קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. לעוד אנשים פה קשה להירדם?
    על ידי Gigi Buffon בפורום דיבורים
    תגובות: 29
    הודעה אחרונה: 20-01-2015, 01:28
  2. תגובות: 58
    הודעה אחרונה: 05-10-2008, 00:40
  3. [קונה] מתכנת ASP.. לא קשה מדי... 400 נקודות
    על ידי FantoM בפורום עשינו עסק - ארכיון
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 25-08-2006, 16:59
  4. תגובות: 30
    הודעה אחרונה: 06-09-2005, 18:12
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 15

קשה מדי ..

ברירת מחדל קשה מדי ..

שלום,
    אז ככה -
    ההורים שלי לא הכי עשירים, אבא שלי נהג מונית ואמא שלי גננת,
    אני גר בשכונה די מוזנחת, חמישה בניינים (17 קומות), יש סמים, יש זנות (ממש קצת), בקיצור שכונת עוני ..
    יש לי שלושה אחים, אני בן הזקונים, אחי הגדול בן 23, מתחתיו יש עוד אח בן 21 (שבוע שעבר השתחרר מהצבא), ואחות מתחתיו, בת 19, פקאצת על, והאחים עארסים.
    אז ככה, שני האחים שלי לא למדו בבית ספר רגיל, הם היו בטכנולוגי (ספרות) וביא' עברו לבית ספר שלא עושים שם כלום, יש מחשבים וכאלה, אחי הגדול בכלל הפסיק לבוא ביא', אחותי היית בתיכון רגיל, אבל בכיתה שעושה רבע תעודת בגרות, וגם היא בקושי הייתה באה.
    אז בקיצור הבנתם את הרקע .. אני לא מתבייש להגיד את זה כי משפחה לא בוחרים ..
    מראש אני אומר, אני לא מתנשא או משהו, אז ככה -
    המצב שלי הוא פי עשרים משל האחים ...
    אני אולי התלמיד הכי טוב בשכבה, יש לי תעודת בגרות רגילה ובנוסף, אני 10 מחשבים, 5 מת', 5 אנגלית, 5 פיזיקה, 5 כימיה, ואני בודקים אפשרות אם אני יכול לעשות גם ביולוגיה (כי זה יוצר לי התנגשות),
    בכל המקצועות אני 90+, אני בכיתה יא' עכשיו,
    במחשבים אני יודע את כל החומר כבר לפני כן ידעתי, אני יודע #C חלק, ועוד הרבה שפות.
    באנגלית אני בכלל לא צריך לבוא לשיעורים .. בשיא הרצינות
    כימיה/פיזיקה כל מבחן שלי זה 95+
    מתמטיקה זה סיפור אחר,אמנם המבחנים שלי זה 90+, אנחנו לומדים 006, אבל זה קשה בטירוף ממש קשה, יש לי בכיתה ילדים ממש חכמים ועשירים, יש להם 5 שיעורים פרטיים בשבוע, ובמבחנים הם נופלים כמו זבובים אחד אחד.
    ובקיצור אני ממש טוב בהכל ..
    אבל מה שמפריע לי זה שקשה לבוא מהרקע שאני בא ממנו,
    בשכונה שלנו להיות ילד שהולך לבית ספר זה כבר הישג,
    אני ילד ממש מהחכמים בשכבה, ההורים שלי כ"כ מעריכים את זה והם אומרים שהם מצטערים שאין להם הרבה לצ'פר אותי ואני מדגיש ואומר שאני לא צריך מהם כלום, מי שיצא לו להתעסק עם מתמטיקה ברמה גבוהה יבין על מה אני מדבר, זה נורא קשה, ולפעמים אני ממש חייב מורה פרטי אפילו לחצי שעה, אבל פשוט אין להורים שלי איך לממן את זה, ואני מבין את זה אז אני פשוט לא מבקש ..
    אם היה לי אח שאני יכול להישען עליו ולספר לו, אפילו שהוא לא יכול לעזור לי בחומר עצמו, רק שייתן לי עצות ויחזק אותי, אבל גם זה אין לי ..
    אני הרבה פעמים חושב שזה פוגע בי, המקום שממנו הגעתי, תמיד חלמתי להיות טייס או מהנדס תכנה או רופא, אבל זה נראה כאילו שאני לא יכול לצאת מהמקום שאני בו, זה ממש שובר אותי הרקע הזה ..

