אני רוצה כלב אבל אני לא יודע איזה
משהו יכול לעזור לי
מעדיף:
שיהיה קטן לא ענק
כלב לא תוקפני (אתם יודעים ל-מה אני מתכוון)-(סוג לא תוקפני)
תודה מראש
|
|
שיצו:
מוצא: טיבט – סין
הופעת הגזע: במאה ה-17
ייעוד ראשוני: בן-לוויה למלכות הסינית
משקל: 4.5-8 ק"ג
פרווה: ארוכה, כפולה עליונה ותחתונה גולשת וצפופה.
צבע: כל הצבעים.
השי-צו ניתן לקיסר סין כמתנה ע"י הדלאי-למה מטיבט, וכך הגיע כלב זה לחצר המלוכה הסינית. במשך השנים התערבב הפקינז המלכותי בגזע זה, ואכן קיים דמיון מסוים בין שני הגזעים. השי-צו הוברח למערב בתחילת המאה ה-20, וכך נמנעה הכחדתו, משום שהשלטון הקומוניסטי בסין, אסר לגדל כלבים.
הכלב נראה כצעצוע חי, עובדה שגורמת לכל המשפחה לפנקו ולאהוב אותו. הוא אוהב חברה ושונא להישאר לבד. השי-צו הוא כלב חכם, המגיב טוב לאילוף. יש לשומרו מפני מזג אוויר חם ויבש, או קר ולח. דורש הרבה טיפול וטיפוח השיער.
השי-צו חסון ערני ומלא חיים בעל חזות גאה ונשיאת גוף שחצנית ייחודית ופנים דמויי כריזנטמה. כלב אינטלגנטי פעיל בעל מזג ידידותי, שמח מלא חום ונותן אמון.
השי-צו הוא חיית בית ובן לוויה, אינו צד, אינו נושך ואינו תוקף.
ומויקיפדיה:
השי טסו גזע במשפחת הכלביים.
מוצאו של גזע זה הוא בהרפובליקה העממית של סין, שם הוא נחשב לחיה מקודשת. פירוש השם שי טסו הוא אריה והוא ידוע גם בכינויו: "הכלב בעל פני החרצית". אנשי חצר הקיסר בסין נהגו לטפח ולהעניק לגזע זה אהבה גדולה. השי טסו יובא לאירופה בתחילת המאה ה-20 וכיום הוא פופולרי באנגליה ובארצות הברית, לשם הוא הובא על ידי חיילים בריטים במהלך מלחמת העולם השנייה.פרוותו של השי טסו ארוכה והיא מגיעה במגוון צבעים. זהו כלב פעיל, ידידותי ועצמאי. ידוע בחביבותו ובאהבתו לאנשים ובימיוחד לילדים.
- גובה 20-28 ס"מ.
- משקל 4-9 ק"ג.
גידול שי טסו זו עבודה לא קלה, חיבים לסרק אותו כל יום.לספר אותו בקיץ ולתת לו תשומת לב כי הוא כלב מקסים אם מתנהגים אליו כמו שצריך.
תמונות:
תמונה זאת הוקטנה. לחץ על הפס הצהוב על מנת לצפות בתמונה בגודלה המקורי. הגודל המקורי הינו 543x392 ומשקל התמונה הינו 17 ק"ב.
מהלינקיה.
נערך לאחרונה על ידי Special1; 03-02-2010 בשעה 16:52.
חח לא ניראלי שהוא מחפש שיערות בכל הבית
לדעתי לך על איזה פינצ'ר כי רק הוא יכול לענות לדרישות שלך קטן ולא תוקפני
אבל הוא נובח על כל אחד חחח
(לא נושך אל תדאג)
כןנראה לי באמת מתאים לך פינצ'ר אם אתה רוצה כלב טוב...
ואגב Spacial1 נראים באמת טוב הכלבים האלה חח.. קצת מצחיקים אבל אחלה
נערך לאחרונה על ידי Special1; 04-02-2010 בשעה 16:39.
פעם הבאה תערוך את ההודעה ולא לכתוב דאבל ,
פינצ'ר כלב חמוד מאוד וגם אני חושב פינצ'ר יהיה טוב לך.
בבקשה ויום טוב.
ננעל.