קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 19-10-2006, 02:29
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 12 מתוך 12

How To Change Your Shyness Part I,II,III

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    בר
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    If you've never failed, you've never lived

ברירת מחדל How To Change Your Shyness Part I,II,III

***מאמר ב3 חלקים של דייוויד דיאנג'לו על איך להתגבר על פחדים ולשנות אמונות מגבילות(אינר גיימ)דרך תת-המודע.
    כולל בתוכו מלא שיטות כמו עיגון,NLP,היפנוזה וכו'

האם נולדתי עם זה? הטבע נתן או שאני טיפחתי?

אמנם ייתכן שביישנות(בחלקה)נגרמת כפיצוי של הגנטיקה,
    אך האמונה שלי היא שהתנהגות נרכשת (החלק של הטיפוח)היא הרבה יותר חזקה מזה.
    יש מקרים כה רבים של ילדים בריאים,שמחים,חברותיים ותוססים שאישיותם נהרסתבגלל הורים מתעללים או בגלל מצבים טראומטיים אחרים .וגם,תאמינו או לא,ההיפך קורה באותו אופן.
    אדם שקט,ביישן,מסוגר יכול להיות חברותי יותר באותה דרך.
    אנשים במצב קטטוני ואוטיסטים אפשרי "להחזיר" לחיים,
    אנשים "לקויי למידה" יכולים להיות משכילים מאוד.
    פשוט צריך להשתמש בכלים הנכונים.

האם זה ה"אני האמיתי" שלי?

האמת היא,למעשה שכל היבט של האישיות שלך יכול להשתנות.
    אם זה לא נראה ככה לפעמים זה בגלל שהשיטות שהשתמשת פעם פשוט אינם חזקות מספיק.
    תחשוב על החוויות שחווית לרגע. האם אי פעם האמנת במשהו חזק רק כדי שמישהו יוכיח לך אחרת? מה קרה לך אז? השתנת - באופן מיידי.
    אונס או תאונת דרכים יכולים לשנות את האישיות שלך -
    ולא שינוי ארוך ואיטי,אלא שינוי מיידי ובעוצמה.
    באמת,המוח שלך מאוד קל להשפעה,ואני יוכיח לך את זה קצת.
    זה קורה פשוט כי יש לנו נטייה לעשות דברים בצורה תבניתית,
    כך שאנחנו פשוט לא מנצלים את היכולת שלנו לשנות. אני חושב שהאמונה ב"אני האמיתי " או ה"ליבת האישיות" שלכם "היא מסוכנת" בגלל שהיא כל כך מגבילה.
    אנו מביטים על ההיבטים השליליים של עצמנו ואומרים, "זה בדיוק מי שאני.אני כנה עם עצמי בדרך הזו ".
    אנחנו דוחים מעצמנו מחוזות שלמים של צמיחה ושיפור עם הגישה התבוסתנית הזאת.
    האישיות שלנו היא לא מאזן;
    לשיפור דבר אחד לא צריך להקריב שום דבר אחר.אני משוכנע שהאסטרטגיות שאני הולך לדבר עליהם יעבדו,אבל לא אם אתה ספקני ותעשה אותם לא בלב שלם.

איך הראש שלך עובד

הצעד הראשון לשנות את עצמך הוא להבין למה אתה עושה מה שאתה עושה עכשיו.
    אני עומד לתת לך מודל של המוח שלך שהרכבתי מכל מיני מקורות,
    ואנחנו נשתמש בו כדי לבצע שינויים מאוחר יותר.

•מוחנו לוקח באופן קבוע כל מיני סוגים של מידע מהחושים שלנו ומאחסן אותם,אפילו את הדברים הלא חשובים.
    כאשר רעיונות חוזרים על עצמם בעקביות ובתדירות גבוהה,אנו יוצרים אמונות,או הכללות,ואמונות אלו משפיעות על האופן שבו אנו תופסים את המציאות שלנו והדרך שבה אנו מתנהגים.
    השינויים שחלו(אותו קלט),שתומכים באמונה נקראים "אזכורי חוויות/הפניה לחוויות".
    לדוגמה,בארה"ב,במהלך המלחמה הקרה,הרוסים היו תמיד מתוארים כאדונים רעים או משהו כזה,כך שהילדים שגדלו באותה תקופה האמינו ללא ספק שכל הרוסים היו באמת כאלה,אלא אם כן הוצג להם אחרת.
    אם אתה גדל בבית גזעני,אתה תמיד תשמע שהשחורים (או לבנים!)היו נחותים וכו',ואתה כנראה "תקבל" את זה בלי לשאול.
    בנוסף,ברגע שנוצרת אמונה,המוח שלך ידחה או יפריך אזכורים שפועלים בניגוד לזה.הדרך היחידה לשנות את האמונות המוצקות/מושרשות האלה היא גם להשתמש באזכורים חזקים שאי אפשר להתעלם מהם (כגון אונס או תאונת דרכים),או להשתמש באזכורים בעקביות ובתדירות גבוהה, באותו אופן שהאמונה המקורית נוצרה.
    בגלל זה דיבור פשוט על דברים וקבלת עצות נוטה להיות כל כך לא יעיל.

•מתוך כל קלט שאתה מקבל, המוח שלך מקדיש תשומת לב מיוחדת לחוויות הגורמות תגובה רגשית.מה שקורה הוא,המוח שלך בונה אסוציאציה פיזית,או "קישור",בין הגירוי לבין התגובה,כך שבעתי ,קבוצה זהה או דומה של גירויים יפיקו את אותה התגובה.
    רגש חזק יותר,ייצר קישור חזק יותר.
    כמו כן,חוויות עתידיות יתחזקו את הקישור או אפילו יחזקו אותו.
    אפקט זה נקרא "מיזוג" או "עיגון".
    הדוגמה הקלאסית לכך היא הניסוי המפורסם של פבלוב.פבלוב הבחין שהכלב שלו רייר בכל פעם שהוא קיבל אוכל.פבלוב התחיל לצלצל בפעמון בכל פעם שהוא האכיל את הכלב,ומהר מאוד הוא הבחין שלצלצל בפעמון מבלי לספק מזון גרם לכלב להזיל ריר.הפעמון הפך ל"עוגן" של ציפייה למזון.מכל מקום, עוגנים ניתן לשנות או להסיר,ע"י שינוי התגובה הרגשית שנקשרה אל העוגן.

•המוח שלך יניע אותך גם לחפש חוויות שיגרמו לך הנאה,אך גם להימנע מחוויות שיגרמו לכאב,אם כי הוא יעשה יותר למנוע כאב מאשר לקבל הנאה.לכן כל כך קשה להפסיק הרגלים רעים .ולפעמים,גם אם מטרה ארוכת טווח תספק הנאה בסופו של דבר,אם יגרם מספיק כאב בטווח הקצר,המוח שלך "יחבל" לך.

•המוח שלך תמיד מניע אותך לעשות את מה שהוא מאמין כטוב ביותר עבורך,ומתבסס על האמונות והעוגנים הנוכחיים שלך,למרות שזה עשוי לסתור את המטרות שאתה מכוון אליהם.חבלה זו נקראת "הישג משני".
    לדוגמה,אישה נשואה באושר הלכה למהפנט לעזרה עם בעיית עודף משקל.כפי שמתברר,היא פחדה לאבד ממשקלה כי אז היא תוכל להיות מושכת עבור גברים אחרים,והיא פחדה שהיא תקבל "הצעה מגונה" ויהיה לה רומן,אשר יהרוס את נישואיה.ברגע שהיא הפכה נוחה עם המיניות שלה ובטוחה מספיק כדי להתמודד עם גברים,המשקל נעלם כמעט ללא מאמץ.