לא יודע איך יצאתי קצת שונה, באמת שזה קצת מוזר ..

אני אפילו לא יודע למה אני פונה לפה .. באמת שבלית ברירה, ייאוש שכזה ..
    אולי אני סתם צריך אוזן קשבת ..

בכל זאת תודה רבה לכם !

ואני מקווה שתלמדו להעריך את כל מה שההורים שלכם נותנים לכם, ואל תזלזלו.

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור האוואטר של Moron
    לייקים
    0
    נקודות
    489
    משפט מחץ
    Deep In The Ass

בשביל זה יש חברים אחי עם חבר שהוא באמת חבר ולא סתם זבל אתה תוכל דבר על דברים רציניים והוא תמיד יעזור לך ויקשיב לך , כך שאתה לא צריך לחפש כל הזמן את התמיכה במשפחה אפשר למצוא אותנ גם אצל חברים , בקשר ללימודים במתמטיקה , פשוט תנסה להפגש עם חברים שיודעים טוב מתמטיקה ותלמדו ביחד , או שאם יש לך ילד או ילדה בכיתה שמבינים טוב אז אין לך מה להתבייש אחי לבקש מהם עזרה פשוט תבוא ותשאל אותם אם הם יכולים לעזור לך באיזה נושא שאתה לא כלכך חזק בו והם ישמחו לעזור לך , בחיים לא יגידו לך לא .
    וזה שאתה בא ממעמד כלכלי נמוך זה לא אומר שאתה לא יכול להיות טייס או רופא או מתכנת , כי כמעט כל בן אדם שמתחיל את חייו הוא מתחיל מ 0 , אני מתכוון מרגע שאתה מסיים צבא , זהו אתה עצמי , כולם מתחילים מכלום. וגם אתה יכול לנצל הרבה בצבא , הצבא יכול לממן לך מלא דברים ותנצל את זה ,
    אני מכיר מלא אנשים שהם באו ממעמד כלכי נמוך ועכשיו הם עם מקצועות מאוד מכובדים!
    אתה תצליח אחי במיוחד כשאתה לומד כלכך טוב , עם ציונים כאלה בתעודת בגרות יקחו אותך לכל מקום לעבוד , לכל חברה , יראו את הציונים שלך ישר יגידו "זה בן אדם עם ראש".
    מעמד כלכלי נמוך לא אומר כלום, יש לי מורה בבי"ס שהייתה ממעמד כלכי נמוך וכשהיא התחתנה לא היה לה גרוש, לא היה לה כסף אפילו לקנות בגדים לילד שלה, ולמרות כל הקשיים היא עבדה וחסכה והלכה ללמוד באוניברסטה והיום היא גרה בשכונת יוקרה קנתה לעצמה וילה ויש לה אוטו לא רע בכלל.
    כך שאין לך מה לדאוג מהמקום שאתה נמצא בו , הכל ילך לך , אתה תצליח!
    נערך לאחרונה על ידי Moron; 10-03-2010 בשעה 18:01.

משתמש משקיע האוואטר של snopkin
    לייקים
    6
    נקודות
    654
    משפט מחץ
    אל תחשוב,פשוט לך על זה !

קודם כל סחטיין שאתה יודע שרק אתה קובע את העתיד שלך ושאתה משתדל ככה להצליח,רואים עליך שאתה תצליח בחיים שלך ותצא מהשכונה הזאת דיי מהר.

