10 שנים אחרי שנתן לג'ונתן בנדר צ'אנס אחרי קריירה מבטיחה בתיכון והביאו לאינדיאנה כתקווה הגדולה לעתיד, דוני וולש נותן הזדמנות שניה לפורוורד, אחד הסיפורים העצובים של העשור ב-NBA.
אחרי מספר שבועות בהם התאמן תחת עיני הצוות המקצועי של הניקס חתם בנדר על חוזה בניו יורק. הפורוורד, הבחירה ה-5 ב-1999 (טורונטו, הועבר אחרי חודשיים בטרייד לפייסרס), מקבל את המקום האחרון בסגל של מייק ד'אנטוני וינסה למצוא לעצמו מקום בליגה.
בנדר שיחק לאחרונה בעונת 2005-2006 אז הכריעו אותו פציעות הברכיים הכרוניות מהן סבל ובשלוש העונות האחרונות לפני פרישתו בפברואר 2006 החמיץ 172 משחקים בגלל פציעות חוזרות וניתוחים שעבר בברכיו. עונתו הטובה ביותר באינדי הייתה ב-2001-2002 אז קלע 7.4 נק' עם 3.1 ריב' בממוצע למשחק.
"ג'ונתן עבד קשה מאוד להכין עצמו לחזרה לליגה", אמר וולש, "אני מכיר אותו במסגרת מערכת היחסים שהייתה בינינו כאדם צעיר עם אופי יוצא מהכלל. אני חושב שהוא תוספת טובה לקבוצה על המגרש ומחוצה לו".
לאחרונה הביע בנדר, שבמאזנו 237 משחקים בליגה, רצון עז לחזור לפעילות. "חשבתי על קאמבק המון בשנה האחרונה", אמר בחודש יולי, "אני לא רוצה שחלון ההזדמנויות ייסגר אליי, לא רוצה להיזכר כשחקן שלא מימש את הפוטנציאל הטמון בו ולא רוצה להגיע לגיל 40, להביט לאחור ולהצטער שלא ניסיתי".
"אני רוצה להוות דוגמה לילדים שיידעו שאין דבר שהוא בלתי אפשרי", הוסיף אז בנדר. 5 חודשים אחרי, את הצעד הראשון שלו בדרך להגשמה הוא כבר עשה היום.
קרדיט לספורט5
מעניין לדעת מה יהיה איתו בניקס, חבל שהברכיים מנעו ממנו לשחק כדורסל במשך השנים האלה.

ציטוט ההודעה