•עובדות ומידע הם התחום של המודע שלך.
    תת-המודע שלך עובד על דימויים,סמלים,מטפורות,
    והוא לא יודע את המציאות האובייקטיבית.

עכשיו,לפיכך,קל לראות מה גורם לביישנות שלנו.
    יש לנו הכללות מסוכנות על עצמנו ועל אנשים אחרים, כמו "אני לא מושך","נשים /גברים לא אוהבים אותי", "אני לא מעניין", "אני אף פעם לא יודע מה לומר " וכו',אשר פוגמות בתפיסות ובהתנהגות שלנו.
    הכללות אלו נמצאות בתת-מודע ומושרשות בתוכינו בחוזקה.
    נוסף על כך,יש לנו עוגנים מאוד כואבים מ"להיבדק" ע"י אחרים,להיות נבוך, ולהידחות,כך שאנחנו מונעים את הבעיה קצרת הטווח של לפגוש אנשים או לקבוע דייטים,גם אם המטרה ארוכת הטווח של יחסים אינטימיים מאוד מפתה.

הבעיה מחוברת ישר לתוך מערכת העצבים שלנו,אשר הוא שיאו של כל דבר שאי פעם עשינו.המניעים של המודע שלנו הם כלום לעומת זה.

אם ציירתי תמונה חולנית כאן,אני מתנצל.קל יותר לשנות ממה שזה נשמע,אך פשוט לעבוד עם התודעה שלך לא יעבוד.
    אתה צריך לעבוד עם תת-המודע שלך,ועם מערכת העצבים שלך.
    אתה חייב לשנות את ההכללות שלך ואת העוגנים שלך,וכל השאר יבוא באופן טבעי.

השמטתי קטע מידע חיוני עד עכשיו.
    זוכר איך המוח שלך תמיד קולט מידע ומעבד אותו?

*** מחשבותיך הן חלק מה-INPUT ***.

זה אולי נשמע טיפשי בהתחלה, אבל זה נכון.
    כאשר אתה חוזר על חוויה בראש שלך,
    אתה מקבל תגובה רגשית הזהה לזאת שהייתה כאשר זה באמת קרה. זה חיזוק.במודע אתה יכול לראות את ההבדל, אבל תת-המודע שלך פשוט מעבד ומאחסן אותו יחד עם כל דבר אחר.גם אם אתה לא מאמין בזה, לפחות תודה בפני עצמך שזה עשוי להיות אפשרי,כי זה העיקר בהרבה אסטרטגיות שאני הולך לדבר איתך עליהם.
    זכור,מה שאנחנו מחפשים זה תוצאות,לא הבנה.

המחשבות שלך הם כלי רב עוצמה לשינוי,פשוט השתמשת בהם גרוע עד עכשיו.

האויב העצמי הכי גרוע שלך

עכשיו תחשוב על ההשלכות של זה.
    בכל פעם ששחזרת את הכישלונות והדחיות שלך,
    בכל פעם ש"הכת" את עצמך עם הדיבור עצמי שלך,כל זמן שאתה מרחם על עצמך,אתה מחזק את הבעיה,ואף מחמיר את המצב.

עכשיו,אני לא אומר שלעולם אתה לא צריך להרגיש רע.
    זה דבר טבעי וזה אמור לקרות לא משנה מה תעשה.
    אבל להיות שלילי בצורה מוגזמת לא בריאה לך.החל מהרגע,אל תרשה
    לעצמך להתעכב על אירועים כואבים מהעבר שלך. אם אתה מוצא את עצמך מרגיש מדוכדך יותר מחמש דקות,עשה משהו -כל דבר- להוציא את עצמך מתוך זה ולהמשיך הלאה.

כמו כן,אם יש מצבים או אנשים אשר בעקביות גורמים לך להרגיש רע עם עצמך,או שתעשה משהו כדי לשפר אותם או שתסיר את עצמך מהם.

לדוגמה ,לפני חצי שנה הייתי מסתובב עם קבוצה מסוימת של אנשים.
    אחד או שניים מהם היו חברים שלי,אבל כמה מהשאר ללא ספק לא אהבו אותי,והם לא ניסו להסתיר זאת,ולא היה ביכולתי לעשות משהו שישנה את זה.במשך זמן ריחמתי על עצמי; המשכתי לחשוב "לאף אחד לא אכפת ממני, אף אחד לא אוהב אותי",וכו'
    לבסוף,הבנתי מה אני עושה. אמרתי לעצמי,"שילכו להזדיין,מה אני צריך אותם בכלל" והלכתי ומצאתי קבוצה מאוד מקבלת,אכפתית ותומכת להסתובב איתה במקום. ההחלטה הזאת עשתה הבדל נפלא בחיים שלי.
    נערך לאחרונה על ידי bar_s; 23-02-2010 בשעה 19:18.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    בר
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

2 שינויים קטנים לחיי היומיום שלך
    הנה כמה דברים מועילים שתוכל לשלב בקלות בחיי היומיום שלך כבר עכשיו.

שאלות "העצמה"

כאשר אתה שואל את עצמך שאלה קשה,התת מודע שלך עובד על חיפוש התשובה,והוא תמיד יחזור עם אחת - גם אם השאלה היא "גול עצמי". לדוגמה,אם אתה שואל את עצמך,"למה אני לא יוצא?" תקבל משהו כמו, "אני ביישן מדי." או "אני לוזר".אם תשאל את עצמך, "מדוע אנשים לא אוהבים אותי?" תקבל "אני חייב להיות ממש מכוער או דוחה" או "אני בטוח לא מספיק מעניין".חמור מכך,התת מודע שלך אולי ילך להסתכל לתוך מאגר הנתונים של האזכורים שלך וימצא את אלה שתומכים ברעיון זה, ובכך יהפוך את השאלות לאמונה!

זכור,כל מה שקרה לך אי פעם מאוחסן בזיכרון שלך. יש לך אזכורים שיתמכו למעשה בכל אמונה, אבל ברגע שיש לך אמונה, המוח שלך נוטה לסנן את האזכורים שמנוגדים לה.
    כנראה יצאת הרבה פעמים,אבל מאז שאתה מאמין בביישנות שלך,
    אתה לא שם לב או זוכר אותן - אבל המוח שלך ממהר להצביע על פעמים
    שנכשלת בסיטואציה החברתית.אז הטריק,כאמור, הוא לשאול את עצמכם שאלות "העצמה".

שאל את עצמך:

• מה מעניין בי?מה מושך בי?
    • מה אנשים אוהבים בי?
    • באיזה תכונות ומעלות אני הכי גאה ?
    • מה אני צריך לשנות בעצמי? איך אני אמור לבצע שינוי זה?

בשיחה:

• מה יש לנו במשותף שאני יכול להעלות?
    • האם יש משהו מעניין שקרה לי בזמן האחרון שאני יכול לספר?
    • האם יש משהו מעניין שקורה בסביבה שלנו שאני יכול לדבר עליו?
    • על איזה היבטים מחייה/חיו אני יכול לשאול?

