משחקי פעולה של המאה ה-21 הם לא מקום לאנשים מבוגרים, אומר כתב Wired
- 08.02.2010
- יובל בירב
כתבה בטור המשחקים של מגזין Wired טוענת שמשחקי פעולה הפכו לנחלתם של צעירים בלבד, ושגיימרים מבוגרים יותר, בני 35-37, מוצאים את עצמם מושפלים בכל פעם שהם נכנסים לאחד ממשחקי היריות החדשים כגון Modern Warfare 2 או MAG.
"הילדים החצופים שמשחקים ב- Modern Warfare 2 פשוט טובים מדי, הם מחסלים אותי עם סכין לפני שאני בכלל מצליח לירות בהם", מתלונן שחקן באמצע שנות השלושים לחייו. גאס מסטרפה, כתב Wired בן 37, מרגיש שהוא מתחיל להיות זקן מדי בשביל לשחק ברשת ב-MAG - מחסלים אותו על ימין ועל שמאל עם יריות מדויקות לראש, ועם כל הקללות שהוא חוטף, למי יש מוטיבציה לנסות בכלל להשתפר?
שחקן בן 25 נחשב זקן, מכונה "סבא וולש"
"השחקן הכי חם היום בהיילו 3 הוא בסך הכל בן 14", מספר רוד ברסאו שמסקר את תחום הגיימינג המקצועי עבור אתרים כמו GotFrag, "ושחקני הקווייק הטובים ביותר הם בני 16, 17 ו-20". לדבריו, לצעירים יש רפלקסים טובים יותר שמאפשרים להם לנצח את המבוגרים.
דיוויד וולש, השחקן המבוגר ביותר בליגת MLG האמריקאית, ידוע בכינויו "סבא וולש". הוא בן 25 וחצי. "לצעירים יש יכולות מוטוריות הרבה יותר טובות", הוא מסביר. "בזמן שאני שיחקתי בילדותי בפאקמן, כשהם היו ילדים הם התאמנו על היילו 2".
"אני לא מרגיש שאני נהיה גרוע יותר ככל שאני מתבגר", הוא מוסיף, "אלה הצעירים שנעשים הרבה יותר טובים".
אז מה אמורים לעשות גיימרים מבוגרים?
ג'ייסון תומפסון, מורה בית-ספר בן 30 עם אישה וילד בן 6, מתקשה למצוא זמן לשחק ב- Modern Warfare עם חבריו, גם הם בשנות השלושים לחייהם. אבל כשיש להם זמן, הם מעדיפים לשחק בצורות משחק טקטיות יותר כמו Domination, כי לדבריהם "לגיימרים הצעירים בעיקר איכפת מהתוצאות האישיות שלהם ומהיחס הריגה/מוות, כך שהם כמעט אף פעם לא משחקים נכון מבחינה טקטית".
לדברי צ'ט פליצ'ק, הכותב הראשי של משחקי Valve, "ככל שאתה מתבגר נעלם הדחף לנסות ולנצח את הילד הסופר-גיימר בן ה- 14 שמולך. אתה פשוט יודע שזה לא כוחות". פליצ'ק מספר שגיימרים מבוגרים רבים פשוט מתאגדים ביחד ויוצרים משחקים פרטיים של Left 4 Dead 2, משחק קואופרטיבי שמאפשר להם להנות ביחד.
משחקי יריות של המאה ה-21 הם לא מקום לאנשים זקנים

ציטוט ההודעה
חחח