אני צריך שתביאו לי פרדוקס מתמטי פשוט שאני יוכל להבין אותו.
תביאו עם הסבר !
אני צריך שתביאו לי פרדוקס מתמטי פשוט שאני יוכל להבין אותו.
תביאו עם הסבר !
|
|
אני יכול להביא לך וידאו עם הסבר שאני אישית הבנתי בפעם הראשונה.
מעוניין?
נערך לאחרונה על ידי Crazy; 18-01-2010 בשעה 10:51.
תחפש מידע על "פתית השלג של קוך".
הפרדוקס שזאת צורה אינסופית שאפשר לחסום אותה בתוך שטח סופי.
טוב, אז ככה - אני יכול לתת לך דוגמא טובה לפרדוקס מתמטי. בהחלט משהו שתוכל להבין אותו.
אני עושה זאת בחינם. דבר איתי בפרטי.
ואגב, Crazy, מה שהבאת פה כדוגמא בסרטון - זה הכי לא פרדוקס שבעולם. זה בסך הכל חידה מתמטית. חידה טובה. עשתה הרבה רעש בעולם המתמטיקה (יחסית, ואני מדגיש יחסית, לחידה מתמטית). הרבה פוליטיקה של עולם המתמטיקה היה קשור בה, אך זו בהחלט חידה ולא פרדוקס.
לידע כללי - החידה הומצאה ע"י מתמטיקאית. אני לא זוכר את שמה. אבל אף אחד לא אהב את הרעיון שיש מתמטיקאית בעולם המתמטיקה ולכן כולם תקפו אותה על התשובה שהיא נתנה.
גם אחרי שהיא הסבירה את התשובה, לא קיבלו אותה, ולקח כמה שנים עד שהתוקפים הודו בטעותם...
בקשר ל"פתית השלג של קוך" - אני מכיר את זה בגדול. אני לא בטוח שזה פרדוקס. שטחה של נקודה הוא אפס, ולכן הרעיון של צורה אינסופית כלואה בשטח סופי הופך להיות ברור יותר. שוב, אני לא מכיר את התאוריה הזו לפרטים, ויכול להיות שאני טועה. אבל ממה שאני מכיר בגדול, זה לא ממש פרדוקס.
ואם כבר דיברנו על זה, ואם ל- Eladk05 לא בא לדבר איתי בפרטי, אז דוגמא טובה (ואפילו טובה מאוד) לפרדוקס היא "הפרדוקס של ראסל". קשור לרעיון האלכסון (לכסון עצמי למי שמכיר את המושגים), קשור ל-"פרדוקס השקרן", וקשור ל-"פרדוקס קבוצת הקבוצות שלא מכילות את עצמן"... זו אותה הגברת בשינוי אדרת...
אם תרצה עוד פרטים - דבר איתי בפרטי...
לא שלחתי לך שום פרטית. כתבתי לך שאם אתה רוצה פרטים אז תפנה אלי בפרטית...
ולא הבנתי את המשפט "וזה בקריאה - בבדיקה !". הסבר למשפט זה יתקבל בברכה....
הכי קשור למתמטיקה....
ממתי הוא לא שייך למתמטיקה? למה הוא כן שייך אם לא למתמטיקה?
הפרדוקס הוא פרדוס לוגי. ממתי לוגיקה אינה תחוום מתמטי?
וכפי שכתבתי לך, ישנן וורסיות שונות לפרדוקס זה. מה לגבי קבוצת הקבוצות שאינן מכילות את עצמן? פרדוקס זה הוא למעשה בדיוק פרדוקס השקרן תחת תחפושת אחרת. ברור שוורסיה זו קשורה לתחום תורת הקבוצות. ממתי תורת הקבוצות לא שייכת למתמטיקה?
אגב, ראסל לא היה מתמטיקאי?
ובאיזה תחום דנו בשאלה הזו אם לא במתמטיקה?
ובאיזה תחום פתרו את הפרדוקס אם לא במתמטיקה?
הכי הכי קשור למתמטיקה שיש.... זה הפרדוקס המתמטי הכי מובהק שיש.
אם זה לא קשור למתמטיקה - אף פרדוקס לא שייך למתמטיקה....
ואם כבר - אז לוגיקה ותורת הקבוצות הם אבני הבניין של עולם המתמטיקה. הפרדוקס הזה שייך לשני התחומים הללו (ואף עזר לבנות את התחומים הללו בצורה יציבה יותר ממה שהם היו לפני כן....).