על ידי המין השני:

• במה היתה הגישה שלי לקויה? מה יכולתי לעשות כדי לשפר אותה?
    • במה היתה הגישה שלי טובה? האם אני יכול להדגיש זאת בפעם הבאה?
    • אם הייתי במקומה, מה הייתי רוצה שאני יעשה?

הבנת את הרעיון.

עיגון

עכשיו שאתה יודע איך עוגנים נוצרים, אתה יכול ליצור עוגנים משלך!
    הם יכולים להיות שימושיים מאוד לשינוי המצב הרגשי שלך כשתרצה בכך. אני בטוח שאתה באמת מרגיש בטוח כאשר אתה עושה משהו שאתה טוב בו,כמו לשחק בספורט כלשהו,לנגן,או לשחק שחמט.
    נכון שזה יהיה נהדר אם תוכל להיות באותה תחושה של ביטחון כשאתה בכינוס חברתי או ניגש למישהי כדי לצאת איתה?

כך יוצרים עוגן-הבא את עצמך להרגיש את ההרגשה שאתה רוצה לעגן,
    בין אם זה בצורה פיזית או יצירת החוויה בראש שלך (תאמין לי,
    זה עדיין עובד).באותו הזמן,תעשה משהו אחר, אשר יהיה ה"התניה"
    שלך בשביל ההרגשה.ההתניה יכולה להיות מראה,קול,תנועה,או נגיעה.
    ברגע שעשית את זה מספיק,זה יהפוך קבוע. זכור שאם תרצה להשתמש בעוגנים במצבים חברתיים,אתה לא רוצה שההתניה שלך תהיה דבר מביך.זה יכול להיות משהו פשוט כמו לנגוע עם האצבע במצח שלך,למשוך באוזן שלך,לגרד את האף, ללטף את השפם או הסנטר שלך,או ביטוי ... עכשיו,לאחר שיצרת את העוגן,מתי שאתה רוצה את התגובה הרגשית רק תבצע את ההתניה, ואם עשית זאת נכון,
    המצב הרגשי שלך ישתנה,כבמטה קסם.

"ניתוק דפוסי"

כשאנו מוצאים התנהגות שעובדת,אנו נוטים "להנעל" לתוכה,
    אנו חוזרים עליה בכל פעם שסיטואציה כזו מגיעה.זה נקרא אסטרטגיה או דפוס (התנהגות).
    הימנעות מאנשים במצבים חברתיים היא דפוס,ולכן הוא לא מראה את הרגשות שלך, ולכן הוא לא מנסה לקבוע דייטים או עושה את זה גרוע,ולכן הוא מרחם על עצמך אחר כך.
    זכור, אם מערכת העצבים שלך היא המנגנון שאחראי על הביישנות,
    התת מודע שלך רואה את הדברים האלה כטובים, בגלל זה אמרתי שההתנהגויות האלה "עובדות".
    אבל מה שאתה יכול לעשות זה,בכל פעם שאתה מוצא את עצמך בדפוס "לא יצרני"(שנוגד את היצר שלך,את מה שאתה באמת רוצה),
    אתה עושה את מה שנקרא "ניתוק דפוסי".
    ניתוק דפוסי זה משהו פתאומי ולא צפוי שנוגד לחלוטין
    את הדפוס ולכן מנתק את אחיזתו בך.זה יכול להיות פיזי,כמו לפתע לצעוק בקולי קולות או לרקוד בפראות בחדר.זה גדול אם אתה בבית הפרטי שלך או אם לא אכפת לך לעשות מעצמך צחוק.אם אתה צריך משהו יותר עדין,אתה יכול לעשות את הניתוק בראש שלך,כגון לחוות סדרה של תמונות או קולות ביזאריים ולא הולמים לחלוטין.

הנה דרך אחת שהשתמשתי בזה בהצלחה.ניסיתי להכיר מישהי ואז עשיתי הרבה "הממממ ....אההה.... "רק בשביל להרגיש אידיוטי ולדפוק את זה.פתאום פשוט אמרתי "פאק!", ברגש (היא היתה מהסוג שלא אכפת מקללות). באותו רגע הקול הפנימי שלי הלך מ-",אוי,מה אני אומר,מה אני עושה,מה אם היא תדחה אותי ..." וכו '
    ל-"פשוט תפסיק לעזאזל להשתהות ותעשה את זה,מטומטם!" וניסיתי לקבוע איתה דייט .

לא הצלחתי,דרך אגב, אבל אני חושב שזה קרה כי באנו
    מעולמות שונים מאוד,והיא פשוט לא קיבלה רושם טוב ממני.
    למעשה, הייתי די גאה בעצמי שהחלטתי להזניח את הפחד מאחור ולקחת את הסיכון.

מינוף

עבור כל החלטה שתבצע,המוח שלך משווה את הההנאה והכאב של כל פעולה שאתה עומד לבצע/לא לבצע.,אבל הוא יניע אותך יותר כדי למנוע כאב מאשר לקבל הנאה.
    אם אתה לא מקבל את התוצאות שאתה רוצה, זה כנראה בגלל שאתה מקשר יותר מדי כאב לפעולה.יש שתי דרכים שבעזרתם תוכל לעקוף את זה - או למצוא דרך להפחית את הכאב הקשור לפעולה,או לקשר עוד יותר כאב עם אי ביצוע הפעולה.שינוי זה של הכללים נקרא מינוף.

לדוגמה,אני חושב לכולנו מקשרים כאב להפסדת כסף.
    אז מה שאתה צריך לעשות זה,כאשר אתה בסיטואציה חברתית,
    להביא כמה חברים איתך.להחליט על מטרה שאתה מסוגל להשיג של פגישות("אני אפגוש X אנשים חדשים " או "אני אקבע X דייטים "
    או "אני לא אעזוב בלי X מספרי טלפון"),ולהתערב עם החברים שלך
    שאם אתה לא משיג את המטרה שלך,אתה חייב להם,נאמר,100 או 200 שקל.ודא שאלה אנשים שיעמדו במילה שלהם ולהפך.עכשיו,בדרך כלל, אתה כנראה קישרת לא מעט כאב להיכרות עם אנשים,
    אבל אני חושב שלהפסיד 200 שקל יהיה עוד יותר כואב!
    אם המטרה שלך היתה לפגוש חמישה אנשים, אתה בטח תציג את עצמך לחמישה אנשים הראשונים שנתקלת בהם!

האמת, אני חושב שאנחנו לא מקשרים הרבה כאב לביישנות שלנו בכלל.
    ואם אנחנו כן,אין לנו את הבעיה הזאת.יש את הבדידות,
    אבל זה מה שאנחנו הרגשנו כל חיינו. אנחנו מורגלים לזה,אין שום דבר חדש. ועל ידי הימנעות מאנשים, אנחנו מרגישים מוגנים. שינוי נתפס כסכנה; זה מסוכן משום שהוא יכול להציב דרישות שלא נוכל לספק . התנגדות לחוסר איזון הזה יכולה להמשיך למרחק רב עד שנשיג את מה שאנחנו רוצים.

