בנאום בוועידת הנשיאים התייחס שר הביטחון למתיחות הגואה עם סוריה בשבועות האחרונים • במסר ברור לאסד אמר ברק "אני לא ממליץ לאף אחד לבחון אותנו" • עם זאת הוא ביקש לציין כי עכשיו זה הזמן למו"מ עם דמשק • "לא צריך לחכות עוד 10 או 20 שנה לעוד סיבוב של מלחמה", אמרשר הביטחון, אהוד ברק, שולח היום (רביעי) מסר ברור לנשיא סוריה בשאר אסד, בעקבות חילופי הדברים האחרונים בנוגע לאפשרות של עימות נוסף בין המדינות. "אני לא ממליץ לאף שכן, כולל לסוריה - לבחון אותנו".
ברק. עדיין רוצה לדבר
צילום : ארכיון: רויטרס
בנאום בוועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים בצפון אמריקה הוסיף ברק ואמר כי למרות המסר הברור ששלח "אני מאמין שאחד האינטרסים שלנו כרגע הוא לפתוח במשא ומתן אמיתי ופתוח עם סוריה כדי להגיע להסכם שלום".
"אני ממשיך וקורא לנשיא אסד", אמר ברק, "כולנו מבינים מה על השולחן והזמן לשלום הוא עכשיו. לא צריך לחכות עוד עשר או עשרים שנה לעוד סיבוב או שניים של מלחמה, כדי להבין את זה", דברי שר הביטחון.
שר הביטחון התייחס גם לנושא האיום הגרעיני מאיראן ואמר כי "זה הזמן לסנקציות! צריך שיתוף פעולה עם רוסיה ומדינות נוספות".
פרסום
ברק הדגיש כי "ישנה מסגרת זמן מוגבלת בה ניתן עוד לפעול. ברור שאנחנו ממליצים לכולם להשאיר את כל האפוציות פתוחוות על השולחן בכל הנוגע לטיפול באיראן".
אמש שלח דובר הבית הלבן רוברט גיבס מסר מאיים לכיוונה של איראן. לא הייתי פוסל שום דבר", אמר גיבס בשיחה שקיים עם כתבים בבית הלבן. הוא הדגיש כי סירובה של איראן לכל הצעה של ממשל אובמה להידברות דיפלומטית - היא הוכחה לכך ש"תכנית הגרעין שלה היא לא מהכוונות והסוג שהם מנסים לשכנע אחרים שהיא לא".
קרדיט לנענע 10

ברק. עדיין רוצה לדבר
ציטוט ההודעה
)