קרדיט ל- One.
השחיין הורשע על ידי ועדת המשמעת של איגוד השחיה לאחר שביצע, בין השאר, תנועה מגונה לעבר המאמן, דימה רבינסקי, באליפות העולם ברומא.
ועדת המשמעת של איגוד השחייה בראשות עורך הדין, עזרא האוזנר, הישעתה היום (שני) מכל פעילות את השחיין, נמרוד שפירא בר אור, למשך שלושה חודשים בפועל ועוד 6 חודשים על תנאי, לאחר שהורשע בביצוע תנועה מגונה לעבר המאמן, דימה רבינסקי, ביזוי ממלא תפקיד (קרא לעבר רבינסקי: "אני אחסל אותך") ובהפרת תקנון המשמעת בהיעדרותו משיחת הקבוצה ללא אישור באליפות העולם האחרונה.
מדובר באירוע שהתרחש באליפות העולם ברומא, קיץ 2009, זמן קצר לפני המשחה של גל נבו, כאשר ביציע ישבה נבחרת ישראל. רבינסקי בקש מהשחיין להעביר אליו חזרה את ניירות השיבוצים ואילו שפירא הוציא אצבע משולשת, מה שהביא את המאמן להעיף את חולצתו לעבר השחיין.
הבורר החיצוני שנקבע לבדוק את הפרשה, אורי אפק, המליץ להביא את שני הצדדים לדין משמעתי, אולם ממש בסמוך למועד הדיון יצא נמרוד שפירא לחו"ל. דיין המשמעת החליט לדון בעניינו של רבינסקי ללא עדותו של שפירא ובחודש דצמבר החל הדיון בעניינו של שפירא והיום, כאמור, ניתנה הכרעת הדין וגזר הדין.
וכך כותב הדיין האוזנר בהחלטתו: "הנני גוזר על הנאשם עונש של הרחקה מכל פעילות ספורטיבית במסגרת נבחרת ישראל וקבוצה כלשהי בארץ, למשך 3 חודשים בפועל וכן עונש הרחקה של 6 חודשים על תנאי למשך שנה בגין עבירות של ביזוי מוסדות או ממלאי תפקידים".
בהערת אגב מתייחס הדיין לזיכויו של רבינסקי בבית הדין העליון של האיגוד בפרשה זו ואומר שרבינסקי פגע בפניו של נמרוד שפירא עם החולצה ושאילו היו מוצגים בפני בית הדין העליון הראיות שהוצגו בפניו, בית הדין היה מגיע למסקנות אחרות. אולם, מסיים הדיין ואומר, עניינו של דימה רבינסקי נידון והסתיים ואין לפתוח אותו שוב.
לכתבה המלאה: http://one.co.il/Article/09-10/7,997,0,0/153971.html




ספוילר:
ציטוט ההודעה