בקשר לקושי,אתה תמיד יכול לשאול את המורים בהפסקה לגבי דברים שאתה לא מבין והם ישמחו להסביר לך.
    אם זה תרגיל מסויים בשיעורי בית שלא הבנת או משהו בסגנון גם את זה אתה יכול לשאול את המורה.
    אם יש לך את הספר של 006 בדרך כלל מסבירים שם את התרגילים ויש שם כמה פתרונות לסוגי התרגילים בכל התחלת נושא חדש...ככה שאם אתה תעשה שיעורי בית אתה תצליח יפה מאוד.

ובלי קשר,90+ זה מצויין לשאלון 006 אתה יכול להתקבל עם זה לכל מה שתבחר כמעט,אפילו לרפואה שיש לזה דרישות נורא גבוהות.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    שלומי
    לייקים
    66
    נקודות
    72
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ
    טיפת המים חודרת אל תוך הסלע לא מכוח נפילתה, אלא מכוח התמדתה.

ציטוט נכתב במקור על ידי Moron צפיה בהודעה
    בשביל זה יש חברים אחי עם חבר שהוא באמת חבר ולא סתם זבל אתה תוכל דבר על דברים רציניים והוא תמיד יעזור לך ויקשיב לך , כך שאתה לא צריך לחפש כל הזמן את התמיכה במשפחה אפשר למצוא אותנ גם אצל חברים , בקשר ללימודים במתמטיקה , פשוט תנסה להפגש עם חברים שיודעים טוב מתמטיקה ותלמדו ביחד , או שאם יש לך ילד או ילדה בכיתה שמבינים טוב אז אין לך מה להתבייש אחי לבקש מהם עזרה פשוט תבוא ותשאל אותם אם הם יכולים לעזור לך באיזה נושא שאתה לא כלכך חזק בו והם ישמחו לעזור לך , בחיים לא יגידו לך לא .
    וזה שאתה בא ממעמד כלכלי נמוך זה לא אומר שאתה לא יכול להיות טייס או רופא או מתכנת , כי כמעט כל בן אדם שמתחיל את חייו הוא מתחיל מ 0 , אני מתכוון מרגע שאתה מסיים צבא , זהו אתה עצמי , כולם מתחילים מכלום. וגם אתה יכול לנצל הרבה בצבא , הצבא יכול לממן לך מלא דברים ותנצל את זה ,
    אני מכיר מלא אנשים שהם באו ממעמד כלכי נמוך ועכשיו הם עם מקצועות מאוד מכובדים!
    אתה תצליח אחי במיוחד כשאתה לומד כלכך טוב , עם ציונים כאלה בתעודת בגרות יקחו אותך לכל מקום לעבוד , לכל חברה , יראו את הציונים שלך ישר יגידו "זה בן אדם עם ראש".
    מעמד כלכלי נמוך לא אומר כלום, יש לי מורה בבי"ס שהייתה ממעמד כלכי נמוך וכשהיא התחתנה לא היה לה גרוש, לא היה לה כסף אפילו לקנות בגדים לילד שלה, ולמרות כל הקשיים היא עבדה וחסכה והלכה ללמוד באוניברסטה והיום היא גרה בשכונת יוקרה קנתה לעצמה וילה ויש לה אוטו לא רע בכלל.
    כך שאין לך מה לדאוג מהמקום שאתה נמצא בו , הכל ילך לך , אתה תצליח!
    תשובה מושלמת.
    אם תגיע מ0 , אתה תדע לשמור על הכסף , לא לבזבז.
    תמשיך לשמח את ההורים שלך..
    אם אתה רוצה מורה פרטי , יש דבר שנקרא חברים..
    אם אתה מתעקש , תמצא איזה עבודה , נגיד
    תקן מחשבים בעיר שלך , כסף טוב (מנסיון.) תעבוד , תחסוף גם כסף , וגם יהיה לך למורה פרטי , וגם יהיה לך בצד .
    ולגבי הכותרת " קשה מידי" אחי , אני מכיר ילידם שגרים בבית עם 2 קומות , ילדים סתומים , רבים כל הזמן עם ההורים שלהם , עפים משעורים.. תעשה חשבון לבד מה עדיף.. לא אמרתי שכסף זה דבר רע , רק אמרתי , שכל אחד צריךלשמוח במה שיש לו..
    בכל מקרה, אחי שיהיה לך בהצלחה

