלכות.
אפשר לשפוט חייל גם אחרי שלוש שנים של שירות אין חוק התיישנות על עבירות בצה"ל.
בכל מקרה אם כבר הוחלט שלא לשפוט אותו אז סביר להניח שלא ישפטו אותו בעתיד כי ההחלטה כבר נעשתה
סתם דוגמא קטנה שקרתה לאח שלי
לפני שנתיים וחצי בערך בחורף הוא עלה את העליות של אילת (או איך שלא קוראים להם) ירד גשם מבול ברד היה ערפל הוא עם DMAX עמוס עד אין מקום ועוד שלושה חיילים ברכב
נסע לאט אבל כדי שהאוטו יזוז היה חייב לתת גז (מן הסתם אוטו עמוס בעלייה וכביש רטוב)
קיצר הרכב החליק בסיבוב ואח שלי נכנס בקיר אבנים
במזל לא קרה לאחי או לאחד מהנוסעים שום דבר
נפתחו הכריות אוויר והיה חור עגול בפגוש הקידמי
עכשיו, לפני חודשיים שפטו אותו ועכשיו הוא עם רישיון על תנאי ושילם 750 שקל (והייתה אפשרות במקום לשלם לשבת שלושה ימים בכלא הצבאי.... הוא יצא אהבל אני הייתי נשאר בכלא ולא משלם לחארות האלה)
כן מותר לשפוט
בסוף לא שפטו אותי והרס"ר הסביר לי שיש להם שבוע ימים מביצוע העבירה להגיש תלונה, ואם לא מגישים אז הם לא יכולים להגיש יותר. במקרה שלי לא הגישו.
וגם אם היו מגישים בזמן אז יש להם 15 יום מהגשת התלונה לשפוט אותי, ואם הם לא עומדים בזמן הזה אז התלונה מתבטלת והם לא יכולים להגיש שוב.
שפטו אותו שהוא היה משוחרר מהצבא כשלושה חודשים.
והתאונה הייתה בערך בשנה וחצי +- לשירות שלו.
את האפשרות לכלא הוא קיבל במשפט וכמו אהבל לא לקח אותה
זין בעין אני ישלם 750 שקל על משהו כזה מפגר אני אשב גם שנה בכלא ואתבע למפקד תאימאמא שלו סוף לא יהיה לו כסף הוא יבוא לעבוד אצלי כמו מנקה פיליפינית.
חייל משוחקק אפשר לשפוט עד שנה חצי מהשחרור ולא שלוש....
אז בואו אני אחדש לכם..
היה לי חייל שהעלנו אותו משפט אחרי כמעט שנתיים על נפקדות שהוא עשה