פיזיולוגיה

ידוע שאיך שאתה מרגיש משתקף בגופך.
    אם אתה מדוכא- קמטי-מצח,הכתפיים שלך רוכנות,הגב שלך כפוף,
    אתם נוטה להביט למטה אל הרצפה. אם אתה מרוצה, אתה מחייך,
    אתה עומד ישר,אתה מסתכל למעלה.

מה שאתה אולי לא יודע הוא שזה עובד הפוך. על ידי שינוי הגוף שלך,
    אתה יכול לשנות את הרגשתך. אם אתה לא מאמין בזה,
    תנסה .חייך וצחק בלי שום סיבה.תרקוד קצת מסביב.
    מרגיש טוב, לא? עכשיו קמט את המצח ושב בגב כפוף.
    וקבור את הראש בידיים שלך.מבאס, אה?

דוגמה טובה לכך היא שחבר גילה לי שיש לי הליכה "חנונית".
    זה היה נכון; נהגתי לגרור את הרגליים שלי ולהסתכל למטה כשעברתי מול אנשים. אז מה שעשיתי היה להבין איך ללכת "בטוח" (וזה לקח קצת תרגול ...) ואני עשיתי מאמץ כדי לשמור על המבט שלי יציב לעשות קצת קשר עין עם אנשים.

ואכן,לא רק שעשיתי שינוי גופני שגרם לי להרגיש יותר ביטחון,
    גם הדרך שבה אנשים הגיבו לשינוי. התחלתי לקבל חיוכים ומבטים
    מחלק מן הנשים (או אולי זה תמיד היה ופשוט לא שמתי לב לפני כן),
    וזו הרגשה נפלאה!

כמו כן,במקרה ואתה עוד לא עושה את זה,התעמלות על בסיס קבוע עושה נפלאות לביטחון-עצמי שלך.

שינוי אוצר המילים

מילים יכולות להיות עוצמתיות אם אתה יודע איך להשתמש בהם.
    קרא כל ספר על פסיכולוגיה של תורת הלשון וההשפעה על אנשים ואתה תראה
    למה אני מתכוון. אני לא אכנס לפרטים יותר מדי כאן,
    אבל אני רוצה להגיד דבר אחד - פיתוי מהיר!! צוחק, צוחק ...

ניתן להשתמש במילים כעוגנים,וזה גם די יעיל.
    אבל אנשים שונים מגיבים למילים שונות באופן שונה.

אז אם משתמש באופן עקבי במילים שגורמות לך להרגיש רע,
    אפילו בשיחה או "דיבור-עצמי",תחליף את המילה הזאת עם משהו שנותן לך
    תגובה נייטרלית, או אפילו עוגן חיובי. דוגמאות:

• "אני בודד" או "אני מדוכא" -> "יש לי קצת פחות מזל" או "אני בתהליך של למצוא מישהו"
    • "אני ביישן" -> "אני מרוסן" או "אני קצת מופנם"
    • "אני עצבני" או "אני זועם" -> "אני קצת מעוצבן" או "אני מרוגז"

נכון,זה קצת טיפשי,אבל הטפשות הזאת עלולה לגרום לך להרגיש טוב יותר.
    אתה גם יכול ליצור תגובה חיובית,אחת שלא היתה לפני, או להגביר תגובה חיובית באותו אופן - להשתמש ביותר מילים מעצימות.

במחשבה שניה...

השפה שלך,וההתנהגות שלך בכלל, לא רק מעגנת אותך,אלא גם אנשים אחרים. אין דרך לעקוף את זה. אם תיצור בעקביות מצב רגשי אצל מישהו, הוא בסופו של דבר יקשר את המצב אליך, אפילו אם לא עשית זאת בכוונה.
    אם תבכה ותתלונן,תגרום לעצמך או לאחרים להרגיש מדוכדך,או סתם תדבר עם מישהו באופן עקבי על דברים מזעזעים או בלתי הולמים ,הם בהחלט יתנגדו לך באיזשהו שלב,למרות שהם אולי לא מודעים לכך.

אז התיאוריה שמאחורי זה היא להשתמש בשפה שלך כדי להכניס מישהי למצב רומנטי או מיני בעקביות ולאחר מכן לעגן מצב זה אליך.
    אם זה נשמע ערמומי ו מניפולטיבי,זכור שאנשים שטובים בסקס ומערכות יחסים עושים את זה באופן טבעי בכל מקרה,אפילו בלי להיות מודעים לכך. "כימיה" היא מיתוס שמבוצע ע"י אנשים חברותיים כדי להשאיר את הביישנים בבית.

אז בפעם הבאה שאתה רוצה ל"געת" במישהי,
    שאל את עצמך "איזה סוג דברים היא מוצאת רומנטי /מיני?"

ולאחר מכן תעלה את הדברים האלה,רק כדי לראות מה קורה.

מטאפורה

מטאפורות הן הרחבה רבת עוצמה של הנושא-שינוי אוצר המילים.
    אתה זוכר איך אמרתי שתת המודע עובד על דימויים,סמלים ומטאפורה?
    באמצעות שימוש במטאפורה לפעמים תוכל להתחבר ישירות לתת-המודע שלך ולהשיג תוצאות מפתיעות.

לדוגמה,היה אדם שהיה בעודף משקל של כ-75 ק"ג.
    הוא היה מאוד רוחני;כשנשאל הוא אמר "הגוף שלי הוא רק מעטפת, הנשמה זה מה שחשוב".
    הוא שוכנע לקבל מטאפורה חדשה,"הגוף שלי הוא מקדש".עכשיו עבור אדם דתי,המקדש הוא משהו מכובד מאוד.אתה אף פעם לא תזיק או תשחית אותו.
    ומה קרה אז? הוא איבד 60 ק"ג במרווח של כמה חודשים,זה מה שקרה.

מה הם המטאפורות שלך?מלא זאת עכשיו:

• החיים ...
    • אני ...
    • אנשים הם...
    • נשים / גברים הם ...

עכשיו,איך הם אמורים להיות? בשביל שזה יעבוד,הם צריכים להיות דברים עם משמעות עוצמתית ואישית עבורך.לא היית בוחר מקדש,למשל, אם לא היית דתי מאוד.
    דוגמאות:

• החיים הם משחק / ריקוד / במה / גן עדן
    • אני מלך / משורר / לוחם / נביא / תכשיט /פרח
    • נשים הם מתנה / ברכה / תכשיטים / ורדים / כלבים
    (חברו הטוב ביותר של האדם, מצטער הייתי חייב לכתוב את זה)

עכשיו רק תאמץ את המטאפורות החדשות האלה ותראה מה אתה מקבל.לפעמים יספיק פשוט לעשות את השינוי בראש שלך,
    אבל אולי תצטרך לעשות עיגון וחיזוק קטן כדי שזה ינעץ.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    בר
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ארטילריה כבדה
    אוקיי,עכשיו מגיע החומר הטוב.כאן אנחנו הולכים לעבוד על שינוי האמונות שלך, ועוגני הכאב שלך,מה שאמור להיפטר מהביישנות שלך לתמיד. אבל קודם, אנחנו צריכים לדעת מה הם בדיוק.