נ.ב אם אתה באמת מבין בכל התכנות וכל זה , אתה יכול להיות מתכנת, זה כסף טוב עם אתה עובד טוב , בדוק.
    נערך לאחרונה על ידי Shlomi062; 11-03-2010 בשעה 01:50.
    בלוג עיצוב גרפי עיצוב אתרים בניית פורומים פרום קידום אתרים

Maccabi Tel Aviv - You'll Never Walk Alone

"אולם צר לי לומר, כי עבור רבים בקהילה הבינלאומית - הוכחות אינן נצרכות. ישראל אשמה - עד שמוכחת אשמתה."
    ראש הממשלה בנימין נתניהו - { מתוך נאום בעקבות ההשתלטות על המשט לעזה (ה-2 ביוני, 2010)

גבר גבר האוואטר של amitTTT
    שם פרטי
    עמית
    לייקים
    8
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    בנים הם כמו דגל ישראל רואים כחול עושים לבן

תנסה לדבר עם חבר טוב שלך..
    או שתדבר עם המורה שלך בטוח שהיא תרצה לעזור

משתמש מכור האוואטר של Syncope
    שם פרטי
    =]
    לייקים
    1
    נקודות
    129
    משפט מחץ
    ג'נטלמן לעולם לא עוזב את הגברת הזקנה שלו

אחי כל הכבוד לך בנוגע למתמטיקה תנסה לדבר עם המורה שלך להסביר לה את המצב שקשה אבל אין לך דרך אני בטוח שעל תלמיד כמוך היא לא תזרוק זין
    ואחי תאמין אתה יכול לצאת מהשכונה שלך ולהיות מה שאתה רק רוצה עם רק תמשיך בדרך הזאת

תודה לעצמי

פורסם במקור על ידי -ערן-
    Nova קיבל באן
    תתחילו להרגע כאילו בחיים לא ראיתם זוג שדיים ענקיים
    פורסם במקור על ידי yonyon
    אוי איזה קעקוע היית כותבת " אני פרחה" על המצח היה יותר טוב .
    חחחחח הרגו אותי ^^

כל הכבוד לך על ההשקעה אחי.

מזה משנה מאיפה אתה ומה הרקע שלך?

אם אני הראה אותך ברחוב אני לא אשאל אותך מי ההורים שלך ומאיפה אתה אני אשאל אותך מי אתה ומה השאיפות שלך...לאנשים לא אכפת מאיפה אתה אלא מי אתה בתור בן אדם ואחרי שהבאנו שאתה בן אדם איכותי שמתמודד אם קשייםתרשה לי להוריד בפניך את הכובע ולהגיד לך כל הכבוד אחי ושתמשיך ככה ולא תוותר כן אולי מידי פעם היהי ועוד יהיה לך קשה קשה אבל אתה תצליח ותסיים הכל כמו גדול כי ממה שהבנתי אתה בחור חזק ורציני.

אני בא מרקע הרבה יותר קשה משלך ! והיום הצלחתי בזכות עצמי כנגד כל הסיכויים ... ושהיום אנשים פונים אלי הם מכבדים את מי שאני ומה שאני מייצג ולא איפה גרתי ומה היה המצב שלי ...

תמשיך בדרך שלך ותהיה חזק יבוא יום ואנשים יכבדו אותך בזכות מי שאתה ולא מה עברת, מה שעברת רק יגרום לאנשים להעריץ אותך יותר !

רכשת מעריץ ראשון בהצלחה בהמשך ואל תשכח תשאר חזק בשביל עצמך!

ציטוט נכתב במקור על ידי משתמש אנונימי צפיה בהודעה
    כל הכבוד לך על ההשקעה אחי.

מזה משנה מאיפה אתה ומה הרקע שלך?

אם אני הראה אותך ברחוב אני לא אשאל אותך מי ההורים שלך ומאיפה אתה אני אשאל אותך מי אתה ומה השאיפות שלך...לאנשים לא אכפת מאיפה אתה אלא מי אתה בתור בן אדם ואחרי שהבאנו שאתה בן אדם איכותי שמתמודד אם קשייםתרשה לי להוריד בפניך את הכובע ולהגיד לך כל הכבוד אחי ושתמשיך ככה ולא תוותר כן אולי מידי פעם היהי ועוד יהיה לך קשה קשה אבל אתה תצליח ותסיים הכל כמו גדול כי ממה שהבנתי אתה בחור חזק ורציני.

אני בא מרקע הרבה יותר קשה משלך ! והיום הצלחתי בזכות עצמי כנגד כל הסיכויים ... ושהיום אנשים פונים אלי הם מכבדים את מי שאני ומה שאני מייצג ולא איפה גרתי ומה היה המצב שלי ...

תמשיך בדרך שלך ותהיה חזק יבוא יום ואנשים יכבדו אותך בזכות מי שאתה ולא מה עברת, מה שעברת רק יגרום לאנשים להעריץ אותך יותר !

רכשת מעריץ ראשון בהצלחה בהמשך ואל תשכח תשאר חזק בשביל עצמך!
    *היה
    *קשה

בעלים
    לייקים
    233
    נקודות
    1,090
    משפט מחץ
    אם אין אני לי, מי לי.

אין לי יותר מדי מה להגיד לך חוץ מ- תמשיך ככה ותגיע רחוק מאוד!
    גבר, יש לך משאב חשוב מאוד, יש לך שכל, ואנשים היו משלמים מיליונים עבור דבר כזה, זה בלתי נתפס, אתה חכם, תנצל את זה.

דבר ראשון, אתה יכול להיות טיס, רופא, עו"ד או כל דבר אחר שתרצה, בלי קצר למצב הסוציואקונומי שממנו אתה מגיע. באוניברסיטאות וגם בבתי ספר יש מלגות בדיוק לאנשים כמוך, לאנשים עם ראש על הכפתיים שמגיעים מאזורי מצוקה בדיוק כמו שאתה מתאר, אתה מהווה בנאדם מושלם לקבלת מלגה (שתממן לך לימודי תואר מלאים על חשבון הגוף הממן, ויש עשרות מלגות קיימות, האוניברסיטאות ובתי הספר יפנו אותך לגורמים הנכונים, רק תמשיך להפציץ במבחנים וללמוד).

יש לי חברים שקיבלו מילגות על הרבה פחות ממה שאתה מתאר, 75% כיסוי ואפילו 100% מימון, אין סיבה שאתה לא תקבל את זה.

אתה יכול להיות כל דבר שתחפוץ בו, זה הכל תלוי בך, תקרא קצת על נושא המלגות באינרטנט וזה ירגיע אותך מאוד.

עוד דבר, יש לך אפשרות ללמד אחרים, לעשות שיעורים פרטיים לילדים צעירים ממך ולהרוויח אחלה כסף (כסף שיכול לממן לך שיעורים פרטיים, מותרות וכו') למה אתה לא עושה את זה? אתה יכול לגבות 40-50 שקל לשעת לימוד, ולעשות ביום 100~ שקל בקלות בשעתיים עבודה, מה רע? המון אנשים שאני מכיר עשו ועדיין עושים את זה, תתחיל לחפש ילדים שצריכים עזרה, ותמיד יש כאלו, בכיתות ד'-ט', תלמד C#, מתמטיקה, אנגלית, היסטוריה, מדעים וכו' - אתה תרוויח יפה מאוד, וזה ממש פשוט, קח את ההצעה הזאת בשיא הרצינות.

עוד דבר, אתה יכול לפנות למורים שלך, להסביר להם על המצב שממנו אתה מגיע ואפילו להגיע ליועצת \ מנהלים והם ידאגו לך לחיזוקים אחרי הלימודים, ואם יש צורך תקבל שיעורים משלימים אחרי שעות הלימודים, אם רק תסביר להם מה שכתבת כאן, אין לי ספק שתקבל עזרה ותמיכה, ולא תצטרך בכלל להוציא כסף על שיעורים פרטיים.

מה שאני אומר, כסף זה לא הכל בחיים, כמו שאתה מתאר, אתה את הכסף עוד תעשה, בינתיים תבנה את עצמך ותדע שיש הרבה משאבים שעומדים לרשותך, ולא יעלו לך אגורה, אתה פשוט צריך לפנות לגורמים הנכונים והם יעזרו לך.

שיהיה הרבה בהצלחה.

אין לי מילים,
    ת ו דה ר ב ה !

מאוד הבנתי אתכם,
    רק לגבי לפנות לצוות של בית הספר -
    בכיתה ט' (לפני שנתיים) הם רצו לזרוק אותי לטכנולוגי רק בגלל שהאחים שלי היו שם, הם הציעו לי .. בגלל רקע משפחתי רובם שונאים אותי חוץ מהמנהל שהוא ממש מחזיק ממני ומחזיק אותי,
    יהיה טובה,
    תודה רבה רבה ! .

מנהל ראשי האוואטר של Old Lady
    שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ
    Sometimes you have to serve to lead

בכיף..שיהיה בהצלחה

S h o n 6 0 4 e v e r האוואטר של Shon60
    לייקים
    3
    נקודות
    7,500
    משפט מחץ
    if you can't beat them, be them

שמע תמשיך ככה וזהו..
    הלוואי ולא הייתי עצלן כמוך
    לא לכולם יש זין ללמוד.. תנצל את זה

אחי אתה הגיבור שלי..
    אני במצב טוב ואני זורק זין על בצפר ומוציא 70-80..
    אל תפחד מהרקע שלך.. המטרה שלך צריכה להיות להצליח כמה שאתה יכול, להוציא את עצמך מהמעגל הזה ולנסות ולהוציא גם את ההורים שלך ממנו..
    ב"ה ובעזרת עצמך תצליח..
    ואל תפסיק בגלל דברים כמו רקע, כי לאף אחד לא צריך להיות איכפת מאיפה אתה בא!
    " ארדוף אויבי ואשיגם, ולא אשוב עד כלותם"

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    50

אחי כ"כ הכבוד לך! תמשיך להשקיע ואל תתייחס לרקע ממנו אתה בא, עוד יבוא יום בוא תיהיה תחון רצח ותפרנס את כל המשפחה שלך

משתמש כבוד
    לייקים
    1
    נקודות
    268
    משפט מחץ
    מה שלא הולך בכח, ילך ביותר כח

דבר ראשון, לא קראתי את התגובות אז יכול להיות שדברים שאני יגיד נאמרו כבר
    ככה, דבר ראשון אני לא מבין מה הבעיה ללכת לעבוד פעם/ פעמיים בשבוע? גם תחייה יותר טוב וגם תוכל לממן מורה פרטי.
    וכל הכבוד על ההשקעה והמקום שתוכל להגיע אליו בעתיד ממש אבל ממש לא קשור למצב הסוציואקונומי שלך, דוגמא קטנה? ג'קי בן זקן נולד באשדוד ברובע ב', שכונה עם הכי הרבה סמים באשדוד (ואשדוד מלאה בסמים) עם ים זונות ובקיצור שכונה בררה
    ומה הוא עכשיו? אחד מאנשי העסקים המובילים בארץ
    אותו דבר חיים רביבו ראיתי פעם תוכנית עליו הוא מספר שהוא היה הולך כל יום לאימון ברגל כי לא היה לו כסף לאוטובוס ותיראה מה יצא ממנו? קיצור, מה שאני בא להגיד זה שעם כח רצון וקצת שכל אתה תוכל להגיע רחוק

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 10:33.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,681 | הודעות: 8,174,268 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect