אם תמיד חשבתם איפה לעזאזל אני יכול להבדק אם חטפתי משהו, או אם תמיד פחדתם לשאול את הבת זוג אם היא חולה, ולא ידעתם כמה זה עולה, ואם אפשר להסתיר את זה מההורים או מהתיק הרפואי - הכתבה הבאה בשבילכם : הכל על מרפאות לבדיקת מחלות מין בצורה אנונימות ובחינם - לגזור ולשמור.
פה ושם מגיעים חבר'ה לפורום ושואלים "האם נדבקתי באיידס" או "אני יכולה להפסיק עם הקונדום"
בד"כ אנחנו מסבירים לחברים שאין שום בעיה להפסיק להשתמש בקונדום, כל עוד שני בני הזוג נבדקו למחלות מין - ונמצאו נקיים.
השבוע בעקבות שיחה שהייתה לי עם הרופא הטוב שלנו (מתן), והתשובה שהוא נתן לי להעביר למישהי בקשר למרפאה שבה מבצעים בדיקות כאלה - חשבתי - האם באמת כל מי ששלחנו לשם טרח והלך? או שרובם אמרו לעצמם "אני לא אלך להבדק כי אז אבא\אימא ידעו הכל" או לחילופין "אני לא אלך להבדק כי אין לי מושג איפה זה - בכל מקרה בטח לבן\ת זוג שלי אין כלום, חבל על הזמן".
בעקבות המחשבות הנ"ל, כתבנו יצא לעורף האוייב, ושם נפשו בכפו, ובירר את הנושא לעומק, אבל לפני שנחזור לדיווח הנ"ל, הינה כמה דברים שכדאי לזכור.
לא כל מחלות המין בהכרח קשורות למין. ראיתם פעם את הדודה\ידידה\שכנה עם פצעים על השפתיים ומישהו טרח ללחוש לכם הרפס? אחלה. אתם לא חייבים שהיא תרד לכם כדי לחטוף את זה. הרפס עובר גם במגע לא מיני (נניח אם תשתו יחד מאותו בקבוק או שהיא תגע בפה ביד ותיגע אחרי זה בפה שלכם...) מבינים את הרעיון?
אפשר להמשיך את זה הלאה : בצהבת נגיפית B או באיידס אפשר להדבק גם מקעקוע (כלומר מחט לא סטירילית), משימוש במזרק שכבר השתמשו בו, ממנת דם נגועה ומעוד כמה דברים, ואה, כן גם מיחסי מין....
אבל יש עוד מחלות, ומכיוון שהפרסום למחלות הללו נוגע בייחוד עקב העובדה שהן עוברות בסקס, נתמקד בזה.
אם טרחתם לקרוא עד לפה, אתם בטח יודעים שלמשל הרפס לא דורש זיון, ולכן גם בתול או בתולה יכולים להיות עם הרפס... וזו לא המחלה היחידה. בתולין - לא מבטיחים שום דבר בתחום מחלות המין.
יותר מזה, לא כל מחלות המין נותנות סימפטומים!!! יש מחלות מין שנשארות רדומות אצל הגבר או האישה ורק פתאום מגלים את הנזקים שלהן - נזקים שיכולים למשל להתבטא בעקרות אצל אישה.
אז... מה אני מציע ומה אפשר לעשות, ובייחוד שלא רוצים שההורים יידעו?
משרד הבריאות למזלנו זיהה את הצורך הנ"ל, והקים שתי מרפאות בארץ (שהצלחתי לגלות).
אחת בחיפה ואחת בת"א, המרפאות הן אנונימיות, הן חינמיות, והן מספקות גם אפשרות להידבק למחלות המין השכיחות (הרפס, זיבה, עגבת, איידס, צהבת B, כלימדיה וכו') וגם מקום לקבל בו ייעוץ והסבר לגבי הרגלי מין ומחלות מין ויכולות להדבק.
קפצתי למרפאה של לוינסקי כדי לראות מה קורה שם. ובכן, קודם כל, קל להגיע לשם.
המרפאה ממוקמת בתחנה המרכזית של ת"א.. משמע גם מאשדוד או ב"ש אפשר להגיע באוטובוס אחד. קופצים למקדונלדס בקומה הרביעית, הולכים לכיוון הסופר פארם (עולים ברמפה) מסתכלים שמאלה... שתי רמפות לקומה חמש והופלה, בדיוק מול הסבארו - המרפאה.
קצת אנמי לדעתי, יכלו לתת יותר שילוט - אבל לא נורא - עדיף מאשר כלום.
נכנסים למרפאה, לא חייבים להזדהות, אגב תופעה מעניינת שראיתי שם, המון זוגות באים להבדק יחד - שזה יפה - זה רק אומר שהמודעות עולה.
נותנים שם (אנונימי או אמיתי - תיכף נדבר על זה) ומקבלים מספר. הולכים לרופא\עובדת סוציאלית, שם מתחקרים אתכם על הרגלי המין שלכם, מה שגוזר כמובן את אופי הבדיקות הנדרשות, ומשם ישירות לאחות, כמה דקירות ומתן שתן, והופלה, סיימתם. תשובות לאיידס תוך יומיים, תשובות לשאר המחלות, תוך שבועיים עד שלושה שבועות.
האם יכול להיות שכל הסיפור נגמר ב10-30 דקות וזהו?
התשובה כן. האנונימיות נשמרת, לא צריך לשלם, זה לא משנה איזה קופת חולים אתם או בני כמה אתם (כן, גם בני 15 או 16). ולמה אולי תרצו לתת את השם שלכם? נורא פשוט
בא לכם להתחיל עם מישהי, והיא אומרת "אני רוצה שתבדק..." מייד אתם שולפים לה את הטופס מהמרפאה, עם השם האמיתי שלכם (בתנאי שנתתם אותו - שוב לא חובה במקור) ואז אתם אומרים לה "הלו בובה - אני נקי!!!" או כל דבר אחר שאימא לימדה אתכם לומר.
מגניב, לא?
אז בפעם הבאה שיש לכם חברה חדשה
או בפעם הבאה שהוא לוחץ להוריד את הקונדום
לוקחים את הרגליים, וזזים ישירות למרפאה
ועל זה נאמר - סנוב - במרפאה למחלות מין, כבר היית?
קצת מידע
המרפאות בארץ הן:
ת"א - לוינסקי 108 בתחנה המרכזית בת"א קומה 5
חיפה - מרפאת הפרסים 15
עוד מידע כולל פורום למחלות מין (למרות שיש לנו פה פורום בעצמנו)
http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=50&catId=266&PageId=1977
זמני פעילות של המרפאה
המרפאה בת"א פועלת 5 ימים בשבוע - ניתן לברר בטלפון 035373738
מומלץ להתקשר לפני לקביעת תור (אם כי לא חייב).
*קרדיט ל-msn





ציטוט ההודעה
F.c Maccabi Haifa