ראשית,עשה סיעור מוחין של האמונות שלך.
    תבחן את המחשבות שעוברות בראש שלך כשאתה בדפוס התנהגות

של ביישן.
    גם תראה איך אתה מדבר על עצמך עם אחרים ובדיבור-עצמי.
    חשוב שתהיה כנה לגמרי עם עצמך,ויסודי ככל האפשר. דוגמאות:

• אני חנון / לוזר /מגושם
    • אני ביישן מדי
    • אני לא מתאים לה
    • אני לא נורמלי
    • אני לא יודעת מה להגיד /לעשות
    • אני חושש מ-דחייה/לדפוק הכל/להיפגע/להיות נבוך/ממה שאחרים חושבים
    • נשים לא אוהבות אותי
    • אנשים לא אוהבים אותי

עכשיו,העוגנים שלך.עשה שתי רשימות, חוויות מהנות שטובות לך,
    וחוויות כואבות שאתה נמנע מהם.דרג אותם בסדר יורד,
    תתחיל מהחוויות שתפעל הכי חזק כדי להשיג /למנוע.

שוב,חשוב מאוד שתהיה כנה עם עצמך.אל תרשום אותם לפי הסדר שהיית רוצה(אידיאלי),אלא בדוק את ההתנהגות שלך בפועל.

דוגמאות:
    תענוגות-
    כאבים
    אהבה הצלחה
    דחייה כעס
    חופש אינטימיות
    תסכול בדידות
    ביטחון הרפתקה דיכאון כישלון
    עוצמה תשוקה השפלה אשמה
    נוחות בריאות

לאחר שתסיים,אתה תבחין בכמה סתירות מובהקות שכנראה גרמו לביישנות שלך.
    במקרה שלי,בצד של ההנאות אהבה ואינטימיות היו במקום גבוה,

אבל בטיחות, ביטחון ונוחות היו בראש הטבלה.
    בצד של הכאבים,הערכה,דחייה והשפלה היו בראש,
    בעוד בדידות ודיכאון היו בתחתית (לזכור,אנו מביטים בסכום של הפעולה שאנו נוקטים כדי למנוע את הרגשות האלה).

הנה משהו שאתה יכול לנסות שעשוי לעזור.חשוב על האופן שבו אתה רוצה להיות,העצמי האידיאלי שלך,ועשה סיעור מוחין איזה הנאות /כאבים יצטרכו לחוות כדי להיות כזה.תחשוב איזה עוגנים היית צריך להוסיף ולהסיר, ולאחר מכן סדר את הרשימות מחדש בהתאם.
    זה לבד עלול לגרום לכמה שינויים יפים...

שינוי האמונות שלכם

יש לך שלוש אפשרויות בסיסיות כשמדובר באמונות.
    זכור,המוח שלך נוטה לסנן אזכורים שמנוגדים לאמונות שלכם,אז
    גישה אחת היא לעבור על האמונות והאזכורים שלך במודע ולמיין אותם. בפסיכולוגיה קלינית זה מכונה "תרפיה קוגניטיבית",לדעתי, זאת הדרך הגרועה ביותר לעשות את זה. אני אחלוק איתכם את התהליך בכל זאת במקרה שהאפשרויות האחרות לא יעבדו.

עבור על השאלות הבאות עם כל אחת מהאמונות שעליך לשנות:

1.מהי האמונה שלך?
    2.למה אתה מאמין בה? באיזה הפניות אתה משתמש כדי לתמוך בה?
    3.האם ייתכן שהערכת את החוויות האלה גרוע? (דבר זה נכון במיוחד לגבי חוויות ילדות,
    כאשר הכוחות הקוגניטיביים שלך אינם במיטבם).אם כן,חזור עליהם ותעריך אותם מחדש.זה בטח נראה נורא באותו הזמן,אבל זה יהיה כל כך נורא אם זה יקרה לך עכשיו?
    4.כמה כאב אמונה זאת גורמת לך?
    5.ממה אתה מפחד שיקרה אם לא תאמין בה?
    6.איזה אזכורים יש לך שפועלות בניגוד לה? לאחר שבדקת את אזכורים אלה, אתה עדיין בטוח שאתה מאמין בה?

איי..זה מכאיב אפילו לכתוב את זה.אבל אולי זה לפחות החליש את האמונות ואת אחיזתם בך,אם לא עזר דבר אחר.

אפשרות שניה היא כנראה הכי טובה אבל הכי קשה להשיג. זכור,
    חוויות עוצמתיות כגון אונס או תאונת דרכים יכולות לרסק אמונות בקלות.למרבה הצער,קשה לחוות חוויה עוצמתית כמו אלה שירפאו ביישנות ,(לפתע אישה באה אליך,ואומרת "אתה יודע,אתה מניע אותנו בצורה פראית,מותק!" ועושה איתך אהבה שם - הלוואי).
    במקום זאת,רוב ההתקדמות שלנו היא בצעדים קטנים - מתחיל בשיחות,
    נעשה נוח עם שיחות,משיג דייט,נעשה נוח עם יציאות, מתחיל מערכת יחסים,נוח להיות במערכות יחסים,וכו' .זה יכול לקחת חודשים,שנים,או לכל החיים.
    אז אנחנו נשארים עם אפשרות שלוש - להשתמש בהפניות חיוביות בעקביות שוב ושוב.

הצהרות

התחל רשימה חדשה בשם "הצהרות". עבור על הרשימה של האמונות השליליות שלך,ועבור כל אחת,צור הצהרה חיובית כדי לבטל אותה.תכלול הפנייה מהחיים שלך אם זה אפשרי. חשוב שתעקוב אחר כללים אלה:

• וודא שזה חיובי - "אני לא ביישן" לא יעבוד לך כל כך טוב.
    • הפוך אותו לגוף ראשון - "אני זה,אני ככה וככה" ולא "אנשים זה,
    נשים.., גברים ..."
    • עשה את זה בזמן הווה - "אני בטוח" ולא "אני אהיה בטוח"
    • וודא שזה משהו שיש לך שליטה עליו - לא "אני יצא לדייטים לעתים קרובות יותר משמעון"
    • נסה לכלול דימויי חושי עמוק,עוגנים רגשיים חזקים,וגם אזכורים מחייך.

דוגמאות:

• אני בקלות מדבר עם מישהי שיש לי חשק להכיר.אני חכם ושנון ורגוע.
    • יש לי אומץ עצום. אני מתגבר על כל פחד.
    • אני בכושר ומושך. אני שומר על הגוף שלי במצב מעולה.
    • אני זוכר להחמיא לאנשים ולהראות שאני מעריך אותם.
    • אני שמח עם עצמי, ולא משנה מה אנשים אחרים חושבים.

עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם, "אז למה אני אומר לעצמי את כל הדברים האלה ,שברור לי שהם לא נכונים?"

זכור, מחשבותיך הן חלק מהקלט שהמוח שלך קולט,
    והוא לא שואל דבר,הוא רק מעבד ומאחסן הכל.
    בהתחלה האמונות שלך ידחו את ההצהרות האלה,אבל עם עקביות,

מספיק חזרות ואזכורים,בסופו של דבר האמונות שלך ישתנו.
    מחקרים הראו שזה לוקח בערך חודש של חזרה יומית,
    אבל זה תלוי בכמה פעמים תעבור על ההצהרות שלך.
    הדבר הטוב ביותר לעשות יהיה להדפיס אותם על כרטיס ולשמור אותם איתך במהלך היום,ורק לקרוא אותם בכל הזדמנות שיש לך ,שאתה קורא אותם,דמיין איך זה ירגיש טוב להיות כזה; באמת תכנס לזה.

בתוך חודש אחד של יישום הטכניקה הזו,מחבר הספר שלקחתי את זה ממנו עבר ממצב של להסתתר מאחורי עציצים במסיבות למצב של לצאת עם נשים בקביעות.כעת הוא נשוי שנית ומתפרנס ככותב וגם כדובר מוטיבציה.

היפנוזה

היפנוזה היא טכניקה דומה לעיל, אבל היא מתקשרת עם תת-המודע
    שלך בצורה הרבה יותר ישירה,ואתה יכול להשיג תוצאות בתוך כמה מפגשים אם הכל ילך כשורה. החיסרון הוא שזה יקר ואם המטפל מחמיץ משהו חשוב ביזבזת הרבה כסף בשביל כלום.
    החלופה היא ללמוד היפנוזה עצמית.כמובן שהדבר הטוב ביותר הוא להשיג מטפל שילמד אותך,אבל יש גם הרבה ספרים טובים על הנושא .
    אני לא אפרט יותר מדי כאן כי זה קצת קשה לעשייה ואני בכלל לא מוסמך ללמד את זה,אבל הנה היסודות:

• וודא שאתה רגוע,בראש פתוח.
    • כנס לתנוחה נוחה,שכיבה או ישיבה.
    • לתת לעצמך הצעות להרפיה עד שאתה במצב נינוח מאוד.
    לדוגמה: "המתח ברגליים שלי מתנקז החוצה ... הרגליים שלי רגועות ...
    הרגליים שלי יותר ויותר רגועות ... הנשימה שלי הופכת עמוקה ויציבה ...להירגע .. להירגע ... להירגע ..." וכו '

תמשיכו עד שאין מתח בכל מקום בגוף שלך, ואתה עלול להרגיש קצת רדום.
    • מה שבדרך כלל קורה כאן הוא הספירה לאחור (או למעלה ...)
    בזמן הנשימה שלכם. דוגמה: "כפי שאספור לאחור מ -10,
    כשאני נושף אני ישקע עמוק יותר ויותר למצב של טראנס ... 10 ..
    עמוק יותר ויותר... 9 ... עמוק יותר ויותר ..." וכו '
    • בשלב זה אתה צריך להיות בטראנס.אל תתחיל לתהות אם אתה באמת בטראנס או לא, כי זה בהחלט יוציא אותך מזה. פשוט תתחיל לחזור על ההצהרות של המצב שלך.
    לעצמך; אפילו אם אתה לא ממש בטראנס,זה עדיין יעשה לך טוב.
    • סיים על ידי הצעת משהו כמו "אני אספור עד שלוש ואז אתעורר בתחושה מרעננת" או "אני אספור עד שלוש וכמו שאני סופר אני ארדם לישון"(אם אתה עושה את זה לפני השינה).

שני טכניקות אלו , "הצהרות" והיפנוזה עצמית,
    הן דרכים יעילות לשיפור כל דבר בחיים שלך, לא רק ביישנות.
    הייתי מציע לשבת בצד 15-30 דקות בכל יום כדי לעבוד על זה,
    זה בהחלט שווה את המאמץ.

NLP

NLP הוא מושג מרתק שאני רוצה לחלוק איתכם.
    זה בטח שונה בהרבה מכל פסיכולוגיה שהכרת, ולמעשה היא נדחתה

על ידי פסיכולוגים קליניים רבים על היותה "לא מדעית",
    אבל יש בה את כל סוגי היישומים שבתרפיה ושיפור עצמי,אז אני מאמין שזה שווה למידה.

NLP נוסדה על ידי ריצ'רד בנדלר וג'ון גרינדר,
    מתמטיקאי ו לשונאי (לפי הסדר). מיותר לציין כשהגישה שלהם היתה ייחודית מאוד.
    מה שהם עשו היה ללמוד עם כמה מהתרפיסטים(מרפאים) הטובים ביותר בעולם (מילטון אריקסון, וירג'יניה סאטיר,וגם פריץ פרלס בעיקר).
    בכל פעם שקרה משהו שגרם לשינוי במטופל, יותר משהם בחנו מה המטפל אמר שהוא עשה,ומה המטופל אמר שקרה (שתי הפעולות במודע),הם התבוננו המה שהמטפל עושה באופן לא מודע,ומה שקורה בתת-מודע של המטופל.אחר כך הם הדגימו את הגישה הטיפולית שלהם
    אחרי ההבחנה שלהם בתהליכים האחרים שלא הבחינו בהם עד כה.

הם למדו לגרום שינויים באדם תוך דקות,מה שהיה לוקח חודשים בטיפול קונבנציונלי או שנים להשיג.
    לדוגמה,מתמחי NLP יכולים לרפא פוביה בתוך פחות משעה,ולעתים קרובות בפחות מ -15 דקות.
    אם אתה לא מאמין לזה,יש המון מתמחי NLP ברשת שאתה יכול לדבר
    איתם,שיכולים לחלוק את חוויותיהם בנושא.

אני הולך לשתף איתכם חלק מ NLP שלמדתי, ואני מאמין שהיא רלוונטית לביישנות.לקבלת מידע נוסף,עיין בספרים של: ריצ'רד בנדלר,
    ג'ון גרינדר, רוברט דילטס, טד ג'יימס, סטיבן קוניריי אנדריאס.

ראשית,התפיסה כי תת-המודע שלך אינו מבחין בין חוויות אמיתיות ומנטליות היא חשובה מאוד ב-NLP.
    לעתים נדירות, אם בכלל,תצטרך לעשות משהו פיזית,יותר מכך,

הם יושיבו אותך,יתנו לך לדמיין כמה דברים, ליצור כמה תמונות
    וחוויות בראש שלך,לעשות כמה עיגונים, וכשסיימת ,שינית.
    זה כמעט מכושף.
    עיגון, דרך אגב, הוא חלק בסיסי ב- NLP.
    היכולת לשלוט במצבים הרגשיים שלך הוא כלי רב עוצמה.
    בד"כ מה שהם יעשו הוא לגרום לך לחוות משהו לא נעים,
    ואז לחוות אותו שוב עם עוגן-משהו כמו ביטחון, אושר, או אומץ.
    זה ישנה לגמרי את ההערכה שלך של אותה חוויה!

Submodalities

Submodalities(ניתוח חלק ממבנה או מערכת של דבר מסויים לפי תחושה עצמית) הן התכונות התחושתיות של דברים שאתה תופס בראש שלך.
    לשנות זאת יכול לגרום לשינוי במצב הרגשי שלך במידה מסוימת.
    לדוגמה,תמונות שצבעם בוהק ובהיר מאוד,הן גדולות,ויש להן נטייה להיות ביותר להט רגשי מאשר צבעים עמומים,שחור לבן,שהן תמונות

קטנות, מרוחקות.
    בדומה לכך,למשל לקולות-יש ווליום,טונליות,מהירות,משך זמן, הרמוניה / קקופוניה,ועבור לקינסתזיה(הקשבה פנימית לתנועה) יש טמפרטורה, מרקם, רעידות, לחץ, תנועה, משקל, וכו '

פחד

עניין מיוחד הן טכניקות להתגבר על הפחד.כל פחד,
    הוא אות אזהרה שאתה עתיד לחוות משהו שכבר עיגנת לכאב.
    פוביה היא אותו הדבר אבל עם עוגן הרבה יותר חזק.
    אז כל מה שאתה צריך לעשות כדי להתגבר על הפחד הוא לשבור את העוגן -לשנות את התחושות שאתה מקשר למצב זה.
    זה נקרא "דיסוציאציה".

אז בלי התרגשות נוספת, הנה NLP לריפוי מהיר של פוביה/טראומה!
    זוהי טכניקת ניתוק שמשחררת פחדים/פוביות ומסירה שאריות רגשיות לא רצויות ממצב טראומטי:

• מצא מקום ללא הסחות דעת,שבו תוכל להתרכז.
    • הירגע.
    • "עגן" עצמך למשהו שנותן לך רגשות עזים של ביטחון,כוח,בטיחות,וכו
    • דמיין את עצמף יושב בקולנוע.קח קצת זמן כדי לחוות את זה במלואו.
    בחן את עיצוב המקום,את המסך,את האנשים שיושבים סביבך.
    • קח את החוויה שאתה רוצה לנתק.עבור פחד/פוביה,
    אם אתה לא זוכר את הטראומה המקורית שגרמה לבעיה שלך,
    אז רק תחשוב על מקרה שבו חווית את הרגשות לא רצויים.
    • צלם "תמונת-בזק " מחוויה זו ומקם אותה על המסך.
    • קח קצת זמן כדי לבחון את ה- submodalities של התמונה.
    שנה אותם כך שהתמונה תהיה פחות אינטנסיבית
    (הפוך אותה לשחור לבן, עמומה, קטנה, רחוקה, דו ממדית,
    ואם זה צפייה מהעיניים שלך, שנה אותה כך שתהיה מנקודת מבט של עובר אורח זר,או ציפור, או אלוהים).
    • עכשיו הפוך את ה"תמונת-בזק" לתוך סרט שבו בכל הפריימים יש את אותם איכויות כמו הראשון(זה ששינית).
    זה חשוב שהסרט לא יהיה על המשהו שאתה מפחד ממנו,
    אלא על עצמך חווה את הדבר שאתה פוחד ממנו.
    • דמיין שאתה מרחף מחוץ לגוף שלך אל תוך תא ההקרנה,
    כך שאתה מסתכל על הגוף שלך שבקולנוע.
    • תפעיל את הסרט מתא ההקרנה. זכור,
    אתה מסתכל על עצמך יושב בקולנוע, וצופה בסרט.
    • לאחר שהסרט נגמר, רחף בחזרה לתוך הגוף שלך.
    ואז,דמיין שאתה חוזר אחורה אל תוך החוויה.
    • בפעם הראשונה שהחוויה קרתה לך,נכנעת לרגשות האלו שגרמו לגירויים האלה ולא יכלת להעריך את הסיטואציה כראוי. הפעם, כצופה,
    חזור אל החוויה מחדש ותעריך אותה, לראות אותה כפי שהיא באמת היתה.
    • עכשיו,דמיין לעצמך את הסרט "בהילוך חוזר" בראש.
    לראות את כל המאורע קורה במהופך. כשתסיים,
    קפוץ לסוף ושוב פעם תריץ בהילוך חוזר להתחלה, אבל מהר.
    תמשיך להריץ את הסרט אחורה עד שתצליח לעשות את זה במרחב של

כ-שנייה, ואז תריץ בהילוך חוזר באותה מהירות חמש פעמים נוספות.
    • קח קצת זמן ליהנות מזה שאתה יותר לא מפחד ולחוץ מאותה סיטואציה.
    עכשיו כמה הערות:זה חיוני שתשאיר את עצמך מנותק רגשית
    לאורך כל הסרט. אם אתה מוצא את עצמך עדיין חווה את הפחד,
    אתה תצטרך להתנסות עם זה קצת עד שתצליח,במיוחד אם יש לך דמיון מאוד פורה. זכור להישאר במושב שלך ולא לעצור את הסרט עד שהוא נגמר.

כמה דברים שאתה יכול לנסות:

• לשחק עם ה submodalities; אלה שנתתי אולי לא מתאימים לך.
    • לדמיין שאתה בצד המושב שלך וצופה מזווית העין שלך.
    • לדמיין שהחבר הכי טוב/אהוב שלך נמצא שם וצופה בזה איתך.
    • לדמיין שיש חבורה של ליצנים בקולנוע איתך,או ברקע של הסרט
    (אל תעשה את זה אם אתה מפחד מליצנים)
    • לדמיין שהאדם שבסרט הוא אתה אבל האדם שבקולנוע הוא זר,או להיפך.
    • לדמיין שבסרט יש כתוביות ו /או מנגינת פסנתר טיפשית שמתנגנת באותו זמן.
    • לדמיין שאתה נוהג לאורך הכביש והסרט מתנגן בדרייב-אין במרחק.
    • לדמיין את המסך רופף ומתנפנף ברוח.

תהיה יצירתי.טכניקה זו תפעל תחת התנאים הנכונים, אבל זה שונה עבור כל אחד.

טכניקת שינוי-אמונה

ל-NLP יש טכניקה מהירה מאוד לשנות אמונות.
    היא מבוססת על ההתבוננותת שבכל פעם שאמונה משתנה,
    יש מעבר ממצב למצב שנראה כך:

אמונה -> הטלת ספק -> חוסר אמון ->פתיחות לאמונה חדשה -> חוסר וודאות -> אמונה חדשה

וההנחה שאות מצבים יכולים להיות מעוגנים בדיוק כמו כל דבר אחר. הנה דוגמה:

• הטכניקה כוללת שש "תחנות". כאשר אתה מתחיל אותה,
    אתה צריך לכתוב את התחנות על דף ולסדר אותם בעיגול כדי להוסיף אפקט ויזואלי. התחנות הן,
    o אמונה נוכחית(זאת שאתה רוצה לשנות)
    o פתוח להטיל ספק(משהו שאתה מאמין בו אבל פתוח לרעיון שהוא יכול להיות לא נכון)
    o"מוזיאון" האמונות הישנות(מטאפורה למקום שאתה מאחסן את האמונות הישנות שאתה כבר לא מאמין בהם)
    o אמונה חדשה (אמונה שאתה רוצה שתחליף את האמונה הישנה)
    o פתיחות להאמין (משהו שלגביו אתה לא משוכנע לחלוטין אבל פתוח להאמין שזה נכון)
    O האיזור הקדוש (איפה שאתה מחזיק את אמונות היסוד -אלו שהם אמת מוחלטת ומקודשות לך)

• כאשר אתה אתה מתחיל לדמיין את מה שאני מדבר עליו,ודא שאתה מרגיש את החוויה בשלמותה -חזותי, שמיעתי,וקינסתטי (רגשות)
    • תשאר בתחנה 1 וחשוב על האמונה הנוכחית שלך,ואיך זה מרגיש.
    • עבור לתחנה 2 וחשוב על משהו שיש לך בו ספק,ואיך זה מרגיש.
    עכשיו חשוב על אמונת היעד שלך ואיך ההרגשה להטיל בה ספק.
    • עבור לתחנה 3 וחשוב על אמונה שהייתה לך פעם אבל אינה יותר,ואיך זה מרגיש. עכשיו חשוב על אמונת היעד שלך ואיך ההרגשה לא להאמין בזה.כאשר אתה עוזב את תחנה 3, דמיין שאתה עוזב את האמונה מאחור, במוזיאון.
    • עבור לתחנה 4 וחשוב על האמונה החדשה שאתה רוצה.
    • עבור לתחנה 5 וחשוב על משהו שאתה לא מאמין אבל פתוח להאמין בו,ואיך זה מרגיש.
    עכשיו חשוב על אמונת היעד שלך ואיך זה מרגיש להיות פתוח לזה.
    • עבור לתחנה 6 וחשוב על אחת האמונות החזקות והמקודשות ביותר שלך ואיך זה מרגיש.
    עכשיו חשוב על אמונת היעד שלך ואיך זה מרגיש להאמין בזה עם אותה הכרה.

מחולל ההתנהגות החדשה(NBG -new behaviour generator)

ברגע שנפטרת מהאמונות השליליות והעוגנים שלך ,אתה מוכן לקבל התנהגות חדשה.
    אתה יכול פשוט לעשות זאת על ידי תרגול,אבל אתה מוכרח להיכשל ולהביך את עצמך למשך-זמן בדרך זו .NBG יכול לעזור עם זה.

• מצא מודל,או דמיין את "העצמי האידיאלי"שלך או קח מישהו שאתה מכיר שכבר מיומן באותה התנהגות .
    • שאל את עצמך "איזה אמונות עוזרות לשמור על התנהגות זו ?"
    עבור על התהליכים שדיברתי עליהם כדי להפוך את האמונות שלכם מתאימות אם יש צורך.
    •שנן את המודל מנטלית קודם מהצד החיצוני,ואז כנס לצד הפנימי,תסתובב בתוכו,תראה דרך העיניים האלה,שמע דרך האוזניים האלה,תרגיש עם הגוף הזה.
    תחווה את התכלית החיובית החדשה של ההתנהגות ואת הגמול החיובי שלה הן ממה שהן השיגו והן ממה שהן נמנעו.
    • תחזור לזמן בחיים שלך שאתה למדת(ויכלת ללמוד)את ההתנהגות הזאת ודמיין שזה נעשה חלק ממך,ואז תחזור בחזרה להווה ואל העתיד.

•תרגל את זה כמה פעמים ביום, עד שאתה שוכח מנטלית לחזור על
    זה בגלל שאתה מוצא את עצמך כבר עושה את זה!

אני אישית יכול להעיד על זה,כי יש לי קצת ניסיון עם משחק,מה שדומה מאוד.
    כאשר אני משחק אני נוטה להראות את עצמי לפי הדמות ,מאחורי
    הקלעים כמו שעל הבמה,בפעם האחרונה ששיחקתי שמתי לב לכמה נשים
    שנמשכו אלי,והיו לי כל מיני הזדמנויות לדייטים.
    חבל שהאפקט לא נשאר,אבל זה קרה בגלל שעדיין האמנתי בביישנות שלי עמוק בפנים.
    עכשיו אני יודע יותר טוב! =)

אני חושב שהאסטרטגיה של תרגול מנטלי היא אחת חשובה שאנחנו נוטים להתעלם ממנה.
    לעתים קרובות אנו מפנטזים על מה יהיה ברגע שיקרה לנו שינוי משמעותי,אך רק לעתים רחוקות אנחנו מדמיינים דברים כמו לגשת לאנשים,להתחיל בשיחות ולתור אחר דייטים, כי דברים אלו כואבים לנו.

או אם אנחנו כן מדמיינים את זה,אנו נוטים לראות את התרחיש הגרוע ביותר שיכול לקרות,מה שרק גורם לנו להרגיש רע יותר.
    מעכשיו,הפוך את זה להרגל להשתמש ב NBG,או לפחות דמיין את עצמך מתערה בחברה בהצלחה,ומתמודד עם דחייה ומבוכה בהצלחה.

לסיכום

טוב,זה הכל.אני חושב שאם תחזור על כל האסטרטגיות שדיברתי עליהם, תבחין שרובם מהירות וקלות.זה בגלל שהם תוקפות את הגורם לבעיה,לא את הסימפטום.
    עכשיו כל מה שאתה צריך זה קצת מוטיבציה להתחיל להשתמש בהם באופן קבוע.
    אני מבין שיש לך סיבה להיות סקפטי על המון מזה (בייחוד NLP),

אבל העצה שלי היא כזו:אל תסמוך רק על מקורות מדעיים או משהו אחר,או אפילו על האמונות שלך, ההתניות וההיגיון הפשוט שלך.
    נסה אותם,בטח בחושים שלך.בחן אותם על עצמך.אני חושב שתהיה לך הפתעה נעימה.

בהצלחה!

משתמש מתחיל האוואטר של BilleR
    שם פרטי
    ביל
    לייקים
    2
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    ♥losing everything, it's be free♥

ואווו זה היה ארוך...
    תירגום שלך?
    תודה בכל זאת , נתקל בזה פעם ראשונה אבל יש פה הרבה דברים מוכרים (ויש שלא ).

Porno Star
    שם פרטי
    טל
    לייקים
    50
    נקודות
    271

קראתי עד הסוף.
    בן אדם גאון, נותן לי דחף לעשות דברים חדשים ולפעול כמו שהוא אמר.
    תודה רבה על הפרסום.
    ציטוט נכתב במקור על ידי SaYGoDBaY צפיה בהודעה
    יש לי איזה ליקר disaronno ליקר שקדים שבכלל מיצריים אותו ממשמשים נראלי

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    בר
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי BilleR צפיה בהודעה
    ואווו זה היה ארוך...
    תירגום שלך?
    תודה בכל זאת , נתקל בזה פעם ראשונה אבל יש פה הרבה דברים מוכרים (ויש שלא ).
    כן גבר..יש פה הרבה דברים שעניינו אותי אז כבר תרגמתי שיעזור גם לאחרים (:

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    בר
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי KoniMelMel צפיה בהודעה
    קראתי עד הסוף.
    בן אדם גאון, נותן לי דחף לעשות דברים חדשים ולפעול כמו שהוא אמר.
    תודה רבה על הפרסום.
    באמת גאון,אחד האמנים שאני הכי מעריך/מתחבר.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

כל הכבוד אחי!!אני מודה לך באמת מהלב.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    בר
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

בכיף אחי
    אני מאמין שהמאמר יכול לעזור לכל אחד שמעונין בשיפור עצמי

משתמש כבוד
    Harder,Better,Faster,Stronger
    האוואטר של The Hangover
    שם פרטי
    תובל
    לייקים
    3
    נקודות
    2,366
    משפט מחץ
    It's not too late, it's never too late!

וואו.. קראתי הכל. מעניין מאוד. התחברתי לחלק מהדברים, ולחלק לא.
    ממליץ לקרוא, גם למי שבטוח בעצמו באופן כללי.
    תודה רבה.

אתה פשוט מלך אם תרגמת את זה זה ממש עוזר לכאלה שאין להם אנלית טובה
    אז אם אתה יכול בבקשה לתרגם עוד מאמרים זה יעזור ממש תודה רבה1

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    בר
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

בכיף שיהיה לי קצת זמן אני רוצה לתרגם את 10 Characteristics of Alpha Behaviour של TD..הוא כותב בעיקרון מה זה אלפא ואיך להפוך לאחד

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:21.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,869 | הודעות: 8,173,456 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect