לפני כיותר מעשור, כתב ג'יימס קמרון את התסריט לAVATAR. הסרט לא היה יכול להיות מופק עקב הטכנולוגיה שלא הייתה מספיק מפותחת.
ובארבעת השנים האחרונות צולם הסרט. (בטח פחות משנה, וכל השאר זה הוספת האפקטים).
ואתמול- סוף סוף יצא הסרט שחיכיתי לו כל כך הרבה זמן!
הסרט מספר את סיפורו של ג'ייק סאלי, חייל מרינס שהושתק לכיסא גלגלים.
הוא נשלח למשימה לכוכב פנדורה, שבו שוכנים הנאבי, חייזרים כחולים וגדולים. המשימה שלו היא להתיידד איתם בשביל שבסוף בני האדם ייקחו כמות מטורפת של אבנים יקרות.
ג'ייק נשלח כאחד מבני הנאבי ופוגש בנייטירי, גם היא נאבי. וביניהם מתפתח קשר.
-אני לא רוצה להרוס למי שלא ראה את הסרט. אז אני אפסיק כאן.
אתמול בערב נכנסתי לאולם, קיבלתי את המשקפיים וחיכיתי בקוצר רוח שהסרט יתחיל.
על השוטים הראשונים בסרט אני אומר "וואו!".
הסרט מתקדם ואני מתרגל כבר למשקפיים ובכל סצנה מתפעל שוב ושוב.
איך שעשו את פנדורה, את הנאבי, בצורה כל כך מציאותית! לא האמנתי שסרט יכול להיראות טוב כל כך.
יש לי גם פנייה לאלה שמתכוונים לראות את הסרט- אל תצפו לראות סרט שהתלת מימד ממש יוצא מהמסך. אין לזה משמעות!
התלת מימד בסרט נועד בשביל לתת לצופים להיכנס לתוך הסרט, להרגיש אותו.
ואני נכנסתי לתוך הסרט!
עם כל הכבוד לסיפור, שאנשים אומרים שהסיפור הוא יחסית מוכר, ושהוא דומה לכמה סרטים- לדעתי, הסיפור סוחף ומרגש בזכות התלת מימד! תשכחו מכל מה שידעתם על סרטים-'אווטאר' יכניס אותנו לדור חדש של קולנוע שלא נראה פה מעולם!
אבל בסרט היו כמה קטעים שהצחיקו אותי, למשל- שהזכירו את נינט בסרט. (כמובן שלא התכוונו לנינט טייב, אבל זה היה ממש טוב. "נינט היא הזמרת הטובה ביותר").
בAVATAR כל אחד יכול להתחבר לכל דמות. (יש סרטים שאין ברירה אלא להתחבר רק לדמות אחת, או שתיים).
אני אישית התחברתי לדמות של ג'ייק. (בטח כמעט כמו רוב הצופים). בן אדם שאיבד כמה דברים חשובים בחיים שלו, יכול לשנות אותם רק אם הוא מחליט החלטה אחת גורלית.
אולי חלק מהאנשים שיראו את הסרט, לא ירצו לראות סרטים אחרים בדו-מימד.
כי סרט כזה לא נעשה מעולם!
אין ספק שזה הסרט שנראה וויזואלית הכי טוב!
התייחסו לכל פרט קטן בדמויות, בנוף המרהיב של פנדורה, שהייתי מת לעלות על מסוק ולהיות שם.
בשורה התחתונה-
הסרט הטוב ביותר שנראה (וויזואלית) אי פעם בהוליווד.
אותי הסרט הצליח לרגש ולאהוב. ואפילו יש סיכוי שאני אלך לראות אותו שוב!
'אווטאר' זה הסרט שהכי אהבתי ב2009. (בנוסף ל'ממזרים חסרי כבוד').
ואני סומך על ג'יימס קמרון, שאני מקווה שהוא יעשה סרט מרהיב לא פחות מ'אווטאר'.
ההמלצה שלי- רוצו לראות את הסרט! לא בדו-מימד, בתלת-מימד!
כל שקל שווה, ואני מצפה שהסרט יכניס לפחות חצי מיליארד דולר בכל העולם. (בסוף השבוע הזה).
'אווטאר' מתאים לכולם. ומה שבטוח-הסרט ייהפך לתחילת עידן חדש בהוליווד.
הציון שלי לסרט הוא 10/10. (התלת-מימד והעיצוב מגבה את הסיפור).

ציטוט ההודעה