קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [סיקור] הברווזון המכוער ואני|The ugly duck and me|אנימציה, קומדיה
    על ידי eldan20007 בפורום סיקורי סרטים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 28-06-2010, 22:05
  2. שירת הבריאה!!!
    על ידי breslev2u בפורום יהדות
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 08-08-2007, 10:59
  3. שירת הליוויתן
    על ידי .Aviv בפורום בעלי חיים
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 19-05-2007, 08:14
  4. נאבק על הפרופיל, שירת במלחמת לבנון [נלקח מ-YNET]
    על ידי AmIr4EvEr בפורום פוליטיקה וחדשות
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 25-04-2007, 21:35
  5. [עזרה] שירת הים
    על ידי מתיתיהו בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 01-04-2006, 21:31
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

שירת הברווזון המכוער

  1. #1
    משתמש ותיק האוואטר של Eyalnet
    תאריך הצטרפות
    04/2008
    גיל
    36
    הודעות
    5,061
    לייקים
    31
    נקודות
    -38
    משפט מחץ
    משרד החיוך קובעה: השמחה מזיקה לעצבות
    מין: זכר

    ברירת מחדל שירת הברווזון המכוער

    קרן בר לב, Ink
    יום רביעי, 16 דצמבר 2009

    מה הדס רצתה בסך הכל? לחיות בספר. רק חבל שבסוף יצאה לה טרגדיה יוונית. אפילוג לסיפורה של השורדת המפתיעה ביותר של העונה



    זאת היתה הדחה קשה, אולי הקשה ביותר בעונה האחרונה. קשה לראות שורד שמשחק היטב מגיע רחוק ונופל רגע לפני הסוף. קשה גם לראות את אותו שחקן מתחנן על חייו במשחק, תוך הבנה שהוא נאחז בשארית כוחותיו בקש האחרון. ההדחה הזאת השאירה אותנו עם טעם של החמצה, תהייה לגבי המאורעות האחרונים, ובעיקר עם השאלה: מי היא באמת הבחורה שהודחה בפרק האחרון?

    מי שצפה בצמד הפרקים האחרונים של הישרדות, יכול היה לטעות ולחשוב שמצויות על האי שתי הדס הורנבלס. אחת קשקשנית, מלאת שמחת חיים, לא מודעת לסביבתה וגרגרנית לא קטנה, והשנייה ממורמרת, קשה ובעלת פתיל קצר יותר מהמורה של ליעד להבעה. בפרק של רביעי קיבלנו את ההדס שכולם רוצים להדיח: זאת שמתפרצת לדברי אחרים, זאת שכל הזמן מדברת על אוכל ונדחפת לקבל פרסים של חברים, או בקיצור – הדס חדשה, שלא ראינו קודם. פתאום בני הברית הוותיקים שלה, ליאורה ושי, מדברים על כמה היא בלתי נסבלת. בפרק האחרון הרובוטריקית הדס סיימה את הטרנספורמציה והפכה לשקרניקית מטונפת, כזאת שאפשר להדיח בלי רגשות אשם.

    אלא שגם עריכה אינטנסיבית של כל הוידויים של שורדי מנסאקה וכל הפריימים שבהם הדס אוכלת קוקוס או מחמיצה פנים לעבר ליאורה, לא תוכל לשנות את העובדה שההדחה שלה הרגישה בלתי מוצדקת בשלב הנוכחי. היא אולי עליזה באופן בלתי נסבל, אבל היא הגיעה עד הלום ולא בכדי. היא הצליחה להפגין יכולות פיזיות מרשימות – כאלה שהכניסו אותה ראשונה לקאראו, כזכור – ידעה לחבור לשורדים החזקים ולתקוע סכינים כשצריך, זגזגה אבל גם לא משכה אש, והכי חשוב: היו לה מושבעים שונאים על הספסל, שהיו מוכנים למנוע ממנה את המיליון. אבל כנראה שויכוח על בנטטה שרופה או על מי נכנס לדברי מי משפיעים יותר על הצבעת השבט מאשר, נניח, הסיכוי להיות השורד האחרון.

    עם שרשרת חסינות על צווארה של ליאורה, היה זה הסיכוי האחרון של טלכו ושי להדיח את טומי, יריבם המושבע. מה קרה למשפט "ברגע שטומי לא לוקח חסינות, הוא עף הביתה"? הרי גם עם צמיד הווטו, יכלו שאר שורדי מנסאקה לטרפד את המכשול הגדול שלהם בדרך למיליון שקל. אז מה קרה שם בדיוק? ליאורה, שלא יכולה לסבול כשאנשים אחרים מתפרצים כשזה לא תורם לדבר, קוטעת את הסיפור של הדס ומלשינה עליה לגי"ז ("היא אמרה לי "איזו מכה את"!"). טומי, ששוב מרגיש את המצ'טה על צווארו מחליט לנקוט בטקטיקה שהוכיחה את עצמה בשלוש מועצות בעבר, ופשוט חושף את כל מה שנאמר לו בארבע עיניים. טלכו, שמזהה הזדמנות פז, מסיט את האש לכיוון הדס בנאום "כולם משקרים" ושי, שרק חיפש תירוץ שלא לתת לבת הברית האחרונה שלו את חצי הפסלון שהבטיח לה, העדיף "להאמין לטומי" ולהקריב את הדס.

    הדס הגיעה להישרדות, לדבריה, כדי לחיות בספר "החוף". כמו בספר, היא גילתה עד מהרה שבגן עדן יש נחשים וכי אנשים מאבדים צלם אנוש והופכים אכזריים. הנחמה היחידה שלה היא, שלמרות הפגיעה והבגידה שספגה, היא לא איבדה את היכולת לשיר בכל מצב. חבל רק שזאת היתה שירת הברבור שלה - או יותר נכון, שירת הברווזון המכוער. פשוט בספר של הדס, הוא לא יזכה לקבל את הסוף הטוב שלו.

  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש מתחיל
    שם פרטי
    איש ח
    תאריך הצטרפות
    12/2009
    גיל
    33
    הודעות
    30
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אצלי זה לא 100 אחוז אלה 10000
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    חבל שהיא לא עפה בעדחה הראשונה ככה הסוף היה יותר מעניין

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 07:44.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,976 | הודעות: 8,151,558 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect